Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 08 March 2012 - 06:29 PM
sau ptr cei interesati : Linkul meu
Aceasta postare a fost editata de comalion: 08 March 2012 - 06:34 PM
Postat 09 March 2012 - 10:40 AM
Eu o iau usor pana vine balconul.
Am si eu o intrebare pentru modelistii cu experienta: e intelept sa lipim tunurile inainte sa terminam cu prelucrarile mecanice mari (balcon, catarge, etc)? Ma gandesc ca riscam sa le dezlipim...
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 09 March 2012 - 10:44 AM
Postat 09 March 2012 - 12:06 PM
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 09 March 2012 - 12:08 PM
Postat 09 March 2012 - 02:06 PM
In plus eu aman si lacuirea pentru mai incolo. Cand o fi totul gata la exterior, atunci o sa desprafuiesc, degresez si lacuiesc barca. De asemenea "mecanismele" (mecanismul carmei, cabestanul, pompa de apa si ce o mai urma) le fac dar le montez mai incolo - dar asta pentru ca ma stiu cum lucrez cand ma ia valul...
Postat 09 March 2012 - 03:19 PM
Confucius, la 16 February 2012 - 11:47 AM, a spus:
Inca nu am incercat parapetul, dar daca iese asa ciudat, iau foarte serios in consideratie sa il fac din baghete, cam cum arata la SIB-ul lui Staric (v. poza).
Pentru Yasmin: Bun venit pe forum. Mai curand noi ar trebui sa fim invidiosi pe meticulozitatea feminina . Pentru burghie si masini de gaurit, mai adaug pe lista si Cora, unde exista si minibormasini si seturi de scule pentru ele care contin burghie si freze. Eu mi-am luat o masinuta de gaurit cu baterii - facuta de niste nemti pe care ii cheama Duna - de la magazinul Conex din Bucuresti, amintit de cineva mai sus. Am dat 50 RON pe ea, isi face treaba, dar pare mai curand o jucarie vanduta prea scump.
La final, pentru un novice ca mine, toate contributiile celorlalti de pe forum sunt importante. Ma bucur ca mai sunt inca meseriasi pe aici, de la care pot invata sau ma pot inspira. Chaiar si ne-meseriasii ajuta mult - macar prin faptul ca impartasesc din dificultatile si incercarile lor, iar ceilalti nu trebuie sa caute singuri solutii. Regret ca in timp au disparut unii dintre forumisiti, in general vitezisti care progresau cind altii - inclusiv eu - facea,desfaceau si se cazneau dupa idei practice.
SANY0034__f.jpg
multumesc tuturor pentru sfaturi. voi atasa o poza cu ceea ce am realizat pana acum. am reusit sa gasesc si acel burghiu de 1 mm iar ca masinarie pt el am utilizat un aparat pentru manichiura.
Postat 09 March 2012 - 05:31 PM
@Mondeo - obloanele sabordurilor, la exterior sau pastreaza nuanta bordajului sau sunt negre, la interior sunt rosii ca si rama sabordului iar la asta ma refer la rama interioara nu la ceea ce e rama pe bordaj ca in cazul de fata.Trebuie avut in vedere ca real sunt din lemn, de regula din cateva straturi de scandura suprapuse pentru a obtine grosime si rezistenta cat si eventuale profile pentru imbinare cu bordajul cand sunt inchise.
Aceasta postare a fost editata de traian: 09 March 2012 - 05:36 PM
Postat 09 March 2012 - 05:59 PM
traian, la 09 March 2012 - 05:31 PM, a spus:
@Mondeo - obloanele sabordurilor, la exterior sau pastreaza nuanta bordajului sau sunt negre, la interior sunt rosii ca si rama sabordului iar la asta ma refer la rama interioara nu la ceea ce e rama pe bordaj ca in cazul de fata.Trebuie avut in vedere ca real sunt din lemn, de regula din cateva straturi de scandura suprapuse pentru a obtine grosime si rezistenta cat si eventuale profile pentru imbinare cu bordajul cand sunt inchise.
aparatul il am de cativa ani, era ratacit printr-un sertar dar iata ca devenit util.,l-am procurat de la un magazin din acela "38''. cred k se gasesc si la magazinele de produse confiscate iar pretul nu depaseste 20 lei, sau chiar si la hipermarketuri . ca sistem de prindere este o simpla gaura in care se introduc pilele si deoarece burghiul era cam subtire, am infasurat la baza lui putina banda adeziva iar acum merge perfect. o sa pun o poza si cu pilele respectivului aparat ( chiar si acestea pot fi utile).
Postat 09 March 2012 - 07:18 PM
S-a marit numarul de afeturi, respectiv tunuri.
Leo! ai luat un nr de la tunuri in plus sau am scapat eu unul? eu am sase de toate ,la tine sunt opt,{off topic,mi-am achizitionat si eu acei ochelari ,si sunt ffff multumit.multumesc ptr pont }
Postat 09 March 2012 - 08:30 PM
Un finisaj metalic gen cupru murdar sau bronz ar merge cel mult pentru balamalele acestora, altfel vopsirea lor integral in astfel de culori ar da cu certitudine ca nuca-n perete!
Yasmin
Felicitari pentru lucrare !
Chiar arata foarte bine bravooo!
Si ca sa fiu in asentimentul lui Traian , jos ! BRAVOO!
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 09 March 2012 - 08:30 PM
Postat 09 March 2012 - 08:57 PM
Ma gandesc la montajul putin ingropat al ramelor si vopsirea obloanelor intr-o culoare cat mai apropiata de cea a bordajului si eventual balamalele sa fie finisate metalic!
Insa cel mai tare cochetez cu ideea de a presta aceste obloane din lemn si apoi finisate exact ca bordajul !
Sa vad daca ma tine ideea pana la capat
PS Cred ca Traian ar fi de acord cu ideea a doua!