Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#4576 Useril este offline   NNegoita 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 12-July 11
  • Interests:Cum există(orice!) - curiozitate profesională(fizicant)

Postat 04 April 2012 - 01:04 AM

traian #4539

DA! "Ad astra per aspera". Cred că zâmbeai.
Da' să ştii că chiar îmi place.
Am trecut în "jurnalul de bord" dspozitive Claiton modificate(termen SN Galaţi):
- de producere căptuşeală pentru saborduri tunuri în regim tipizat;
- păstrare metodă de aplatizare manuală a sârmei de 0,5 mm. Prin metoda de laminare ies suprafeţele prea netede(luciose);
- îndreptar pentru 4 găuri la balamale obloane saborduri(evitat micţiune bou). Pinii de componente electronice sunt plasaţi la 2,54 mm şi există cablaje matriciale pentru montaje de probă.
Ori io, ori saborduri tipizate.

P.S. Formularea am imitat-o de la Russell Crowe. Permiteţi să raportez: "Am vizionat filmul", "plăcut". Nu ştiam de film(am mari reticenţe la cinematografia actuală - excepţie Russell Crowe care se apropie de "complet" în actorie).
Mă bizui că Z-mare acceptă în topic filme cu vele. Oricum scuze de offtopic.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.JPG

Aceasta postare a fost editata de NNegoita: 04 April 2012 - 01:14 AM

#4577 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 04 April 2012 - 07:01 AM

DeA ne da iar teapa. In numarul de azi trebuiau sa fie 5 rame + 5 obloane. Nu sunt decat 4. :nea:
Am luat inca o revista pentru un coleg. Amandoua asisderea... 4. Nu i-o mai dau si il trimit sa-si cumpere.:pardon:

#4578 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 04 April 2012 - 07:07 AM

4 rame, 4 obloane si la BC!! Iar tre' sa iau 2 reviste, da-o in mos'sa pe gheata!!! Pana acum le-am mai lungit eu, dar cu asta nu e bine!

#4579 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 04 April 2012 - 07:53 AM

Cu ce va ramane de la revistele dubluri puteti face un galion mai mic. :whistle:

#4580 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 04 April 2012 - 08:13 AM

Vezi postareaNNegoita, la 04 April 2012 - 01:04 AM, a spus:

traian #4539
Cred că zâmbeai.........
........ Mă bizui că Z-mare acceptă în topic filme cu vele. Oricum scuze de offtopic.

Nu zambeam de loc. Sunt sigur ca aceeasi metoda era folosita si la vremurile respective, adica ciocanul si nicovala iar fierul forjat nu se poate compara cu cel laminat. Problema e de material, ar iesi mai aproape de adevar din sarma neagra de fier dar e mai greu de lucrat in special la gauri. In plus nu cred ca la valoarea finala a galionului se merita eforturi exagerate pentru ,,tunari'', consider ca ceea ce normal se face e in limitele acceptabile.
Filmul nu e off. are legatura cu galionul, e unul din cele mai bine realizate in materie de viata la bord, navigatie cu vele, amenajari, aspect, activitate, inclusiv scene de lupta - cel putin din cate am vazut eu.

Aceasta postare a fost editata de traian: 04 April 2012 - 09:13 AM

#4581 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 04 April 2012 - 08:44 AM

Las' ca prind bine doua reviste. Oricum 17 rame si obloane nu ajungeau, parerea mea. Mai trebuie o rama si eventual un oblon pe partea deschisa.;-)

In plus, prind bine si mai multi "ochiu' lu' mortu", plus bastoane fara numar...

#4582 Useril este offline   jack 

• Membru senior
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 24-June 11

Postat 04 April 2012 - 11:22 AM

Am trimis un mail la Dea si sunt curioas daca vor raspunde ceva. In nr. vecinilor rusi au fost 5 bucati. Intr-adevari in revista cu instructiuni au pentru nr de azi aratau intr-adevar doar 4 dar am crezut ca e o greseala de tiparire...

#4583 Useril este offline   masulik17 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 07-August 11

Postat 04 April 2012 - 12:52 PM

chiar astept sa vad colegu ce iti raspund cei de la dea cu privire la aceasta problema.sunt chiar culmea cu faza asta.poate il baga in numarul viitor singur :rofl:

#4584 Useril este offline   titishor 

• Membru senior
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 15-December 11

Postat 04 April 2012 - 01:57 PM

In explicatiile DeA, asa cum ne-am obisnuit la poza 62g (poze de jos) portsartul catargului este cu gaurile mai dese in partea stanga.(spre spate) Tot in explicatiile DeA care is de-am p**** , in poza 50g montarea s-a facut cu gaurile mai dese in dreapta (spre fata).
Cum Isus ii corect ?

Aceasta postare a fost editata de titishor: 04 April 2012 - 01:58 PM

#4585 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 04 April 2012 - 02:22 PM

Eu imi amintesc ca am atras atentia pe forum cu privire la aiureala montarii, foarte neclara, a portsarturilor si am exemplificat, cu poze, cum e corect, dupa adanci cercetari. Daca nu se citeste... asta e.

#4586 Useril este offline   Confucius 

• Membru senior
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 17-October 11

Postat 04 April 2012 - 03:28 PM

Domnu de la protectia muncii a cerut balustrada sa nu cada capitenu prada pestilor. M-am executat.
La cusca marinerilor de la prova tot ce am reusit sa fac e o reducere cu 15-20cm reali. Macar sa ajunga pe varfuri la cavile...

