Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#4262
Postat 04 March 2012 - 11:31 AM
Parerea mea e ca orice opinie e binevenita, ceea ce unuia ii pare gresit pentru altcineva poate fi solutia ideala. Nimeni nu detine monopolul opiniilor si nimeni nu e obligat sa faca ceea ce a facut sau zice ca e bine de facut altcineva. Eu consider ca aici e o comunitate, cineva spune o parere poate rezultatul propriei experente si sigur pentru a ajuta, deci nu vad rostul disputelor.
Pe subiect, e drept ca DeAgostini a impins pe multi la a face tot felul de modificari, adaugiri, improvizatii insa e totusi o limita peste care nu se poate trece daca vrei totusi sa iasa ceva in standard. Am inceput modelismul din copilarie, nici nu stiam ca se cheama asa. Mai tarziu am trecut prin etapele supravegheate de instructori si dat fiind ca eram mai vechi in meserie decat majoritatea colegilor aveam impresia ca sunt atoatestiutor, ca tot ceea ce fac e nemaipomenit. La un moment dat, urmare a disputei cu instructorul (cu care dealtfel am ramas bun prieten ani pana a trecut ,,dincolo''), cum ca e bine si asa cum zic eu, omu' mi-a zis : daca vrei sa tai lemne cu sapa, se poate dar normal lemnele se taie cu toporul. Nu e cine stie ce filozofie insa am retinut atunci doar enuntul iar ceva mai tarziu am deslusit si intelesul.
In privinta sculelor, e drept, e rubrica dedicata. Cand am facut propunerea am avut in vedere scule sau unele materiale legate strict de lucrul la galion pentru a nu off. tica permanent topicul de baza care si asa s-a pierdut de mult de ,,mama'' lui dar are totusi farmecul lui refigurat pe parcurs. Ar fi mai usor de parcurs si mai pe subiect decat cautatul printre alte scule. Zic eu, nu trebuie sa fie si neaparat asa.
#4264
Postat 04 March 2012 - 11:44 AM
SorinR, la 04 March 2012 - 11:41 AM, a spus:
Vezi ca sunt diluati pt. lac, trebuie sa ti cont de marca lacului, te duci la magazin si ceri diluant pentru lacul care il ai .
#4266
Postat 04 March 2012 - 12:31 PM
GIMY-32, la 03 March 2012 - 08:06 PM, a spus:
Mulțumesc pentru aprecieri.
Într-adevăr, trebuie să-mi cumpăr un aparat de fotografiat mai ca lumea, ăsta nu focalizează la macrofotografii și când m-am dus cu el la magazinul de unde l-am luat nici n-au vrut să audă de schimbat tipul sau de banii înapoi.
Toate raiurile au fost executate la fel, cu lățimea de 1,5 mm și cu un riz pe mijloc, care simulează canalul. Însă nu este meritul meu, ci al unui strungar care a lucrat și el pe ce a avut, un SN400 și a făcut rizul cu un cuțit de filetat. Altceva era dacă se lucra pe un strung mic, cu o pilă fină și o lupă de cap. Acum asta este, am mai învățat ce (nu) se poate face pe o mașină unealtă prea mare. Gruiele de capon au lățimea de 5 mm, așa că 1,5 mm pe rai era prea mult, pe alea patru le-am șlefuit la 1,1 mm.
#4268
Postat 04 March 2012 - 03:36 PM
#4272
Postat 06 March 2012 - 11:26 AM
gogudiver, la 06 March 2012 - 10:46 AM, a spus:
salut,
gasesti in fiecare numar piesele continute, poti sa le scanezi si apoi sa le scalezi
#4274
Postat 06 March 2012 - 01:01 PM
ObY, la 06 March 2012 - 12:22 AM, a spus:
Pare a fi un model gen laseta, mileu ...
Multumesc pentru apreciere.
Am construit ornamentele din bucati de tabla de 0.1 stantata/taiata/pilita si lipite intre ele cu cianoacrilat.Munca de chinez pentru ca am facut patru cu acelasi model, in oglinda doua cate doua, plus doua "jumatati" in oglinda. Apoi l-am vopsit cu vopsea acrilica groasa pentru un efect de grosime.
Am cautat sa fac un ornament vegetal in stilul epocii si la scara corabiei. Am plecat de la faptul ca galbionul si castelul prova, inclusiv zona de deasupra balconului erau bogat ornamentate cam in stilul asta -fata de solutia simplificata din revista cu triunghiuri cu latura de 1m. Desigur cele reale erau mult mai complexe/incarcate, dar macar am marcat chestia asta dupa indemarea mea mai redusa
#4276
Postat 06 March 2012 - 01:30 PM
#4277
Postat 06 March 2012 - 09:49 PM
1. Cam aşa mi-a ieşit "aparatul dentar" după 2-3 alternative(rog nu mă pârâţi că nu mi-a ieşit din prima). Îl voi cizela şi mă gândesc că-i mai pot ataşa prinderi chiar pe sistem nucă
dacă la alte aplicaţii apar "şerpi".
