Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#441 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 27 February 2011 - 07:49 PM

Am vazut ca unii pilesc gaurile catargului... sper ca ati tinut cont de faptul ca acesta nu sta drept/perpendicular pe linia de plutire

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled1.gif

Aceasta postare a fost editata de NightAngel: 27 February 2011 - 07:53 PM

#442 Useril este offline   Ady 

• Membru senior
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 27 February 2011 - 07:56 PM

@raducindrea
O intrebare: tu ai dat cu lac piesele? In acest caz cred ca vei lipi puntile si restul cu super glue, asta daca nu vei pili precum chinezul :rolleyes: milimetru cu milimetru partile de contact.

#443 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 27 February 2011 - 08:21 PM

Vezi postareaNightAngel, la 27 Feb 2011, 19:49, a spus:

Am vazut ca unii pilesc gaurile catargului... sper ca ati tinut cont de faptul ca acesta nu sta drept/perpendicular pe linia de plutire

In cazul in care ar fi inclinate - nu ar intra nici atita in gaurile alea!
Dar din cite disting eu in poze - asta e cam vertical...Ma rog - nu perpendicular, dar oricum... Altfel as indrazni sa comentez ca inelele alea pe care le primim sint inutile... N-am vazut sa aiba vreo inclinatie pe interior!

Vezi postareaAdy, la 27 Feb 2011, 19:56, a spus:

@raducindrea
O intrebare: tu ai dat cu lac piesele? In acest caz cred ca vei lipi puntile si restul cu super glue, asta daca nu vei pili precum chinezul :rolleyes: milimetru cu milimetru partile de contact.

NU; nu e lac - e un bait mai ciudatel :D. Impresia de lac e de la blitzul telefonului :(
Oricum - partile de contact, unde vor veni lipite puntile - nu sint date cu nimic; sint "natur". Si se lipeste foarte OK pe ele (primele 2 traverse sint lipite, ca alea nu incurcau mai departe montajul).
Iar daca inca o data se va dovedi ca am fost vaca si m-am grabit - oi pili precum chinezu' al batrin :) si asa nu am ce face pina or aparea numerele urmatoare :-D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 27022011104.jpg

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 27 February 2011 - 08:17 PM

#444 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 27 February 2011 - 09:08 PM

eu inca nu am inceput constructia galionului, dar citesc cam tot ce gasesc despre navomodelism deoarece ma consider un novice (am facut trei ani de navomodelism la palatul copiilor cand eram in generala dar e mult de atunci si eu zic ca nu se pune). si cam peste tot pe unde am citit (poza din postul de mai sus e din Building Model Ships from Scratch de Kent Porter - eu am gasit-o scanata pe net) catargele au un anumit unghi - datorita fortei exercitata de vant asupra catargului + efectul de parghie... fizica si matematica.
nu zic ca e cazul si la noi, dar pana nu stim sigur cum sta treaba/catargul eu zic sa nu mai piliti. tot prin cartile alea scrie ca e mai usor sa pilesti ceva decat sa umpli un gol

#445 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 27 February 2011 - 09:21 PM

Vezi postareaNightAngel, la 27 Feb 2011, 21:08, a spus:

cam peste tot pe unde am citit (poza din postul de mai sus e din Building Model Ships from Scratch de Kent Porter - eu am gasit-o scanata pe net) catargele au un anumit unghi - datorita fortei exercitata de vant asupra catargului + efectul de parghie... fizica si matematica.

Este si nu este, dar desi deviem de la topic, iata o nava al carei catarg este inclinat fix invers.

Imagine atasata: leudo2.jpg

Ia de bun desenul din revista caci este OK.

Bafta!

#446 Useril este offline   heltauer 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 26-February 11

Postat 27 February 2011 - 09:49 PM

Salut,
Citesc zilnic ce se scrie si aici si pe alte forumuri si invat multe (din experinta unora si din greselile altora :) ). In cautarile mele am descoperit acest site: http://www.modelshipworld.com. Acolo am citit, vazut si invatat enorm (teoretic ). Am inteles multe aspecte care mi se pareau extrem de grele. Am descoperit multe metode de lucru pentru o mare varietate de operatiuni. Ce sa mai lungesc, este un site in care gasesti raspuns la orice intrebare, raspuns dat de oameni care construiesc modele de zeci de ani (nu vreau sa spun ca aici nu sunt profesionisti, ba din contra, sunt uimit de cat de multi stiu cu se mananca domeniul acesta) - un mic minus, site-ul este exclusiv in engleza.
Eu unul inca nu am inceput constructia galionului tocmai pentru ca aveam foarte putine informatii si cunostinte legate despre aceasta (ca si comparatie, informatiile de la editura sunt cat negrul sub unghie pe langa ce am gasit pe acel site). Oricum, 100% nu o sa folosesc instructiunile din revista decat ca linie de ghidaj in constructie.
Sorry daca sunt off-topic dar m-a uimit nivelul de informatie de acolo (intradevar, acolo se discuta exclusiv pe tema constructiei, nimic altceva). O sa postez si eu fotografii cand voi incepe (sunt determinat sa termin acest model).
Spor la treaba tuturor.

Aceasta postare a fost editata de heltauer: 27 February 2011 - 09:50 PM

#447 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 27 February 2011 - 11:35 PM

Buna seara baieti, ma numesc Ioan. Sunt un incepator in ale modelismului si sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru. Am sa va prezint si eu primele poze cu inceputul machetei mele. Normal, deja probleme cu piese descentrate, dar asta e.

Pe viitor o sa incerc sa poze mai bune.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: moto_0040.jpg
  • Imagine atasata: moto_0039.jpg
  • Imagine atasata: moto_0037.jpg
  • Imagine atasata: moto_0035.jpg
  • Imagine atasata: moto_0032.jpg
  • Imagine atasata: moto_0039.jpg

#448 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 27 February 2011 - 11:42 PM

cosmin.art pacat de munca ta. te-ai chinuit atata sa faci scandurele alea si nu ai putut sa faci piroanele alea din altceva. barem, de le faceai cu creionul si tot ieseau mai bine ca nu se intindea cum s-a intins markerul. puteai sa dai niste gauri mici cu un burghiu si bagai o sarma de cupru sau altceva care sa iasa in evidenta. am zis cupru pt ca este mai la indemana fata de alama.

#449 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 28 February 2011 - 01:12 AM

Piroanele nu-s facute cu marker ci cu creion si scandurile sunt lipite. maine voi incerca sa pun niste poze mai bune.

Daca ai vazut pozele lui Ady din Galati, asa arata si la mine

#450 Useril este offline   SERGHEY 

• Membru deplin
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 28-February 11
  • Interests:Drumetiile montane (peste 2.000m) si lucrurile cu dichis

Postat 28 February 2011 - 11:48 AM

Vezi postareacrios, la 27 Feb 2011, 21:21, a spus:

Este si nu este, dar desi deviem de la topic, iata o nava al carei catarg este inclinat fix invers.

Atasament leudo2.jpg

Ia de bun desenul din revista caci este OK.

Bafta!

Cred ca totul sta in inelele pe care le-am primit! Nu trebuie pilit niciunde! Vom vedea ce se intampla numerele viitoare

#451 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 28 February 2011 - 02:01 PM

Salut baieti si scuze daca nu postez unde trebuie. Dupa 4 numere din revista Mari Corabii descopar probleme destul de mari, piese decalate, puntile se stramba destul de rau. As vrea un sfat de la cei care au mai facut si au mai intimpinat probleme de genul asta, daca se merita investit in continuare??? multumesc si astept raspuns

#452 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 28 February 2011 - 02:29 PM

Vezi postareajohnreno36, la 28 Feb 2011, 14:01, a spus:

Salut baieti si scuze daca nu postez unde trebuie. Dupa 4 numere din revista Mari Corabii descopar probleme destul de mari, piese decalate, puntile se stramba destul de rau. As vrea un sfat de la cei care au mai facut si au mai intimpinat probleme de genul asta, daca se merita investit in continuare??? multumesc si astept raspuns

eu m-am imprietenit cu pila, aia mica de la primul numar :))!! Vroiam s-o arunc, dar acum dorm cu ea sub perna :))!! mam rezolvat problemele cu decalatul, gaurelele si alte minunatii dintr-astea :))!! Nu am sa lipesc puntile, am sa fac tot scheletul, am sa lipesc puncte inferioara toata, dupa ce vad ca se aliniaza toata, debia apoi fac calafatuirea ei, a sa fie mai greu, cu mai multe taieturi masuratori si dintr-astea!! apoi asa a sa fac si cu cea principala!! La puntea teuga si castel nu cred ca vor fi probleme de aliniament sau sa nu se nimereasca ceva (evident daca rezolv treburile care le-am enumerat!! Scoatem noi la capat ceva, in loc de galion, iese macar o barcuta, un avion, un tanc ceva!! Sa traim si bafta la galiono-elicoptero-tanco-barca!! sa va iasa bine!!
P.S. nu stiu cum numai astia incepatori se plang de probleme (evident, si eu printre ei), la cei mai experimentati, nu prea :)))!!

#453 Useril este offline   repede 

• Membru deplin
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 28 February 2011 - 02:56 PM

E simplu! "Ei stie". Cum probabil o sa stim si noi pe la a treia-patra macheta construita.

#454 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 28 February 2011 - 02:57 PM

Multam de raspuns si totusi, cred ca si cei care acum sunt experimentati au avut probleme la inceput, nu crezi? Daca deranjeaza pe cineva ca ne plingem, atunci dece a mai fost facut forumul asta? Nu pentru impartasirea ideilor si ajutarea celor care intimpina probleme si discutarea lor?

#455 Useril este offline   olimpiu 

• Membru deplin
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 08-February 11

Postat 28 February 2011 - 03:42 PM

Buna ziua.

Nu trebuie sa ne plangem de fiecare problema aparuta...cei "experimentati" inca asteapta...din ce am observat pe forumul rusesc, d-abia pe la nr. 21 ar trebui sa ne apucam "putin" de treaba...

Cu respect,
Olimpiu

#456 Useril este offline   halalaieec 

• Nou venit
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 24-February 11

Postat 28 February 2011 - 04:16 PM

Buna ziua,
e primul post, sunt si eu inscris in lunga cursa ce va dura aproximativ 2 ani ....
o intrebare ... am observat intr-unul din posturile de mai sus o adresa a sitului DeA din Italia si acolo cineva a folosit o metoda mai neconventionala, ceva cu bitum smirgheluit. poate cineva sa dea mai multe amanunte. adica retete si stil de lucru exact?
multumesc

#457 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 28 February 2011 - 04:29 PM

Vezi postareajohnreno36, la 28 Feb 2011, 14:57, a spus:

......cred ca si cei care acum sunt experimentati au avut probleme la inceput, nu crezi? Daca deranjeaza pe cineva ca ne plingem, atunci dece a mai fost facut forumul asta

Poate ca cei mai experimentati, la inceput au luat in seama sfaturile celor mai experimentati ca ei si nu au facut char de capul lor. Ma gandesc ca asta i-a scutit de multe probleme. Forumul e facut in special pentru acumulare de date si sunt o multime, singura problema e ca trebuie cautate si insusite. Nu se poate da acelasi raspuns de zeci de ori pentru fiecare in parte, zile in sir iar faptul ca nu s-a citit o explicatie facuta cu cateva zile in urma nu justifica ,,plangeri'' prezente.
Imi pare rau sa constat ca nimic din ceea ce au povestit cei, dupa cum zici, experimentati, nu s-a luat in seama pana acum.

#458 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 28 February 2011 - 04:34 PM

Prieteni, este normal ca cei cu mai putina experienta sa fie putin speriati. Dar nu disperati si mai ales nu va descurajati.

Desigur, se pot astepta 10, 20, sau toate cele 100 de numere pentru avea un kit complet. Fiecare cu obtiunea lui. Mie mi-e frica ca in acest caz incepatorii vor fi "coplesiti" de multitudinea problemelor care apar. E clar ca vor aparea. Ce a aparut pana acum e "mezilic".

Eu m-am hotarat sa lucrez la galion cam asa cum ne indica DeAgostini, in fiecare saptamana cate putin. Eu in asta vad frumusetea acestei lucrari. Sigur, fiecare isi poate pune amprenta propie si sa decida cum e mai bine.

