Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 29 April 2012 - 09:33 PM
Postat 29 April 2012 - 11:18 PM
@ vio - nici nu am zis ca e tentativa, e doar idee pentru o eventuala tentativa.
Oricum variante sunt multiple, maestri sunt multi, bine e ca sunt posibilitati de a se vedea ce fac. Din ce se vede pana acum sunt si din cei care se chinuie sa scoata ceva din primul lor model, despre care s-ar putea spune ca sunt artisti.
Postat 30 April 2012 - 09:23 AM
Postat 30 April 2012 - 10:51 AM
Postat 30 April 2012 - 11:47 AM
Traiane, toate bune și frumoase, dar unii dintre noi n-au (încă) fierăstraie cu bandă. Deși de un an de zile caut pânze de traforaj, n-am găsit decât pe net, extrem de scumpe. Asta este dotarea. Mă tem că va trebui să fac șablonul indicat de tine cu brișca și pila.
Lucrările lui Baranov sunt extra, dar ce a făcut el este practic un galion în miniatură. Filare exterioară și interioară a formei de hârtie. Forma aia specială din dreptul etamboului. Apoi chila, aplicare coaste și alte amenajări înăuntru, echea, vâsle, catarg cu pânză, dotări (frânghii) etc. Bărcuța indicată de Traian are forme care par mai accesibile pentru mine.
Postat 30 April 2012 - 12:22 PM
Situația este simlară cu o întreprindere unde am lucrat o perioadă. Nu exista niciun utilaj specializat, trebuia să ne descurcăm cu ce aveam.
Postat 30 April 2012 - 12:51 PM
Asa arta fisierul trimis firmei. Ma rog, poza lui.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 30 April 2012 - 12:52 PM
Postat 30 April 2012 - 12:53 PM
Postat 30 April 2012 - 01:30 PM
@traian: Ziceai ca la patronarea parâmelor să nu ne încurcăm și să folosim un nod de pescar. Astea parcă au o trecere peste înfășurare, de exemplu nodul Grinner:
http://www.aventuril...ner_bfbdcc3.jpg
Întreb dacă nodul din poza de mai jos nu este mai potrivit.
Postat 30 April 2012 - 03:12 PM
pe_dos, la 30 April 2012 - 11:47 AM, a spus:
Traiane, toate bune și frumoase, dar unii dintre noi n-au (încă) fierăstraie cu bandă.............
Lucrările lui Baranov sunt extra, dar ce a făcut el este practic un galion în miniatură. ....... Bărcuța indicată de Traian are forme care par mai accesibile .......
Nici eu nu am banzic si sigur multi nu au. Momentan traforajul manual e de baza, cat de curand urmeaza cel electric, dar suplineste destul de bine banzicul. La cat de mic e calapodul iese si din brisca si pila. Pentru usurinta se poate folosi balsa si nu mai e nevoie nici de traforaj. Recunosc ca si varianta lui Leo e faina dar mai dificil de lucrat daca nu ai posibilitati laser.
Tocmai pentru simplitate am ales metoda postata, am si varianta baranov si mai sunt si altele dar ce am postat mi s-a parut cel mai simplu. Mai ramane treaba cu ,,gustul''.
Nici in mterie de panze nu esti unicul si nu toata lumea are sansa sa stea intr-un oras cu tot ce are omul nevoie. Cu ,,on-linele'' e jale asa ca ori ai cu ce ori suni un prieten. Nu e grozava nici una din variante, nodul de la carlig e pentru carlig cu ochi, varianta pentru carlig cu pana e buna iar cealalta lasa capetele afara. Caut mai pe seara si pun ceva in sens.
Postat 30 April 2012 - 08:41 PM
cristikc, la 29 April 2012 - 03:44 PM, a spus:
panzerseba, la 29 April 2012 - 04:33 PM, a spus:
Oare de ce trimit al cincilea sabord asa tarziu? Eu am cumparat nr.59 de doua ori, asa ca acum am la saborduri sa-mi pun si in cap, dar ma gandesc ca ei spun in instructiuni ca la pupa nu se lipeste decat un sabord (Vezi 59d din instructiuni) la babord. Eu le-as lipi pe toate ca tot am chiar si in plus, dar... Oare care este spilul cu acest sabord lipsa?
Scuze ca vin cu intrebarea asta acum, dar eu sunt putin cam mult in urma cu montajul.
Postat 30 April 2012 - 10:18 PM