Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#4256
Postat 03 March 2012 - 10:19 PM
Ce-l face pe Leo sa spuna asta....
Leo are dreptate!
Fara suparare te-ai cam grabit cel putin cu lacuitul, pentru ca mai ai elemente de montat pe bordaj ( brauri , tirantii sarturilor etc ) si e foarte posibil sa nu prea stea lipite aceste elemente!
Tot ce mai poti face este ca in zonele unde urmeaza sa lipesti anumite elemente sa cureti lacul, insa va fi dificil sa faci asta!
Acuma asta este ti-ai complicat putin viata , dar te descurci tu !
#4257
Postat 03 March 2012 - 10:27 PM
As vrea eu sa mai zic multe referitor la scule si la cine si cum le foloseste insa chiar are dreptate Leo cand spune ca am facut varza topicul cu discutii pe acest subiect!
Asa ca in ce priveste sculele ma voi abtine de acum incolo a mai discuta pe acest forum !
Puncccttttttt.
#4259
Postat 03 March 2012 - 11:19 PM
Dar tot bordajul am tinut mortis, sa fie lacuit cu lac putin lucios pentru ca mai am o merda de lac mat dar nu imi place si la soc mecanic ofera ciuciu protectie.
Daca e sa zicem ca ar fi atat de drastic ca nu ar prinde vreun ornament, braurile.. pe lac exista "X" variante de a le face sa prinda.
Asa ca va multumesc pt. observatie dar imi este total inutila .
#4262
Postat 04 March 2012 - 11:31 AM
Parerea mea e ca orice opinie e binevenita, ceea ce unuia ii pare gresit pentru altcineva poate fi solutia ideala. Nimeni nu detine monopolul opiniilor si nimeni nu e obligat sa faca ceea ce a facut sau zice ca e bine de facut altcineva. Eu consider ca aici e o comunitate, cineva spune o parere poate rezultatul propriei experente si sigur pentru a ajuta, deci nu vad rostul disputelor.
Pe subiect, e drept ca DeAgostini a impins pe multi la a face tot felul de modificari, adaugiri, improvizatii insa e totusi o limita peste care nu se poate trece daca vrei totusi sa iasa ceva in standard. Am inceput modelismul din copilarie, nici nu stiam ca se cheama asa. Mai tarziu am trecut prin etapele supravegheate de instructori si dat fiind ca eram mai vechi in meserie decat majoritatea colegilor aveam impresia ca sunt atoatestiutor, ca tot ceea ce fac e nemaipomenit. La un moment dat, urmare a disputei cu instructorul (cu care dealtfel am ramas bun prieten ani pana a trecut ,,dincolo''), cum ca e bine si asa cum zic eu, omu' mi-a zis : daca vrei sa tai lemne cu sapa, se poate dar normal lemnele se taie cu toporul. Nu e cine stie ce filozofie insa am retinut atunci doar enuntul iar ceva mai tarziu am deslusit si intelesul.
In privinta sculelor, e drept, e rubrica dedicata. Cand am facut propunerea am avut in vedere scule sau unele materiale legate strict de lucrul la galion pentru a nu off. tica permanent topicul de baza care si asa s-a pierdut de mult de ,,mama'' lui dar are totusi farmecul lui refigurat pe parcurs. Ar fi mai usor de parcurs si mai pe subiect decat cautatul printre alte scule. Zic eu, nu trebuie sa fie si neaparat asa.
#4264
Postat 04 March 2012 - 11:44 AM
SorinR, la 04 March 2012 - 11:41 AM, a spus:
Vezi ca sunt diluati pt. lac, trebuie sa ti cont de marca lacului, te duci la magazin si ceri diluant pentru lacul care il ai .
#4266
Postat 04 March 2012 - 12:31 PM
GIMY-32, la 03 March 2012 - 08:06 PM, a spus:
Mulțumesc pentru aprecieri.
Într-adevăr, trebuie să-mi cumpăr un aparat de fotografiat mai ca lumea, ăsta nu focalizează la macrofotografii și când m-am dus cu el la magazinul de unde l-am luat nici n-au vrut să audă de schimbat tipul sau de banii înapoi.
Toate raiurile au fost executate la fel, cu lățimea de 1,5 mm și cu un riz pe mijloc, care simulează canalul. Însă nu este meritul meu, ci al unui strungar care a lucrat și el pe ce a avut, un SN400 și a făcut rizul cu un cuțit de filetat. Altceva era dacă se lucra pe un strung mic, cu o pilă fină și o lupă de cap. Acum asta este, am mai învățat ce (nu) se poate face pe o mașină unealtă prea mare. Gruiele de capon au lățimea de 5 mm, așa că 1,5 mm pe rai era prea mult, pe alea patru le-am șlefuit la 1,1 mm.
#4268
Postat 04 March 2012 - 03:36 PM
#4272
Postat 06 March 2012 - 11:26 AM
gogudiver, la 06 March 2012 - 10:46 AM, a spus:
salut,
gasesti in fiecare numar piesele continute, poti sa le scanezi si apoi sa le scalezi
#4274
Postat 06 March 2012 - 01:01 PM
ObY, la 06 March 2012 - 12:22 AM, a spus:
Pare a fi un model gen laseta, mileu ...
Multumesc pentru apreciere.
Am construit ornamentele din bucati de tabla de 0.1 stantata/taiata/pilita si lipite intre ele cu cianoacrilat.Munca de chinez pentru ca am facut patru cu acelasi model, in oglinda doua cate doua, plus doua "jumatati" in oglinda. Apoi l-am vopsit cu vopsea acrilica groasa pentru un efect de grosime.
Am cautat sa fac un ornament vegetal in stilul epocii si la scara corabiei. Am plecat de la faptul ca galbionul si castelul prova, inclusiv zona de deasupra balconului erau bogat ornamentate cam in stilul asta -fata de solutia simplificata din revista cu triunghiuri cu latura de 1m. Desigur cele reale erau mult mai complexe/incarcate, dar macar am marcat chestia asta dupa indemarea mea mai redusa