Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#4786
Postat 01 May 2012 - 02:01 PM
Lantul carmei apare pe undeva pe la DEA (daca da...poti sa pui o poza te rog)...sau trebuie sa-ti platesc drept de autor ?...e f fain...dar din cate stiu eu, pe vremea aia erau funii, nu lanturi ?
LEO: Corabia a primit si doua maini de lac mat la spray.
Ce natie e lacul spray folosit ? Trebuie sa achizitionez si eu.
...si inca ceva...poti te rog sa-mi "arunci" pe privat adresa de la "traforaj" laser ?
Aceasta postare a fost editata de TomaGabrielAndrei: 01 May 2012 - 02:03 PM
#4788
Postat 01 May 2012 - 03:23 PM
Lant din partea DeA... no way. DeA propune parama asa cum zici. Io, mai nevolnic, am optat pentru lant. Lantul l-am achizitionat de AICI, are 1x2 mm, za normala, nerasucita, culoare bronz antic.
Lacul l-am achizitionat de AICI. Este lac mat acrilic la spray "CAPEC" si a costat in jur de 20 lei tubul de 400ml.
Piesele pentru barcuta au fost comandate AICI, si, ce v-am aratat a costat 31 lei. Lucrarea e gata de ieri seara dar ma duc sa o iau maine.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 01 May 2012 - 03:36 PM
#4789
Postat 01 May 2012 - 04:21 PM
Leo2003, la 01 May 2012 - 03:23 PM, a spus:
Lant din partea DeA... no way.
Lacul ...............
Piesele pentru barcuta ...........
Ziceam eu ca sunt artisti si pe aici nu numai pe forume straine.......... Nu ai postat totul, ar trebui sa vin doar cu jumatate de palarie dar neavand dotari
Utile informatiile.
Desi nu de la inceputuri, s-a utilizat lantul pentru ,,ancorarea'' carmei dar capetele dinspre bordaj erau continuate cu parama care era trasa la interiorul bordajului si voltata la tacheti. Cand din diferite motive pana sarea de la locul ei cu respectivele manevre se putea recupera, eventual repara si repune pe pozitie.
#4790
Postat 01 May 2012 - 04:57 PM
Am făcut bărcuța... mai trebuie s-o vopsesc...
Nu, ăsta e doar șablonul, conform tehnologiei prezentate de Traian. Am lucrat fără niciun plan și doar cu fierăstrăul de mână, brișca și șmirghelul. Bordul liber nu va fi așa înalt ca șablonul. Scara este 1 cm între liniile de pe „punte”. Dacă formele nu merg, spuneți.
#4792
Postat 01 May 2012 - 07:48 PM
traian, la 01 May 2012 - 04:21 PM, a spus:
Ce n-am postat Traiane, pacatele mele. Daca mi-a scapat ceva e fara intentie. Eu arat aici totul - si d'alea bune si d'alea rele.
Daca nu-mi iese barcuta decupata laser, trec la varianta "B". Folosesc barcuta pe care ne va da-o DeA pe post de matritza. Apoi trec la "C" si tot asa pana imi iese. Oricum, io nu pun barcuta de la DeA nici batut.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 01 May 2012 - 08:12 PM
#4793
Postat 01 May 2012 - 08:23 PM
Nu am mai spus nimic cam de multisor
Am ramas nitel in urma cu lucrarea dar vin tare pe recuperare!
In ce priveste problema lui Pe_Dos referitor la panzele de traforaj , mie greu imi vine a crede ca nu gaseste asa ceva!
In Baumax au toate tipurile de panze de traforaj pentru metale ,lemn , placaj , plastic , inclusiv panze cu profil rotund care sunt traznet mai ales la decupaje cu lini curbe!
Toate cele bune si spor la treaba tuturor!
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 01 May 2012 - 08:36 PM
#4796
Postat 02 May 2012 - 08:03 AM
Leo2003, la 01 May 2012 - 07:48 PM, a spus:
Ba, de postat, ai postat ca altfel nu ziceam nimic dar a ramas restul ala cu care ziceai ca o sa vii altadata. Lasa ca nu e de rau.
@ Pe tema de panze traforaj- Era o vreme cand gaseam asa ceva la o librarie, de vre-o doi ani nu mai aduc, zice patronul ca nu e rentabil. Alte magazine mai rasarite nu sunt mai aproape de 30 km, asa ca mai sunt fericiti care se scarpina la ceafa cand au nevoie. Nu ca m-as plange dar nici nu ma bucur cand am nevoie de ceva, indiferent ce pentru bibilit.