Imagine atasata: Photo0006.JPGImagine atasata: Photo0002.JPG

pozele sunt facute cu telefonul mobil....

#4587 Useril este offline   NNegoita 

• Membru deplin

Postat 04 April 2012 - 03:50 PM

Confucius
În limbaj popular actual: LuvU.
Recunosc că la SIB-ul în care ne-a implicat DeA şi eu, datorită mai ales ţie, trăiesc senzaţii disproporţionate în ceea ce priveşte zona dunetei.
Sunt multe aspecte pe care le voi avea în vedere. Dezavantajul întârzierii mele pare că are şi ceva avantaje.
Sigur voi căuta să scot ceva centrimetri în minus faţă de tine, cu condiţia să nu pun proiectul DeA pe o cale ratată.
În ceea ce priveşte pozele, ideea pe care am tot susţinut-o şi nu-mi fac din asta un titlu, cred că fiecare în parte dorim ceva anume de la cei care ne postează
poze. Deci acurateţea tehnică nu cred că este un lux, ci un deziderat. Cred că şi nokia[sic - am numai Philips-uri vechi de peste 5 ani] poate fi imobilizat de "ceva foarte staţionar"
şi are probabil inestimabilul avantaj al lipsei blitz-ului clasic.
Deeeeci, mai pune-l, te rog, încă o dată la treabă, de data asta perpendicular pe cuplu maestru să vedem ce impact vizual a dat plecarea celor centrimetri reali(oricum pă bărcile noastre
la final nu va striga mimerica "om la apă", poate "oameni la bere!"). :drinks:

#4588 Useril este offline   Confucius 

• Membru senior

Postat 04 April 2012 - 04:21 PM

NNegoita: asta e ce am cel mai apropiat de unghiul cerut. Pana oi mai ajunge prin preajma barcii, cam asta e.
Imagine atasata: Photo0004.JPG

#4589 Useril este offline   NNegoita 

• Membru deplin

Postat 04 April 2012 - 04:53 PM

Scuze! Probabil io's din categoria "pricep greu şi uită repede". În mintea mea teuga este inculpata în preamărire, deci eu am folosit "dunetă" în mod greşit.

#4590 Useril este offline   Confucius 

• Membru senior

Postat 04 April 2012 - 05:34 PM

La teuga doar am infipt balustrii. Rama o voi monta mai incolo un pic.

#4591 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 15-April 11

Postat 04 April 2012 - 08:16 PM

@titishor: Sarturile vin ca în schiță cu verde. Tijele care țin capetele de berbec este logic să fie în prelungirea parâmelor, altfel solicită inutil portsarturile. Ca să ai o idee despre direcția sarturilor, pune câte o tijă în poziția catargelor, iar legarea sarturilor s face aproximativ la cotele cu albastru. Ca urmare a acestei scheme părerea mea este că alinierea portsarturilor trebuie să se facă cu un locaș exact pe marginea unui sabord (nu simetric), cum este indicat de liniile roșii subțiri. Locașurile suplimentare, în care va veni altceva sunt în pozițiile marcate cu violet, cum a zis Leo. Poza 62g jos din DeA este greșită.

Las' că nici la mine nu este perfect. Portsartul prova babord trebuie să-l deplasez 3 mm, că am lucrat „ochiometric”, uitându-mă la celălalt bord, în loc să pun metrul sau să mă gândesc la poziția sarturilor. L-am scos deja, peste noapte va sta la lipit în noua poziție.

@ceilalți: Eu am impresia că trebuie 19 obloane la saborduri pentru varianta deschisă: 4+7 la babord, 4+2 la tribord, 2 la pupa, total 19. Așa că un număr 62 suplimentar ar rezolva.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SIB-sarturi.gif

#4592 Useril este offline   NNegoita 

• Membru deplin

Postat 04 April 2012 - 08:42 PM

pe_dos
Interesantă schiţa cu sarturi verzi. Are şi ceva surori? (planuri de forme ... - nu pare un produs AutoDesk)

#4593 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 15-April 11

Postat 04 April 2012 - 09:08 PM

Partea cu negru provine din materialele difuzate la ruși. Eu am desenat ce este colorat. Mai sunt ceva schițe cu arborada publicate de ei odată cu numerele 82-83. Nu știu dacă schițele și tabelul cu manevre de acolo sunt de la DeA. Nu am alte materiale decât cele rusești. Nu cred că există plan de forme oficial, dar este posibil ca modeliștii ruși să-și fi făcut ei desene.

#4594 Useril este offline   NNegoita 

• Membru deplin

Postat 04 April 2012 - 09:43 PM

Din păcate, eu nu le am cu ruşii deloc. Doar respectul senior faţă de cultura lor.
Din schiţă se vede că cineva, bine pus la punct, a lucrat cu un program vectorial. A muncit frumos.

#4595 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 04 April 2012 - 10:58 PM

Atentie, portsarturile nu sunt numai pentru sarturi, tot de ele se agata si pataratinele care coboara toooooocmai din varful catargului. Si fiindca era mai devreme vorba ca nu ,,bate'' stanga cu dreapta la locase, stanga cu dreapta trebuie sa fie simetrice, sarturile sunt egal distantate, locasele defalcate sunt pentru pataratine si sunt spre pupa.

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul