Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#436 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 27 February 2011 - 05:19 PM

Vezi postareaLeo2003, la 27 Feb 2011, 17:16, a spus:

Puntea teuga arata chiar foarte bine. Cele doua punti din ultima poza... nu stiu ce sa zic, arata ciudat.

Subscriu! (ca s-a raspuns inaintea mea....)

#437 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 27 February 2011 - 05:27 PM

Cred ca ai cam gresit aici :

Imagine atasata: 9.JPG

#438 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 27 February 2011 - 05:39 PM

Am mai bibilit si eu un pic, pe ici pe colo:

1. Am intarit lipiturile coastelor pe exterior, ca la cit de aiurea sint pre-taiate - nu stateau nicicum lipite doar pe "taieturi".
2. Am pregatit traversele (nu-s lipite) si am constatat (cum mai ziceam cred intr-un post anterior) ca nu peste tot inaltimea lor e OK; asa ca pe ici pe colo or mai trebuit pilite; aici n-am terminat inca actiunea.
3. Desi initial am vrut sa urmez sfatul lui Daniel, parca - cu adaugarea a doua bucatele de placaj - in final am preferat doar aceeasi metoda ca la coaste - intarirea lipiturii pe exterior; pare indeajuns de solida... Om vedea mai incolo cum se comporta.
4. Tot vazind problemele cu gaurile pentru catarg - am gasit un pix care-i FIX pe dimensiunea interioara a inelelor (deci probabil cam cit catargul); si am constatat ca desi pixul cu care incercasem initial intra perfect prin gaurele - cu asta aveam si eu problemele semnalate: gaurile formate prin unirea puntilor - erau prea mici. Asa ca am purces la o noua sesiune de pilit si le-am facut rotunde. Am pus cite o poza cu fiecare dintre cele doua punti - si apoi, treptat, cu ele suprapuse. Sper ca e clar ce-am vrut sa se vada, ca tocmai mi se gatasera acumulatorii - si-o trebuit sa fac pozele cu telefonul...

Cam atit deocamdata

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 27022011093.jpg
  • Imagine atasata: 27022011094.jpg
  • Imagine atasata: 27022011095.jpg
  • Imagine atasata: 27022011096.jpg
  • Imagine atasata: 27022011098.jpg
  • Imagine atasata: 27022011099.jpg
  • Imagine atasata: 27022011100.jpg
  • Imagine atasata: 27022011101.jpg

#439 Useril este offline   coszmin_art 

• Membru deplin
  • Postari: 13
  • Interests:Pictura monumentală, iconografie, design interior,

Postat 27 February 2011 - 07:16 PM

Vezi postareaRazvan, la 27 Feb 2011, 17:27, a spus:

Cred ca ai cam gresit aici :

Atasament 9.JPG

Da īntr-adevăr, dar cānd am văzut era deja gata, cred că am să le las aşa sau nu?, tu ce zici

#440 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 27 February 2011 - 07:25 PM

Vezi postareacoszmin_art, la 27 Feb 2011, 19:16, a spus:

Da īntr-adevăr, dar cānd am văzut era deja gata, cred că am să le las aşa sau nu?, tu ce zici

Poti sa lasi asa. Se afla intr-o zona care va fi mai putin vizibila.

Bafta!

#441 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 27 February 2011 - 07:49 PM

Am vazut ca unii pilesc gaurile catargului... sper ca ati tinut cont de faptul ca acesta nu sta drept/perpendicular pe linia de plutire

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled1.gif

Aceasta postare a fost editata de NightAngel: 27 February 2011 - 07:53 PM

#442 Useril este offline   Ady 

• Membru senior
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 27 February 2011 - 07:56 PM

@raducindrea
O intrebare: tu ai dat cu lac piesele? In acest caz cred ca vei lipi puntile si restul cu super glue, asta daca nu vei pili precum chinezul :rolleyes: milimetru cu milimetru partile de contact.

#443 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 27 February 2011 - 08:21 PM

Vezi postareaNightAngel, la 27 Feb 2011, 19:49, a spus:

Am vazut ca unii pilesc gaurile catargului... sper ca ati tinut cont de faptul ca acesta nu sta drept/perpendicular pe linia de plutire

In cazul in care ar fi inclinate - nu ar intra nici atita in gaurile alea!
Dar din cite disting eu in poze - asta e cam vertical...Ma rog - nu perpendicular, dar oricum... Altfel as indrazni sa comentez ca inelele alea pe care le primim sint inutile... N-am vazut sa aiba vreo inclinatie pe interior!

Vezi postareaAdy, la 27 Feb 2011, 19:56, a spus:

@raducindrea
O intrebare: tu ai dat cu lac piesele? In acest caz cred ca vei lipi puntile si restul cu super glue, asta daca nu vei pili precum chinezul :rolleyes: milimetru cu milimetru partile de contact.

NU; nu e lac - e un bait mai ciudatel :D. Impresia de lac e de la blitzul telefonului :(
Oricum - partile de contact, unde vor veni lipite puntile - nu sint date cu nimic; sint "natur". Si se lipeste foarte OK pe ele (primele 2 traverse sint lipite, ca alea nu incurcau mai departe montajul).
Iar daca inca o data se va dovedi ca am fost vaca si m-am grabit - oi pili precum chinezu' al batrin :) si asa nu am ce face pina or aparea numerele urmatoare :-D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 27022011104.jpg

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 27 February 2011 - 08:17 PM

#444 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 27 February 2011 - 09:08 PM

eu inca nu am inceput constructia galionului, dar citesc cam tot ce gasesc despre navomodelism deoarece ma consider un novice (am facut trei ani de navomodelism la palatul copiilor cand eram in generala dar e mult de atunci si eu zic ca nu se pune). si cam peste tot pe unde am citit (poza din postul de mai sus e din Building Model Ships from Scratch de Kent Porter - eu am gasit-o scanata pe net) catargele au un anumit unghi - datorita fortei exercitata de vant asupra catargului + efectul de parghie... fizica si matematica.
nu zic ca e cazul si la noi, dar pana nu stim sigur cum sta treaba/catargul eu zic sa nu mai piliti. tot prin cartile alea scrie ca e mai usor sa pilesti ceva decat sa umpli un gol

#445 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 27 February 2011 - 09:21 PM

Vezi postareaNightAngel, la 27 Feb 2011, 21:08, a spus:

cam peste tot pe unde am citit (poza din postul de mai sus e din Building Model Ships from Scratch de Kent Porter - eu am gasit-o scanata pe net) catargele au un anumit unghi - datorita fortei exercitata de vant asupra catargului + efectul de parghie... fizica si matematica.

Este si nu este, dar desi deviem de la topic, iata o nava al carei catarg este inclinat fix invers.

Imagine atasata: leudo2.jpg

Ia de bun desenul din revista caci este OK.

Bafta!

#446 Useril este offline   heltauer 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 26-February 11

Postat 27 February 2011 - 09:49 PM

Salut,
Citesc zilnic ce se scrie si aici si pe alte forumuri si invat multe (din experinta unora si din greselile altora :) ). In cautarile mele am descoperit acest site: http://www.modelshipworld.com. Acolo am citit, vazut si invatat enorm (teoretic ). Am inteles multe aspecte care mi se pareau extrem de grele. Am descoperit multe metode de lucru pentru o mare varietate de operatiuni. Ce sa mai lungesc, este un site in care gasesti raspuns la orice intrebare, raspuns dat de oameni care construiesc modele de zeci de ani (nu vreau sa spun ca aici nu sunt profesionisti, ba din contra, sunt uimit de cat de multi stiu cu se mananca domeniul acesta) - un mic minus, site-ul este exclusiv in engleza.
Eu unul inca nu am inceput constructia galionului tocmai pentru ca aveam foarte putine informatii si cunostinte legate despre aceasta (ca si comparatie, informatiile de la editura sunt cat negrul sub unghie pe langa ce am gasit pe acel site). Oricum, 100% nu o sa folosesc instructiunile din revista decat ca linie de ghidaj in constructie.
Sorry daca sunt off-topic dar m-a uimit nivelul de informatie de acolo (intradevar, acolo se discuta exclusiv pe tema constructiei, nimic altceva). O sa postez si eu fotografii cand voi incepe (sunt determinat sa termin acest model).
Spor la treaba tuturor.

Aceasta postare a fost editata de heltauer: 27 February 2011 - 09:50 PM

#447 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 27 February 2011 - 11:35 PM

Buna seara baieti, ma numesc Ioan. Sunt un incepator in ale modelismului si sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru. Am sa va prezint si eu primele poze cu inceputul machetei mele. Normal, deja probleme cu piese descentrate, dar asta e.