De cand activez pe acest forum am semnalat micile probleme aparute pana acum si am pus poze cu lucrarea mea aproape in toate etapele. La fel voi face si de acum inainte, pentru ca cei cu mai putina experienta sa le foloseasca ca un eventual tutorial, atata timp cat ele nu vor fi combatute de meseriasii forumului.

Rugamintea mea ar fi sa se citeasca toate posturile acestui topic, temeinic si cu rabdare. La o multime din problemele ridicate in ultimul timp (gauri de catarg, deformatii ale puntilor, calafatuiri, etc.) s-a mai vorbit, s-a raspuns si s-au dat solutii. Nu sunt decat 23 de pagini, ce D-zeu... Si mai ales cat mai putine off-topic-uri.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 28 February 2011 - 04:52 PM

#459 Useril este offline   CRM 

• Nou venit
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 28 February 2011 - 05:19 PM

va salut domnilor colegi! :)
sper sa reusesc sa ma obisnuiesc rapid cu limbajul specific, chiar daca este pe deplin explicat inclusiv in revista (etambou, alea-alea)

ieri seara m-am apucat de realizat ceea ce n-a dat editura in primele 4 numere si evident ca m-am lovit de probleme.

de aceea, astazi, primul lucru pe care l-am facut a fost sa-l iau pe "gogu'" la intrebari si am ajuns aici unde am citit cele 23 de pagini si sper ca acasa sa fiu in stare sa aplic solutiile :D

am sa recapitulez problemele intalnite (si semnalate) astfel incat sa verific daca inteleg eu care sunt solutiile si mai mult, altii ca mine sa le vada dintr-un foc:

0. un bun adeziv pentru lemn se poate folosi de la Bison sau Moment (eventual in ordine inversa :) )

1. gaura pentru catargul de la pupa?(spate) e ovala la prima strigare pe 2 din 3 punti. Se pileste/smirgheluieste pana devine rotunda.
2. PPL nr. 2 - coasta (cum am numerota de la stanga la dreapta 1,2,3,4 si spre 5,6,7,8 continua constructia) are o proeminenta care incaleca si depaseste sina (etambou?) pe care se fixeaza. Aceastea de asemenea se pileste pana ajunge la forma DAR ESTE IDEAL SA SE REALIZEZE CAND E COMPLETA STRUCTURA.
3. primul nivel are o inclinatie de la stanga la dreapta. e normal sa fie spre spate mai ridicata podeaua.
4. calfuirea se poate face in multiple metode. Eu am lac (sper ca-i mat) de la kober pe care il voi aplica dupa ce am sa folosesc un creion mecanic pe care voi aplca presiune pentru crearea unor denivelari.

5. (la mine) nivelul 1 mai mult si nivelul 2 mai putin nu se imbina la mijloc bine. Este intr-o poza o situatie similara in sensul ca partea din mijloc a celor 2 seturi de piese este mai "ridicata" fata de margini (similr unui acoperis privit din fata).
Pentru a remedia asta am sa incerc sa pozitionez coastele cu numerotarea lor catre mine.
Daca tot nu se vor aseza bine atunci am de gand sa pilesc crapaturile unde podeaua se fixeaza pe coaste (corectati-ma daca e posibil sa gresesc in felul acesta)
Alta varianta este cea de fixare a podelei pe coaste si apoi coastele pe partea inferioara (etambou?)

6. cred ca sunt utile niste DIY (ma refer la unelte - pt. curbarea lemnului e ceva dar nu detaliat pe pasi de asamblare - si bancul de lucru pt. a nu astepta toate piesele de la DeA care vor sosi cand o sa fie gata structura).

ma bucur ca am gasit o asemenea comunitate :D

Aceasta postare a fost editata de CRM: 28 February 2011 - 05:21 PM

#460 Useril este offline   SXT 

• Membru deplin
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 28 February 2011 - 05:23 PM

am un numar 4 in plus,sigilat,piese drepte fara defecte,daca cineva din bucuresti care a uitat sa cumpere il vrea sa imi ia idu de mess din profil si sa imi zica.

si as vrea sa intreb pe cei care au luat si in 2005 si in 2010 pana la nr 4 si au primit foitza aia in revista, ce ziceti ne vor trimite nr 5-6 gratuit cum promiteau acolo ???

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

428 useri citesc topicul