Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 21 June 2012 - 10:55 AM
m-am uitat si eu peste instructiunile de ieri(dupa ce mi-au mai trecut dracii pe ei in legatura cu tunurile). Intr-adevar schimbarea barcutei de bun augur, e mult mai ok decat ce vazusem la rusi. Doar ca eu ca si alti de pe aici ne-am cam facut barcutele noastre. Ceea ce mi-a sarit in ochi a fost metoda inedita de indoire a filelor cu ciocanul si menghina(asta dupa prezentarile anterioare in care era folosit un cleste special) ceea ce ma face sa cred ca treaba cu barca a fost o adaptare din mers de pe plaiurile noastre mioritice, dupa ce s-au vazut nemultumirile legate de aceasta. Aci o bulina alba. O alta chestiune, Barca incepe la nr 75(la rusi incepea doar la 76), si impreuna cu nr 75 vin si piesele lipsa de la saborduri. Ceea ce ma cam incurca personal, deoarece aveam de gand sa numai investesc in numerele cu barca de salvare. Asa ca am doua posibilitati. Ori dau 15 lei pe o amarata de rama de sabord (nici macar rama si capac deoarece capacele le-am modificat pe toate din lemn), ori modific putin estetica si la cele doua saborduri de la pupa voi construi alt tip de rame. Am o saptamana sa macin asa ca .
Postat 21 June 2012 - 11:18 AM
O ramă se mai găsește, și eu vă pot trimite una. Dacă doriți, dați-mi un PM.
Eu vreau să pun 19 rame. 16 au venit „normal” (a 17-a vine acum), așa că am cumpărat de două ori numărul 62, care avea 4 rame. Nu am stricat nicio ramă (dar am stricat un capac), așa că am o ramă disponibilă. După ce vine și cea promisă și le montez (și văd că nu mai stric nimic și rămâne), probabil voi mai avea disponibilă încă o ramă, cu capac cu tot.
Eu vreau să pun 19 rame. 16 au venit „normal” (a 17-a vine acum), așa că am cumpărat de două ori numărul 62, care avea 4 rame. Nu am stricat nicio ramă (dar am stricat un capac), așa că am o ramă disponibilă. După ce vine și cea promisă și le montez (și văd că nu mai stric nimic și rămâne), probabil voi mai avea disponibilă încă o ramă, cu capac cu tot.
Postat 22 June 2012 - 08:46 AM
Am incercat si eu marea cu degetul ca sa zic asa. Da cred c-am bagat degetul cam adanc . M-am gandit sa tai laleaua din varf, sa ajustez teava ramasa si apoi s-o lipesc la loc. Oricum va veni vopsita si nu se va vedea lipitura. la afeturi inca n-am procedat nimic. Poate doar ca am taiat putin cam mult, desi daca l-am pus pe barcuta nu pare. Voi lucra putin si la afeturi sa vad ce si cum.
Postat 22 June 2012 - 10:54 PM
Buna seara! ..........ca sa nu fiu in asentimentul lui Leo2003 {Gica contra,:pardon:fara suparare }nu cred ca merita foarte mult o investitie auxiliara,ci doar putina fantezie ,imaginatie,....etc.Modificarea tunurilor sau afeturilor ,in momentul de fata nu tine decat de ochiul, estetica fiecaruia asta avand in vedere ca nu este o nava{corabie} reala ,ca sa nu mai vorbesc ca,acest kit este primul pentru foarte multi ,scoala de modelism ,sa-i spunem asa ,impreuna cu ajutorul acestui forum implicit ajutorul colegilor cu mai multa experienta in acest hoby.In consecinta si eu numarandu-ma printre novici,am facut si eu anumite modificari dupa cum m-a dus capul.Si cu asta inchei dizertatia mea referitoare la subiect si va prezint modificarile mele la tunuri ,afeturi si butoaie.Spor!