Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 22 April 2012 - 11:17 AM
Da. Usile se deschid chiar daca nu am ales cea mai eleganta forma de balamale dar asa ramane. Pentru ramele sabordurilor am folosit....sa nu rada cineva..vopsea tipografica peste care am dat lac. La cate "minuni" face sfantul asta am zis ca una in plus nu mai conteaza Asta aveam la indemana. Sper sa reziste in timp.
Postat 22 April 2012 - 07:35 PM
Nu..nu i un secret. De fapt e o idee care nu mi apartine deloc pe care am gasit o rasfoind site uri de profil. "Ferecaturile" sunt de fapt niste cuie de alama de 0.8 pe care le am batucit iar forma palmata e data natural prin aplatizarea floarei cuiului. Si ca sa anticipez o eventuala intrebare....avand in vedere ca sabordurile vor ramane deschise permanent am renuntat la balamale astfel ca am lasat ferecaturile respectiv cuiele batucite intregi asa incat depasesc cu 2mm oblonul. Acesti 2mm i am infipt direct in corpul navei deasupra ramelor. In acest mod mascheaza si lipsa balamalelor si confera si un plus de stabilitate obloanelor.
Postat 23 April 2012 - 08:11 AM
S-a rezolvat in cele din urma si problema pieselor de sabord lipsa din nr.62. Am primit mail de la Dea intr-un final:
"In urma raspunsului din partea departamentului abilitat va informam ca in cadrul numarului 75 se va trimite piesa lipsa, aceasta informatie se va afla si in cadrul numerelor 71-74."
"In urma raspunsului din partea departamentului abilitat va informam ca in cadrul numarului 75 se va trimite piesa lipsa, aceasta informatie se va afla si in cadrul numerelor 71-74."
Postat 23 April 2012 - 09:02 PM
Am mai furat si eu de la unul...de la altul...ca sa nu ma plictisesc, si pe aceasta cale le multumesc , in ordinea numerelor de pe tricou :
Leo: pentru scarita sa nu sara marinarii gardu' (poza 1) si terminatie la balcon (poza 2)
...pentru chepeng la cala (poza 3) nu mai stiu de unde am luat poza, ca e salvata mai demult .
...urmeaza niste mobila ...ca mai am eu niste poze salvate: mese, bancute
Leo: pentru scarita sa nu sara marinarii gardu' (poza 1) si terminatie la balcon (poza 2)
...pentru chepeng la cala (poza 3) nu mai stiu de unde am luat poza, ca e salvata mai demult .
...urmeaza niste mobila ...ca mai am eu niste poze salvate: mese, bancute
Postat 24 April 2012 - 09:51 AM
Am si io o intrebare: scandurile de la jardiniera (podeaua de la balcon, bre) se puneau ca in revista (adicatelea in lungul axului prova-pupa) ori de-a curmezisul?
Intreb finca daca as fi dulgher le-as pune de-a latul navei: e mai usor decat asa oblic si nice nu aluneca dom capiten de lungul. Ca de-a latul are balustrada.
Mi se pare important pentru ca filarea va fi mereu vizibila.
Intreb finca daca as fi dulgher le-as pune de-a latul navei: e mai usor decat asa oblic si nice nu aluneca dom capiten de lungul. Ca de-a latul are balustrada.
Mi se pare important pentru ca filarea va fi mereu vizibila.
Postat 24 April 2012 - 05:11 PM
Am gasit o resursa interesanta: http://www.modelshipwrightsdatabase.com
Postat 26 April 2012 - 06:37 AM
Postat 26 April 2012 - 11:23 AM
Sipca lipsa si la mine dar pana la urma cred ca asta ar fi fost si nr corect(in poza de la revista in rusa apar 2+2) si oricum sunt suficiente. Eu cel putin am folosit pt balustrade doar sipca nr 2, nr 1 am folosit doar la galbion. Am o intrebare insa si eu, manerele alea de punte...au vreo noima in asezarea lor? Sau mai exact unde ar trebui pozitionate si la ce folosesc(in instructiuni arata pozitia doar a 2 din ele)?
Postat 26 April 2012 - 11:37 AM
Cred, dar nu sunt sigur, ca folosesc sa se tina marinarii de ele in caz de tangaj, furtuna, etc
Eu le-am pus 4 pe fiecare parte, la distanta egala, intre saborduri, la jumatatea inaltimii parapetului. Diseara pun si poze.
La mine piesele au fost complete: sipci 2+3, 12 "ochi", sarma, 8 rame+9 manere.
Eu le-am pus 4 pe fiecare parte, la distanta egala, intre saborduri, la jumatatea inaltimii parapetului. Diseara pun si poze.
La mine piesele au fost complete: sipci 2+3, 12 "ochi", sarma, 8 rame+9 manere.
Aceasta postare a fost editata de TomaGabrielAndrei: 26 April 2012 - 11:40 AM