Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 30 April 2012 - 12:22 PM
Situația este simlară cu o întreprindere unde am lucrat o perioadă. Nu exista niciun utilaj specializat, trebuia să ne descurcăm cu ce aveam.
Postat 30 April 2012 - 12:51 PM
Asa arta fisierul trimis firmei. Ma rog, poza lui.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 30 April 2012 - 12:52 PM
Postat 30 April 2012 - 12:53 PM
Postat 30 April 2012 - 01:30 PM
@traian: Ziceai ca la patronarea parâmelor să nu ne încurcăm și să folosim un nod de pescar. Astea parcă au o trecere peste înfășurare, de exemplu nodul Grinner:
http://www.aventuril...ner_bfbdcc3.jpg
Întreb dacă nodul din poza de mai jos nu este mai potrivit.
Postat 30 April 2012 - 03:12 PM
pe_dos, la 30 April 2012 - 11:47 AM, a spus:
Traiane, toate bune și frumoase, dar unii dintre noi n-au (încă) fierăstraie cu bandă.............
Lucrările lui Baranov sunt extra, dar ce a făcut el este practic un galion în miniatură. ....... Bărcuța indicată de Traian are forme care par mai accesibile .......
Nici eu nu am banzic si sigur multi nu au. Momentan traforajul manual e de baza, cat de curand urmeaza cel electric, dar suplineste destul de bine banzicul. La cat de mic e calapodul iese si din brisca si pila. Pentru usurinta se poate folosi balsa si nu mai e nevoie nici de traforaj. Recunosc ca si varianta lui Leo e faina dar mai dificil de lucrat daca nu ai posibilitati laser.
Tocmai pentru simplitate am ales metoda postata, am si varianta baranov si mai sunt si altele dar ce am postat mi s-a parut cel mai simplu. Mai ramane treaba cu ,,gustul''.
Nici in mterie de panze nu esti unicul si nu toata lumea are sansa sa stea intr-un oras cu tot ce are omul nevoie. Cu ,,on-linele'' e jale asa ca ori ai cu ce ori suni un prieten. Nu e grozava nici una din variante, nodul de la carlig e pentru carlig cu ochi, varianta pentru carlig cu pana e buna iar cealalta lasa capetele afara. Caut mai pe seara si pun ceva in sens.
Postat 30 April 2012 - 08:41 PM
cristikc, la 29 April 2012 - 03:44 PM, a spus:
panzerseba, la 29 April 2012 - 04:33 PM, a spus:
Oare de ce trimit al cincilea sabord asa tarziu? Eu am cumparat nr.59 de doua ori, asa ca acum am la saborduri sa-mi pun si in cap, dar ma gandesc ca ei spun in instructiuni ca la pupa nu se lipeste decat un sabord (Vezi 59d din instructiuni) la babord. Eu le-as lipi pe toate ca tot am chiar si in plus, dar... Oare care este spilul cu acest sabord lipsa?
Scuze ca vin cu intrebarea asta acum, dar eu sunt putin cam mult in urma cu montajul.
Postat 30 April 2012 - 10:18 PM
Postat 01 May 2012 - 10:18 AM
Postat 01 May 2012 - 01:04 PM
Postat 01 May 2012 - 02:01 PM
Lantul carmei apare pe undeva pe la DEA (daca da...poti sa pui o poza te rog)...sau trebuie sa-ti platesc drept de autor ?...e f fain...dar din cate stiu eu, pe vremea aia erau funii, nu lanturi ?
LEO: Corabia a primit si doua maini de lac mat la spray.
Ce natie e lacul spray folosit ? Trebuie sa achizitionez si eu.
...si inca ceva...poti te rog sa-mi "arunci" pe privat adresa de la "traforaj" laser ?
Aceasta postare a fost editata de TomaGabrielAndrei: 01 May 2012 - 02:03 PM
Postat 01 May 2012 - 03:23 PM
Lant din partea DeA... no way. DeA propune parama asa cum zici. Io, mai nevolnic, am optat pentru lant. Lantul l-am achizitionat de AICI, are 1x2 mm, za normala, nerasucita, culoare bronz antic.
Lacul l-am achizitionat de AICI. Este lac mat acrilic la spray "CAPEC" si a costat in jur de 20 lei tubul de 400ml.
Piesele pentru barcuta au fost comandate AICI, si, ce v-am aratat a costat 31 lei. Lucrarea e gata de ieri seara dar ma duc sa o iau maine.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 01 May 2012 - 03:36 PM
Postat 01 May 2012 - 04:21 PM
Leo2003, la 01 May 2012 - 03:23 PM, a spus:
Lant din partea DeA... no way.
Lacul ...............
Piesele pentru barcuta ...........
Ziceam eu ca sunt artisti si pe aici nu numai pe forume straine.......... Nu ai postat totul, ar trebui sa vin doar cu jumatate de palarie dar neavand dotari
Utile informatiile.
Desi nu de la inceputuri, s-a utilizat lantul pentru ,,ancorarea'' carmei dar capetele dinspre bordaj erau continuate cu parama care era trasa la interiorul bordajului si voltata la tacheti. Cand din diferite motive pana sarea de la locul ei cu respectivele manevre se putea recupera, eventual repara si repune pe pozitie.
Postat 01 May 2012 - 04:57 PM
Am făcut bărcuța... mai trebuie s-o vopsesc...
Nu, ăsta e doar șablonul, conform tehnologiei prezentate de Traian. Am lucrat fără niciun plan și doar cu fierăstrăul de mână, brișca și șmirghelul. Bordul liber nu va fi așa înalt ca șablonul. Scara este 1 cm între liniile de pe „punte”. Dacă formele nu merg, spuneți.
Postat 01 May 2012 - 07:48 PM
traian, la 01 May 2012 - 04:21 PM, a spus:
Ce n-am postat Traiane, pacatele mele. Daca mi-a scapat ceva e fara intentie. Eu arat aici totul - si d'alea bune si d'alea rele.
Daca nu-mi iese barcuta decupata laser, trec la varianta "B". Folosesc barcuta pe care ne va da-o DeA pe post de matritza. Apoi trec la "C" si tot asa pana imi iese. Oricum, io nu pun barcuta de la DeA nici batut.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 01 May 2012 - 08:12 PM
Postat 01 May 2012 - 08:23 PM
Nu am mai spus nimic cam de multisor
Am ramas nitel in urma cu lucrarea dar vin tare pe recuperare!
In ce priveste problema lui Pe_Dos referitor la panzele de traforaj , mie greu imi vine a crede ca nu gaseste asa ceva!
In Baumax au toate tipurile de panze de traforaj pentru metale ,lemn , placaj , plastic , inclusiv panze cu profil rotund care sunt traznet mai ales la decupaje cu lini curbe!
Toate cele bune si spor la treaba tuturor!
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 01 May 2012 - 08:36 PM