Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 19 March 2012 - 07:37 PM
Acu' o tinem gaia-matzu cu "ce este tunurile si ce vrea ele", plus variatiuni pe aceeasi tema. Puneam o poza cu tunurile vopsite si mucles, era mai bine... Poate.
Acum io cred ca-l cunosc cat de cat pe Traian. Daca zice ca e bine, atunci e bine. Daca nu zice nimic, atunci nu e ceva bine dar nici nu e catrastofal. Dca zice ca nu e bine, atunci musai trebe sa modificam.
Postat 19 March 2012 - 08:02 PM
Nu vreau sa ridic in slavi ci doar sa recunosc un merit al unui om care fara a avea nici obligatie ne ajuta cu informatii pertinente. Gratis. Ceea ce e mare lucru in ziua de azi.
Postat 20 March 2012 - 12:09 AM
Leo2003, la 18 March 2012 - 01:13 PM, a spus:
Trebuie sa recunosc ca asa le vroiam si eu. Dar m-am hotarat sa le fac din aur "de la mama lui din Rosia Montana" poate imi ajuta sfantul sa fiu si singurul cu saborduri din "aur "
Leo2003, la 19 March 2012 - 02:55 PM, a spus:
De mult tin sa va arat maiestria unui baiat din Craiova si o fac acum pt. ca a adus Leo discutia de ceai, cafea. Deci baiatul face scluptura in lemn in special scluptura diforma: icoane , biserici si manastiri, casute, Dracula, si multe altele dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost BARCUTELE, deci omul face modele de galioane de o frumusete incredibila nu rezista prea mult pe taraba lui multe din ele avand directie peste ocean.
Bun, referitor la cafea, culoare, cromatica omul atrage atentia prin simplitatea culori adusa pe lemn, lemn scluptat si l-am intrebat cum face acea culoare si a raspuns: - o fac eu...!!! citez: Dintr-un bait, zaţ de cafea, coaja verde nuca...! si ceva... am incheiat citatul.
Normal ca m-am uitat ciudat pe dansul si imi venea sa rad... zicand ca asta face misto de mine, si i-am cerut voie sa fac doua poze la cele mai amarate barcute pe care le-am vazut la el, zic asta ca am vazut Galioane stralucite care au iesit din mana lui.
Ce doresc sa subliniez, este ca cromatica de pe barcutele lui, in comparatie cu sorcova de pe barcuta mea si a altora, face mult diferenta, de ceva frumos.Pun doua poze sa va faceti o idee.
Va rog sa dati cu pietre in ce vreti voi dar nu in snururile alea albe "sireturi de adidasi" ca m-am rugat de 10 minute sa le schimbe sa le dea jos si mi-a zis, ca nu vrea,
Postat 20 March 2012 - 09:46 AM
Nu iti fa probleme cu tunurile, postarea a fost in regula, nici o furtuna provocata, de ce sa complicam lucrurile ?
@- bobby- Nu fi rautacios, la orice rautate adaugi o alta inseamna o crestere de volum si cred ca e destul rau in lume. Cantitatea de bine si rau e constanta, difera doar proportia, depinde de fiecare cum inclina balanta. Si e o veche poezioara ce zice:
,, Iar pedeapsa cea mai crunta este, cand dusmanul tau,
E silit a recunoaste ca esti bun iar dansul rau...''
Poate revii asupra hotararii de a nu fi in gradinita noastra, macar la cate o ,,excursie comuna'' sa ne mai intalnim.
@- jack- Iarasi ma simt naspa, nu imi place felul de abordare a subiectului Sf. Ioan. Sa zicem ca ai avea dreptate si la fel ar gandi si alti colegi. As fi cu mult mai incantat si real multumit daca respectiva apreciere s-ar rasfrange in comportamentul si activitatea de pe forum, referirea e generala nu la persoana. Iti multumesc. Totusi nici macar nu iti imaginezi (sau poate), ce castig am in urma implicarii, nu e gratis dar plata nu o sa ma multumeasca niciodata, sunt un lacom.
@- ObY- O sa fiu mai ingaduitor decat Leo. Felicitari sincere meseriasului, face un lucru util si recunosc, placut. Nu ma indoiesc asupra succesului de piata, din ce se vede omul are ceva ,,mana'' si e laudabil ca a gasit calea de a se folosi material de asta. Totusi sa ne oprim aici. Modelism inseamna cu totul altceva, e drept ca proportia investitie/castig material e inversa celei prietenului tau, in schimb ,,samburelul'' ala sufletesc e imens. Ma repet, sunt drumuri diferite. Pe subiect si critic de data asta, nu e arta naiva, e artizanat iar la asta calitatea o da impactul de piata.
Ca tot suntem la o mica ,,barfa'' ma intreb ce mai face Razvan ca el a initiat topicul, asta ca era in discutie ca traian ar zice multe.........
