Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 31 May 2012 - 12:43 PM
Se numeste cavalet si sunt o multime de variante posibile depinzand de fantezia constructorului. Ceea ce pot spune e ca modul de realizare e ,,carte de vizita'' pentru model contribuind la punerea in valoare a acestuia. Sunt sigur ca macar parte din mesteri pot face ceva mult mai estetic decat ce ofera firma, despre preturi deja e jenant sa mai discutam.
Postat 31 May 2012 - 12:51 PM
Io l-am comandat deja. Daca il folosesc sau nu... vad io. Termenul de livrare mi se pare cam ciudat fiind la sfarsitul lunii iulie. Asa mi s-a zis. N-au a stiut sa-mi zica daca va aparea si la chioscurile de ziare.
Deocamdata asamblez tunuri si vopsec roti.
Deocamdata asamblez tunuri si vopsec roti.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 31 May 2012 - 12:55 PM
Postat 01 June 2012 - 06:36 PM
Va multumesc pentru reactiile pozitive. Ma bucur mult ca v-a placut zuzenia. Spre surprinderea mea executia a fost mult mai usoara decat pare. Mai greu a fost sa gasesc solutiile de compromis intre ce doream, ce aveam si barca de la DeA. Iata si cateva raspunsuri:
- am probat si tunurile intra usor. De fapt am recurs la un mic truc: am lasat puntile cat mai goale, fara sa montez inca nimic inauntru. Intai voi pune tunurile la babord si dupa aceea voi lipi cabestanul, teava pompei, scarile de la grilaj. Sper ca o sa imi fie mai usor asa.
- inca nu am pus soba, insa am verificat ca intra. Probabil ca va fi printre primele chestii pe care le voi lipi definitiv la interior.
Am si eu o dilema: e chiar groaznic daca las tunurile "natur"?
Spor la mesterit!
- am probat si tunurile intra usor. De fapt am recurs la un mic truc: am lasat puntile cat mai goale, fara sa montez inca nimic inauntru. Intai voi pune tunurile la babord si dupa aceea voi lipi cabestanul, teava pompei, scarile de la grilaj. Sper ca o sa imi fie mai usor asa.
- inca nu am pus soba, insa am verificat ca intra. Probabil ca va fi printre primele chestii pe care le voi lipi definitiv la interior.
Am si eu o dilema: e chiar groaznic daca las tunurile "natur"?
Spor la mesterit!
Postat 01 June 2012 - 07:40 PM
Am oscilat mult intre a comenta sau nu. Inca nu sunt sigur ca e bine sa comentez, totusi.........considera ca e prieteneste
migalos, atent, lucrat frumos, e ,,mana'', e pasiune, e intentie. Atat.
Nu e nici o grozavie daca lasi tunurile natur. Si la tot ce e vizibil din coaste sa dai o nuanta de stejar.
migalos, atent, lucrat frumos, e ,,mana'', e pasiune, e intentie. Atat.
Nu e nici o grozavie daca lasi tunurile natur. Si la tot ce e vizibil din coaste sa dai o nuanta de stejar.
Aceasta postare a fost editata de traian: 01 June 2012 - 07:43 PM
Postat 03 June 2012 - 07:35 PM
Hmmm...
- Cam multe manele are cabestanul. Sase cred ca ar fi fost suficiente.
- Am senzatia ca tunurile din babord si tribord nu sunt nu sunt instalate in acelasi plan transversal.
- "Piroanele" ale batute in punte arata cel mai ciudat. Par sarite rau din scara iar floarea ramasa in exterior e cam naspa.
- Cam multe manele are cabestanul. Sase cred ca ar fi fost suficiente.
- Am senzatia ca tunurile din babord si tribord nu sunt nu sunt instalate in acelasi plan transversal.
- "Piroanele" ale batute in punte arata cel mai ciudat. Par sarite rau din scara iar floarea ramasa in exterior e cam naspa.
Postat 03 June 2012 - 08:53 PM
Leo! referitor la manerele de la cabestan ,....am dat explicatii cu ceva posturi anterioare, "cuiele "sunt foarte de acord cu tine ,am incercat ceva la inceput cand m-am apucat fara a aveea o documentatie corespunzatoare si fara prea multe cunostinte,am facut de capul meu ,si era deja pre tarziu sa ma apuc de modificari ,iar in privinta sabordurilor de tun ,din cauza unghiului te induce in eroare.sunt masurate si pozitionate sa fie simetrice cu cele din babord.In rest numai de bine!Spor
Postat 03 June 2012 - 10:09 PM
ACHRISTIAN, la 03 June 2012 - 08:53 PM, a spus:
Leo! referitor la manerele de la cabestan ,....am dat explicatii cu ceva posturi anterioare, "cuiele "sunt foarte de acord cu tine ,am incercat ceva la inceput cand m-am apucat fara a aveea o documentatie corespunzatoare si fara prea multe cunostinte,am facut de capul meu ,si era deja pre tarziu sa ma apuc de modificari ,iar in privinta sabordurilor de tun ,din cauza unghiului te induce in eroare.sunt masurate si pozitionate sa fie simetrice cu cele din babord.In rest numai de bine!Spor
sincer sa fiu ,mie imi place cum arata nava ta.problema "cuielor"se va schimba putin dupa ce vei slefui,capetele "cuielor".
am cautat in urma prin postarile tale sa vad "explicatia"referitoare la minerele cabestanului,dar nu am gasit ceva concret. te-as ruga daca se poate sa puiun link sau sa mai repetri odata acea idee.
pe partea din pupa navei,in acel balcon,nu vor fi geamuri si o usa ?