Confucius, la 25 June 2012 - 10:49 AM, a spus:
Astfel, tema de cercetare este: de modificat afetul astfel ca inaltimea tunului sa scada cu X mm, pastrand nemodificata teava si lungimea afetului.
Prima chestie: cat este X?
La un moment dat am pus tunurile vechi fara roti pe coverta si erau cam la limita inaltimii. Si ca o parere...si nu e personala ci sustine doar ceea ce s-a mai discutat legat de tunurile astea minunate, cred ca orice am face cu ele iese tot un drac. Dupa s-a mai spus pe forum kitul acesta e cam la limita in ceea ce priveste materiale, piese, instructiuni, ca sa nu mai vb de proportii sau proiect. Daca in alte locuri am mai putut jongla si imbunatati pe alocuri, aici mi se pare un pic imposibil de pastrat chiar si acea limita minora in care se incadreaza kitul. Fara scurtarea tevilor, ies tunurile prea lungi si pe portiunea bocaporturilor "ciuciu" sa le mai retragi sa poti inchide obloanele. Daca scurtezi din afeturi o sa fie prea mare teava pt ele. Singura sol cat decat ca sa putem folosi totusi piesele e o modificare atat a tevii cat si a afetului. Acuma cat si cum....Dumnezeu stie. Pana la urma cred ca tot chestia cu retina va prima. Si cum retina fiecaruia e altfel.... . Am pus cateva din incercarile , esuate de altfel, la rubrica "asa nu"
. Eu personal cred ca raman la varianta cu afetul rosu, cadreaza cu ce mai am pe barca, iar daca nu bucura neaparat retina macar o inroseste