Ok, să vedem cum judecăm atunci.
Eu am mers pe proporțiile 3:1 īntre lungime:lățime care am citit că ar fi fost proporția īn epocă. La scară reală, barca mea va avea 4,5 m lungime și 1,5 m lățime. Deci, vāsla va avea 1,5 x 2.5 = 2,75 m (adică undeva pe acolo), adică la scară 5,5 cm.
Dacă pun cāte un om la o vāslă (doi īncap bine alături), mānerul n-ar trebui să fie mai lung, adică partea īngroșată (cu rol de contragreutate) mai scurtă?
Alt aspect: am văzut bărci care au și un locaș pentru un catarg și o velă. Aici este cazul să prevedem așa ceva sau nu?
@gobi71: Nici nu știți ce recunoscător vă sunt că ați aruncat un ochi pe aici. Am citit topicul
La Nina și m-am simțit prea mărunt ca să pot spune ceva acolo. Am īnvățat multe de acolo, pentru care vă mulțumesc.
@dominicue: Mulțumesc pentru informație, o să caut și la Baumax. Nu mi-e deloc īn cale, dar luni sunt īn zonă. Mulțumesc și pentru ofertă, dar nu e cazul - eu, ca indianul din Winnetou, nu mai pot dormi dacă mă sint īndatorat...
@Traian: Cu magazinele online mai este și altă plăcere: fericiții care nu locuiesc īn localitatea unde firma online are depozitul primesc trimiterea
numai prin curier rapid (asta este urmarea calității serviciilor Poștei Romāne), care costă 15 lei. Īn plus, banca ia 2-5 lei la transferul banilor, așa că un obiect de 2 lei vine la 20.
Și eu cumpăram īn copilărie duzina de pānze de traforaj cu 3 lei.