Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 19 June 2012 - 10:45 AM
Eu am înțeles că Baranov, prin metoda lui, realizează întâi coca, urmând să monteze coastele ulterior. Pentru asta face o formă foarte subțire, din staniol, pe care o rigidizează cu ceva, pe care prinde aracetul. Apoi îmbracă acest staniol cu file, atât pe exterior, cât și pe interior, „filă pe filă”, rezultând o cocă practic perfectă. Apoi lipește chila, etrava, etamboul, stingherii, coastele (astea mai spre sfârșit) și celelalte dotări. Deci, coastele sunt la interiorul staniolului.
Metoda cu lipitul filelor pe coastele fixate pe calapod este metoda Gabier, care nu folosește staniol. Dacă staniolul a fost pus doar ca să împiedice lipirea de calapod, nu este nevoie de el, coastele nu sunt lipite de calapod, iar filele nu ajung în contact cu calapodul, doar cu coastele.
Postat 19 June 2012 - 04:31 PM
Îmi amintesc cum, înainte de '89 chiar la motorul diesel se evita să-l atribuim lui Diesel, trebuia să-i spunem „motor cu aprindere prin comprimare”. Acum nu mai ezităm să recunoaștem meritele personale și ne mândrim, de exemplu, cu descoperitorii și inventatorii noștri, ca urmare recunoaștem cui le aparțin ideile. Bănuiesc că Baranov nu și-a protejat metoda prin brevetare (deci să-i fim recunoscători pentru asta), însă eu cred că este un gest de curtoazie să spunem că este ideea lui, adică „să-i dăm credit”, cum se spune.
Postat 19 June 2012 - 05:34 PM
Aceasta postare a fost editata de traian: 19 June 2012 - 05:35 PM
Postat 19 June 2012 - 06:03 PM
Postat 20 June 2012 - 03:48 PM
"Aceasta informatie a fost studiata de catre D-l modelist si de aceea va rugam sa apelati pentru mai multe informatii si pentru a solutiona aceasta situatie.
Va multumim pentru intelegere si va dorim o zi placuta!"
Acuma intreb si eu. Ne-am adunat noi o mana de idioti aici si prealuminatul domn modelist poate scoate din joben tunurile bune? Sau are o solutie de genu mai taiati pe ici colo ca oricum e bine! Halal.
Stiu ca nu m-a pus nimeni sa ma apuc de macheta lor da lipsa de seriozitate e de-a dreptul jenanta. Probabil ca am sa procedez si eu la modificarea astora intr-un final, si nu pentru ca n-as putea comanda de pe net altele bune dar sincer daca tot e un model de testarea abilitatilor atunci sa fie si in continuare la fel.
Postat 20 June 2012 - 04:37 PM
Intre timp gasca de tunuri s-a marit. Probabil saptamana viitoare le gat pe toate.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 20 June 2012 - 04:39 PM
Postat 21 June 2012 - 10:55 AM
Postat 21 June 2012 - 11:18 AM
Eu vreau să pun 19 rame. 16 au venit „normal” (a 17-a vine acum), așa că am cumpărat de două ori numărul 62, care avea 4 rame. Nu am stricat nicio ramă (dar am stricat un capac), așa că am o ramă disponibilă. După ce vine și cea promisă și le montez (și văd că nu mai stric nimic și rămâne), probabil voi mai avea disponibilă încă o ramă, cu capac cu tot.