Aceasta postare a fost editata de traian: 20 March 2012 - 09:58 AM
Postat 20 March 2012 - 10:12 AM
traian, la 20 March 2012 - 09:46 AM, a spus:
@- jack- Iarasi ma simt naspa, nu imi place felul de abordare a subiectului Sf. Ioan. Sa zicem ca ai avea dreptate si la fel ar gandi si alti colegi. As fi cu mult mai incantat si real multumit daca respectiva apreciere s-ar rasfrange in comportamentul si activitatea de pe forum, referirea e generala nu la persoana. Iti multumesc. Totusi nici macar nu iti imaginezi (sau poate), ce castig am in urma implicarii, nu e gratis dar plata nu o sa ma multumeasca niciodata, sunt un lacom.
No comment
Postat 20 March 2012 - 11:12 AM
Citeaza
Leo, ai perfecta dreptate, la un concurs, membrii juriului nu au voie sa puna mina pe macheta! Asa ca ce vad, aia jurizeaza, Daca tunul este facut din metal, apoi vopsit, dar este prost facut, va primi un punctaj mai mic decit un tun din lemn, vopsit si realizat corect!
Decit munca pentru a realiza un tun din metal, mai bine munca pentru documentare cit mai buna, ca sa stii ce si cum cu detaliile, culorile sau alte acareturi de pe model!
Citeaza
Oby, ce ilustrezi tu contrazice total canoanele modelismului. Dupa mine ala e un kitsch. Nu e nici jucarie, nici model la scara. Nu as da bani si nu as tine asa ceva in casa. E o treaba similara cu pestii din stica doar, poate, nitel mai academic! Partea nasoala e ca astfel de lucari, desi scumpe, au mai mare succes decit modelele la scara. Nu contest insa talentul omului, ar fi bine sa-l indrepte in alta directie!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 20 March 2012 - 11:52 AM
Postat 20 March 2012 - 12:32 PM
Numa' ca nu inteleg ce e cu grosimea paramelor si cu scara de care amintesti (320). Noi cu Sfantul suntem undeva pe la 1:50 - real nu stiu nici Preafericitii si Preailuminatii intr-u vesnicie. Asa ca, in cazul de fata, o grosime de 0.5-0.7, ba chiar mai groasa prin unele locuri, cred ca se incadreaza.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 20 March 2012 - 12:42 PM
Postat 20 March 2012 - 06:39 PM
Acuma, nu e lege, fiecare lucreaza cu ce considera ca e mai bine si mai bun.
Leo, in oricare varianta o sa ai nevoie de o masinarie de impletit, daca pentru manevrele curente e suficient ce diametre ai, la manevrele fixe trebuie lucrat.
Postat 20 March 2012 - 07:21 PM
luptelor cu inamicii nicicum ferindu-se de cucuie şi răni datorate spaţiilor insuficiente, am luat în considerare scara 1/60.
Butoaiele primite nu au cum să ajungă în cală, scările(şi eu am lateralele desperecheate) au treptele la 30şi cm(real) dublul standardului actual ... dar cu toate pânzele sus.
Dacă cineva strică sau vrea obloane şi rame DeA le ofer cu plăcere. Io nu pun antimoniu acolo.
Postat 20 March 2012 - 07:22 PM
traian, la 20 March 2012 - 06:39 PM, a spus:
Evident Traiane. E in studiu si masina de impletit. Probabil o sa fie una verticala. Nu m-am hotarat inca.
Acu', daca tot veni vorba, mai am o intrebare:
Firele astea, sa zicem macrame, au nevoie de o tratare speciala? Ma refer aici la o eventuala umezire, usacare sub o anumita tensiune, etc., etc. pentru a nu se lasa in timp?
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 20 March 2012 - 07:27 PM
Postat 20 March 2012 - 07:30 PM
http://stilbengschuh....com/60124.html
Postat 20 March 2012 - 07:42 PM
Daca nu ai in vedere dotari performante cel putin pe moment, se pot face masinarii foarte simple din 3 sipci, o scanduracam de 1 m, 4 electrozi de sudura de 3-4 mm curatati de pasta si slefuiti si un dop de pluta ( preferabil de la o sticla de Cotnari sau Murfatlar golita personal )
Staric- am postat in acelasi timp, faina masinaria , cu asa ceva ar prospera economia. Banui ca e patent ,,Stil'' dupa numele autorului.
Aceasta postare a fost editata de traian: 20 March 2012 - 07:50 PM
Postat 20 March 2012 - 08:07 PM
Aceasta postare a fost editata de staric: 20 March 2012 - 08:12 PM
Postat 20 March 2012 - 08:25 PM
@Traian Multam frumos pentru precizari. Nu prea ma prind cum as asambla sipcile, scindura, electrozii si dopul, dar mai cercetez.
Io ma gandeam la o scula cu roti "dintoase". Acum ma mai gandesc daca nu fac scula pusa de staric.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 20 March 2012 - 08:32 PM