traian, la 28 March 2012 - 11:20 PM, a spus:
Principiul meu este să folosesc pe cât posibil, materialele furnizate de DeA și, dacă nu necesită modificări substanțiale, să fac o navă cât mai realistă.
A dat punți rigide și traverse drepte? Ca să fac punțile bombate trebuie să înlocuiesc punțile cu un material mai flexibil, care să admită două curburi (șa). Vreau să folosesc materialele rigide pe care le-a dat, așa că îndoi punțile conform selaturii și renunț la bombare.
A zis să filăm punțile pe bucățele? Deoarece arată urât și pot folosi materialele furnizate fără probleme în plus, după ce m-am prins, coverta am filat-o continuu.
N-a zis să facem paiol? Deoarece mi-au rămas materiale de la filarea bordajului, am zis să le folosesc ca să fac un paiol pe partea deschisă și bocaport acoperit cu capac pe puntea de jos.
A dat tunurle? Deoarece pot fi făcute realistice printr-o vopsire simplă, nu cumpăr altele, ci le folosesc, deoarece și cele din rășină trebuie vopsite. Iar ornamentația celor de rășină, după ce că este contestată (mânerele alea), după amplasarea tunurilor aproape că nici nu se vede.
A dat roțile tunurilor din alamă? Alea în realitate sunt de lemn și mi-e mult mai greu să vopsesc metalul ca să arate ca lemnul, deoarece n-am practic deloc nici experiență, nici utilaje pentru vopsire. Cum mi-e simplu să fac roțile dintr-un creion rotund de lemn, le înlocuiesc.
Mi-e simplu să pun un lănțișor la pana cârmei? Atunci îl voi pune, chiar dacă DeA nu-l prevede. Mai ales că pricep funcționalitatea lui.
A dat ramele și obloanele sabordurilor? Nu le arunc, ci le folosesc. Pricep că în realitate nu arătau metalice, așa că le vopsesc. Însă mi-e peste mână să le vopsesc ca lemnul (aceeași problemă de la roțile tunurilor), așa că voi căuta o schemă de vopsire plauzibilă dar simplă. Poate și în realitate, chiar dacă erau de lemn (au detalii care arată că erau de lemn) erau vopsite, nu aveau culoarea lemnului. Nu zic că alții să nu le facă din lemn, dar eu voi folosi ce am primit.
Nu a dat DeA ornamente pentru interiorul obloanelor sabordurilor? Atunci nu voi căuta astfel de decorații și nu le voi pune, mai ales că nu înțeleg funcționalitatea lor, dimpotrivă, bieții tunari vor trage din greu la saule ca să ridice obloanele îngreunate de kilele de bronz ornamental. Poate la o navă regală ornamentația dovedea puterea economică a regelui, dar SIB-ul este o navă comercială, nu una regală.
Deci, vreau să fac ceva cât mai bine, dacă nu trebuie să mă dau cu capul de pereți pentru asta.