Pe viitor o sa incerc sa poze mai bune.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: moto_0040.jpg
  • Imagine atasata: moto_0039.jpg
  • Imagine atasata: moto_0037.jpg
  • Imagine atasata: moto_0035.jpg
  • Imagine atasata: moto_0032.jpg
  • Imagine atasata: moto_0039.jpg

#448 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 27 February 2011 - 11:42 PM

cosmin.art pacat de munca ta. te-ai chinuit atata sa faci scandurele alea si nu ai putut sa faci piroanele alea din altceva. barem, de le faceai cu creionul si tot ieseau mai bine ca nu se intindea cum s-a intins markerul. puteai sa dai niste gauri mici cu un burghiu si bagai o sarma de cupru sau altceva care sa iasa in evidenta. am zis cupru pt ca este mai la indemana fata de alama.

#449 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 28 February 2011 - 01:12 AM

Piroanele nu-s facute cu marker ci cu creion si scandurile sunt lipite. maine voi incerca sa pun niste poze mai bune.

Daca ai vazut pozele lui Ady din Galati, asa arata si la mine

#450 Useril este offline   SERGHEY 

• Membru deplin
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 28-February 11
  • Interests:Drumetiile montane (peste 2.000m) si lucrurile cu dichis

Postat 28 February 2011 - 11:48 AM

Vezi postareacrios, la 27 Feb 2011, 21:21, a spus:

Este si nu este, dar desi deviem de la topic, iata o nava al carei catarg este inclinat fix invers.

Atasament leudo2.jpg

Ia de bun desenul din revista caci este OK.

Bafta!

Cred ca totul sta in inelele pe care le-am primit! Nu trebuie pilit niciunde! Vom vedea ce se intampla numerele viitoare

#451 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 28 February 2011 - 02:01 PM

Salut baieti si scuze daca nu postez unde trebuie. Dupa 4 numere din revista Mari Corabii descopar probleme destul de mari, piese decalate, puntile se stramba destul de rau. As vrea un sfat de la cei care au mai facut si au mai intimpinat probleme de genul asta, daca se merita investit in continuare??? multumesc si astept raspuns

#452 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 28 February 2011 - 02:29 PM

Vezi postareajohnreno36, la 28 Feb 2011, 14:01, a spus:

Salut baieti si scuze daca nu postez unde trebuie. Dupa 4 numere din revista Mari Corabii descopar probleme destul de mari, piese decalate, puntile se stramba destul de rau. As vrea un sfat de la cei care au mai facut si au mai intimpinat probleme de genul asta, daca se merita investit in continuare??? multumesc si astept raspuns

eu m-am imprietenit cu pila, aia mica de la primul numar :))!! Vroiam s-o arunc, dar acum dorm cu ea sub perna :))!! mam rezolvat problemele cu decalatul, gaurelele si alte minunatii dintr-astea :))!! Nu am sa lipesc puntile, am sa fac tot scheletul, am sa lipesc puncte inferioara toata, dupa ce vad ca se aliniaza toata, debia apoi fac calafatuirea ei, a sa fie mai greu, cu mai multe taieturi masuratori si dintr-astea!! apoi asa a sa fac si cu cea principala!! La puntea teuga si castel nu cred ca vor fi probleme de aliniament sau sa nu se nimereasca ceva (evident daca rezolv treburile care le-am enumerat!! Scoatem noi la capat ceva, in loc de galion, iese macar o barcuta, un avion, un tanc ceva!! Sa traim si bafta la galiono-elicoptero-tanco-barca!! sa va iasa bine!!
P.S. nu stiu cum numai astia incepatori se plang de probleme (evident, si eu printre ei), la cei mai experimentati, nu prea :)))!!

#453 Useril este offline   repede 

• Membru deplin
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 28 February 2011 - 02:56 PM

E simplu! "Ei stie". Cum probabil o sa stim si noi pe la a treia-patra macheta construita.

#454 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 28 February 2011 - 02:57 PM

Multam de raspuns si totusi, cred ca si cei care acum sunt experimentati au avut probleme la inceput, nu crezi? Daca deranjeaza pe cineva ca ne plingem, atunci dece a mai fost facut forumul asta? Nu pentru impartasirea ideilor si ajutarea celor care intimpina probleme si discutarea lor?

#455 Useril este offline   olimpiu 

• Membru deplin
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 08-February 11

Postat 28 February 2011 - 03:42 PM

Buna ziua.

Nu trebuie sa ne plangem de fiecare problema aparuta...cei "experimentati" inca asteapta...din ce am observat pe forumul rusesc, d-abia pe la nr. 21 ar trebui sa ne apucam "putin" de treaba...

Cu respect,
Olimpiu

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou