Eu am „mici” abateri de la DeA. Ca taievalul să stea mai rigid nu am șlefuit prova până la etravă, ci mai puțin cu 2-3 mm, rezultând un canal în care am lipit taievalul, taieval care este asugurat cu două bolduri, din care cel trece și prin piesa centrală a galbionului este vizibil încă (o să-l acopăr) în prima poză. Acel canal a acoperit deschiderea din taieval astfel că n-am poziționat brâul după ea. Rolul deschiderii era de a ușura îndoirea brâului, dar eu l-am îndoit în apă până s-a așezat pe bord, n-am avut nevoie de deschiderea respectivă. În fine, fiecare a făcut varianta lui.
Bun, acum „ghirlandele” (nici eu nu știu cum le cheamă în realitate) aliniate după coastele galbionului au venit la mine taman în dreptul brâului, așa că le-am lipit așa. Dacă nu e bine, la următorul galion o să știu. În prelungirea lor, spre vârful galbionului vin șipci 2 x 2, cum se vede din figură. Deci am îndoit palcajul ghirlandelor în apă până s-a aliniat cu baghetele 2 x 2, care baghete și ele sunt aliniate cu celelalte coaste ale galbionului. Fără curbare nu se va potrivi nimic. Tot acum am pus și nările, ca să se asorteze.
A doua poză arată problema colțarelor. Cel mai dinspre pupa a trebuit ajustat cel mai mult, că bordul e curb. Ajustările nu sunt perfecte, dar atât am putut.
A treia poză arată balustrada jardinierei. Am lipit bastoanele întâi pe mâna curentă deoarece mi se par mai ușor de aliniat astfel. Datorită fragilității piesei, va fi ultima lipită pe corabie. Atenție la mâna curentă, colțurile sunt din placaj de 2 mm, iar șipca dintre ele are grosimea de doar 1,5 mm. N-am vrut să subțiez placajul, am aliniat partea superioară, iar la bastoane, cele patru ce au venit sub colțuri au 15 mm, în timp ce celelalte au 15,5 mm.