#4798
Postat 02 May 2012 - 11:26 AM
Ady, la 02 May 2012 - 11:08 AM, a spus:
Nu a contesta nimeni si nici nu a zis cineva ca ar fi criza. Din punctul meu de vedere consider mai eficient sa merg pana la pravalia din colt si sa dau un leu pe o panza ( de exemplu ca sa fim in tema ) pe care sa o vad direct si sa o simt la pipait, decat sa dau cinci lei pe aceeasi panza primita intr-un colet si pe care sa o injur abia cand o folosesc. M-am nascut pe vremea cand nu se stia despre magazinele virtuale, am crescut si am inbatranit cautand prin rafturi ce am nevoie si consider asta o normalitate la fel cum generatiile mai tinere considera normal sa isi faca aprovizionarea de pe fotoliul din fata tastaturii.
E la fel de normal ca fiecare modalitate sa aiba avantaje si dezavantaje, care sunt ele e optiune personala.
#4799
Postat 02 May 2012 - 12:35 PM
Urmatoarea lucrare la acelasi atelier vor fi usa si ferestrele din zona pupa...
.... pe care le-am relevat dupa imaginea de mai jos. Nu am vrut sa ma abat prea mult de la forma lor, propusa de DeA.
Zonele verzi reprezinta gravura de suprafata.
Intrebare: Cam ce lungime trebuie sa aiba ramele la o barcuta de 80mm lungime?
Am reusit sa montez obloanele sabordurilor, dar ma ucide voltarea la tacheti (pe coverta). Mai dureaza pana pun poze.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 02 May 2012 - 01:17 PM
#4804
Postat 02 May 2012 - 04:22 PM
Leo2003, la 02 May 2012 - 12:35 PM, a spus:
Intrebare: Cam ce lungime trebuie sa aiba ramele la o barcuta de 80mm lungime?
............... ma ucide voltarea la tacheti (pe coverta).
E o normalitate la o firma care se respecta si isi respecta clientii. Din nefericire, la noi asta se intampla ( nu spun ca ar fi cazul) la firmele noi, pornite de entuziasti si care vor sa prinda piata. In momentul in care afacerea merge si cantitatea incepe sa primeze, eventual se mai schimba si initiatorii, aspectul se schimba si se intra in normal. Inca nu suntem invatati, iar in mare masura nici nu am fost ajutati de cei in drept sa invatam ba chiar siliti la proceduri, ca piata libera nu inseamna castiguri momentane uriase, oferte preferentiale iar pe partea cealalta taxe, impozite. Abia atunci cand o firma isi va respecta clientii avand ca baza de afacere un castig moderat dar permanent care prevede si pierderi in favoarea numelui si va fi lasata sa isi desfasoare activitatea fara taxe doar de dragul umplerii visteriei bugetare si in ideea ca o mana de oameni au loc de munca si nu intind mana, posibil sa trecem, usor, la normalitate. Intram in Off. desi poate nu ar trebui considerat asa.
Ramele unei barci respecta unele stassuri legate nu numai de lungimea ambarcatiunii. Sunt considerente de epoca, zona, tip de ambarcatiune. Sunt si considerente generale functie de care se pot aproxima forme si dimensiuni. Barcuta Sfantului e o barca de serviciu cu 4 -6 vaslasi, cel mai probabil cu un vaslas la 2 rame. In cazul in care repartitia e apreciata la 1 vaslas, 1 rama, inseamna 2 vaslasi pe o bancheta caz in care portiunea de rama aflata in interiorul bordului trebuie sa fie putin mai scurta decat jumatate din barca. In cazul aprecierii de 1 vaslas la 2 rame implica 1 vaslas pe o bancheta ceea ce permite o alungire a portiunii din interiorul bordului a ramei cam cu lungimea unui maner. Numarul vaslasilor e apreciere proprie bazata pe faptul ca nava nu e comerciala, e o ,,mixtura'' intre comercial si militar, iar in cazul utilizarii barcii parte din ocupanti aveau ca pioritar scop apararea sau oricum folosirea armamentului din dotare. O rama ( vasla) pentru tipul de ambarcatiune arata cam cum e in atasament. Nu e chiar reprezentarea ideala dar e in limite. Proportiile se pot aproxima functie de cati ,,oameni propulsori'' vrea fiecare proprietar sa aiba pe barca.