În poză este setat pe torsiune în sens invers, cu gândul de a monta acum scândurile de brâu să văd dacă se ţine simetria numai cu ele(şi eu achiesez la părerea lui Raducindrea
că situaţia nu-i chiar aşa de gravă). Mă stresez doar că, dracii 'n ele de abateri, au tendinţe cumulative.
Aştept sfaturi dacă nu cumva voi avea surprize cu montarea în avans a brâurilor.
2. - Pe parcurs am mai prestat în domeniul SDV-ticii(rog iertare pentru off topic), dar priza multiplă modificată cu un variator de tensiune pe ultimul post de priză merge foarte bine pentru
turaţii variabile(bormaşină, polizor unghiular, si...) cu Pmax = 800W. Eu am folosit o pânză circulară pentru lemn(115 mm cu 30 de dinţi cu carbură) în flex şi chiar sunt încântat să dezvolt ideea.
- Pentru că tot în acest topic s-a discutat mai apăsat problema trusei de cuttere cu trei mânere propun soluţia care la mine a ieşit mulţumitor(apropo, eu am primit-o cadou din Franţa!!!).
Am folosit un şurub pentru sita de chiuvetă(turcesc - garantat oţel calitate sârmă de balot), i-a tăiat canalul cu traforajul cu pânză de 0,4, l-am despicat cu grijă pentru a prelucra suărafeţele, l-am
tăiat la dimensiunea trebuincioasă, i-am formatat un pic capul(nu NTFS) şi funcţionează impecabil.
Respecte tuturor
#4279
Postat 07 March 2012 - 02:56 PM
MODEL
- SIB e un galion generic conceput de cei de la Artesania Latina pentru DeA. Artesania, din Spania, e una din cele cateva - putine - case celebre de modelism din lume.
- SIB are ca obiectiv sa ilustreze principalele elemente ale unui galion real de secol XVI. Asta face modelul mai detaliat tehnic dacat multe altele. Este si motivul pentru care s-a ales solutia neobisnuita de a avea in acelasi model un bord complet, dar si o sectiune longitudinala prin toata nava care sa arate mecanisme interne , armament si incarcatura.
- SIB se adreseaza unor oameni obisnuiti, dar interesati. Asta face ca modelul sa fie simplificat acolo unde ar fi necesara o anume maiestrie in executie, ramanand totusi rezonabil de credibil.
- Nu e un model simplu. Ca sa fie interesant si atractiv a fost conceput pentru ceea ce indeobste se claseaza ca dificultate medie.
- Daca va mananca degetele sa il personalizati documentati-va inainte. Gusturile noastre si ale celor din vechime sunt diferite.
- Si faceti probe inainte de modificari definitive.
- Kitul este in general corect. Pana acum am intalnit doar doua greseli notabile: o coasta mare deplasata pe verticala si o coasta de galbion care nu are cum intra in locasul ei. Asa ca daca ceva nu merge, inainte verificati ca ati facut voi toate ajustarile/prelucrarile/imbinarile corecte.
- Materialele kitului au o calitate rezonabila pentru a intra in cost. Asta face insa ca mai toate bucatile de grosime/dimensiuni mari sa fie din placaj stratificat in loc de lemn. Acest lucru poate fi mascat prin vopsire/furniruire, etc. Totusi acolo unde se vede lemn de esenta speciala, asta contine kitul.
- Au fost multe pareri negative despre materialul filelor de bordaj. Mie insa mi-au placut, chiar foarte mult: acel lemn devine moale rapid cand e umed si foarte dur cand se usuca. Asta il face usor de lucrat si rezistent dupa aceea.
- Tineti minte ca lemnul e un material "viu" care evolueaza singur, dar va si asculta cand vreti voi sa il "evoluati".
- Modelul se poate foarte bine construi folosind adezivii recomandati de revista.
- In revista adezivii sunt mentionati un pic cifrat, dar pana la urma se intelege.
- E util de folosit adezivul/lacul/baitul/vopseaua din clasele indicate, desi in ultuma instanta merge si cu ce aveti la indemana
- Corabia se construieste fara mari probleme cu sculele indicate sau oferite de DeA. Inclusiv cu ce cutter aveti.
- Pentru cei care isi doresc scule de scule, recomand sa isi cumpere de la magazinele de tehnica medicala/instrumentar medical (scule de mana) si de la magazinele de echipamente pentru electronisti (scule electrice speciale din toata gama). Nu imi cereti adrese - cautati pe internet ceva din zona voastra. Atentie insa ca sculele de scule costa si bani de bani.... Repet ca nu sunt deloc obligatorii.
- O cale mai rezonabila este sa incercati cu ce aveti, iar daca si mai ales cand va impotmoliti cumparati-va ceea ce va trebuie. Atunci veti sti exact cum trebuie sa fie si ce va lipseste de-adevaratelea.
- Cele mai importante scule de care aveti nevoie nu va costa nimic: sunt cele doua maini si cei doi ochi pe care ii aveti!
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 07 March 2012 - 03:00 PM