Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 03 March 2012 - 04:12 PM
ObY, la 03 March 2012 - 03:55 PM, a spus:
Titishor referitor la forma cum o sa vina vertical sau orizontal, cum ai facut narile?
Daca te uiti in revista care a aparut miercurea asta la nr. 60 o sa vezi forma pe care o prezinta DeA, dar mie nu imi place si as incerca altceva. Pentru realizarea narilor am pus in functiune traforajul iar partea metalica din gaura este ceva capsa "luata" din praktiker.
Aceasta postare a fost editata de titishor: 03 March 2012 - 04:18 PM
Postat 03 March 2012 - 05:05 PM
titishor, la 03 March 2012 - 03:53 PM, a spus:
Revin la recomandarea ,,sa nu zgarie retina''. Mai spuneam pe undeva, o nava chiar galion fiind nu trebuie sa arate ca un emir proaspat iesit din pravalia bijutierului. Desi era perioada bogatelor ornamentatii trebuie avut in vedere si un oarecare bun simt estetic in aplicare, de foarte multe ori chiar si o simpla linie poate face dintr-o capodopera un tablou de prost gust. In plus, o nara, functional, oferea o anumita rezistenta sporita portiunii de bordaj, nu avea rol ornamental.
Postat 03 March 2012 - 06:47 PM
@Oby Daca i-ai dat cu lac inainte sa lipesti tot ce trebuia pe bordaj, ti-ai complicat viata inutil.
Oarece tipuri de nari:
P.S. S-a cam facut varza bietul topic cu interminabile discutii referitoare la "ce este sculele si ce vrea ele", unde se gasesc, pe ce stada, ce telefon are vanzatoarea si ce marime poarta la sutien, etc.
Exista o sectiune speciala a forumului dedicata sculelor, dar... asta e.
Postat 03 March 2012 - 07:07 PM
ObY, la 03 March 2012 - 03:34 PM, a spus:
Dominicue a dat un raspuns suficient ca tu sa poti alege si eu acelasi raspuns l-as fi dat, ce vrei tu marca concreta, model, strada, numar, etaj, este putin mai dificil...... nu poti sa recomanzi ceva anume ca masina de gaurit marci profesionale, consacrate, Milwaukee, Hilti, Makita, Dewalt, Bosch si care sunt foarte scumpe, sau ceva dedicat, special pt. modelism, probabil dupa ce ai sa-l cumperi si l-ai folosit este posibil sa nu fi multumit si de vina este X ca ti la recomandat, tu trebuie sa alegi in functie de necesitatea ta si de posibilitatea financiara, sa trecem peste.
De exemplu eu folosesc o masina de gaurit cu acumulator marca Budget 18V, 1400/rpn, mandrina de mana, diametru 0,1-10mm dar am pus si 12mm am cumparat-o din Bruxelles in 2004 cu 65 € si-a scos de 50 de ori bani si o mai folosesc si astazi se poate gasi si in magazinele din Romania, eu am vazut-o ultima data in Praktiker 180lei, exista si alte modele mai ieftine 14V, 16.5V. dar cel de 18V este ok, o spun din proprie experienta, are un singur defect: greutatea, devine obositor daca o folosesti cu o mana mai mult timp (trebuie muschi, biceps, triceps...) dar m-am descurcat.
Mai folosesc si o masina de gaurit Skil alimentare 220v, 3000/rpn mandrina cu cheie, diametru 1.5-13mm am cumparat-o din Praktiker la set cu un flex si pendular cred ca individual este pana in 150 lei.
Acum fiecare foloseste ce doreste cum poate si daca poate, poti specula oferte si poti incerca ocazii, second hand.
Scuze Traian ca am mai venit si eu cu un off si sustin ideea ta.
daca e greu,e greu dom`ne, ce sa mai,ma gandeam ca aici sunt si niste oameni care au masini de gaurit bune si pot recomanda. ma gandeam si eu asa...ca e doar o scula de gaurit pentru modelism si atat,daca e atat de complex ,atunci ma retrag,ma gandeam ca exista un magazin,palpabil prin Capitala,unde as putea intreba singur.nici o suparare,am inteles ca e greu,search pe google si gata,scuze pentru deranj.
traian are o idee foarte buna,eventual un topic de prima pagina cu poze si detalii ajuta enorm si scuteste multe discutii inutile.
Postat 03 March 2012 - 08:06 PM
Postat 03 March 2012 - 08:58 PM
MariusCezar, la 03 March 2012 - 07:07 PM, a spus:
traian are o idee foarte buna,eventual un topic de prima pagina cu poze si detalii ajuta enorm si scuteste multe discutii inutile.
Nu trebuie sa te superi, dar exista un topic special pentru scule AICI unde poti pune intrebari si ti se dau raspunsuri.
Eu din el am aflat o gramada si am pus si eu cateva recomandari.
Postat 03 March 2012 - 09:48 PM
Urmaresc de ceva vreme tot ce scrieti aici, precum si e alte forumuri SIB. Apreciez munca tuturor, si a celor care si-au inceput cariera cu SIB, si a `batranilor chinezi` cu vechi state in domeniu. Pana acum am incercat si am reusit sa rezolv problemele aparute pe parcursul constructiei dupa cum m-a dus capul, fara sa apelez la forumuri, chestie de ambitie, dar le-am citit intotdeauna cu interes. Astept de la voi sfaturi si critici...nu fiti duri...ma pierd
Am furat ieri o idee a unui coleg de pe alt forum, Mihai S, a carui idee de a confectiona unele `acareturi` care nu sunt incluse in planurile corabiei mi s-a parut geniala. Ca urmare, a iesit asta
...matura e idee proprie
Ar fi o idee...un topic numai cu `derogari` de la planurile DEA...toate ideile celor care sau abatut de la planuri si le-a iesit mai bine...sau mai rau. O seara buna.
Postat 03 March 2012 - 10:19 PM
Ce-l face pe Leo sa spuna asta....
Leo are dreptate!
Fara suparare te-ai cam grabit cel putin cu lacuitul, pentru ca mai ai elemente de montat pe bordaj ( brauri , tirantii sarturilor etc ) si e foarte posibil sa nu prea stea lipite aceste elemente!
Tot ce mai poti face este ca in zonele unde urmeaza sa lipesti anumite elemente sa cureti lacul, insa va fi dificil sa faci asta!
Acuma asta este ti-ai complicat putin viata , dar te descurci tu !
Postat 03 March 2012 - 10:27 PM
As vrea eu sa mai zic multe referitor la scule si la cine si cum le foloseste insa chiar are dreptate Leo cand spune ca am facut varza topicul cu discutii pe acest subiect!
Asa ca in ce priveste sculele ma voi abtine de acum incolo a mai discuta pe acest forum !
Puncccttttttt.
Postat 03 March 2012 - 11:19 PM
Dar tot bordajul am tinut mortis, sa fie lacuit cu lac putin lucios pentru ca mai am o merda de lac mat dar nu imi place si la soc mecanic ofera ciuciu protectie.
Daca e sa zicem ca ar fi atat de drastic ca nu ar prinde vreun ornament, braurile.. pe lac exista "X" variante de a le face sa prinda.
Asa ca va multumesc pt. observatie dar imi este total inutila .
Postat 04 March 2012 - 11:31 AM
Parerea mea e ca orice opinie e binevenita, ceea ce unuia ii pare gresit pentru altcineva poate fi solutia ideala. Nimeni nu detine monopolul opiniilor si nimeni nu e obligat sa faca ceea ce a facut sau zice ca e bine de facut altcineva. Eu consider ca aici e o comunitate, cineva spune o parere poate rezultatul propriei experente si sigur pentru a ajuta, deci nu vad rostul disputelor.
Pe subiect, e drept ca DeAgostini a impins pe multi la a face tot felul de modificari, adaugiri, improvizatii insa e totusi o limita peste care nu se poate trece daca vrei totusi sa iasa ceva in standard. Am inceput modelismul din copilarie, nici nu stiam ca se cheama asa. Mai tarziu am trecut prin etapele supravegheate de instructori si dat fiind ca eram mai vechi in meserie decat majoritatea colegilor aveam impresia ca sunt atoatestiutor, ca tot ceea ce fac e nemaipomenit. La un moment dat, urmare a disputei cu instructorul (cu care dealtfel am ramas bun prieten ani pana a trecut ,,dincolo''), cum ca e bine si asa cum zic eu, omu' mi-a zis : daca vrei sa tai lemne cu sapa, se poate dar normal lemnele se taie cu toporul. Nu e cine stie ce filozofie insa am retinut atunci doar enuntul iar ceva mai tarziu am deslusit si intelesul.
In privinta sculelor, e drept, e rubrica dedicata. Cand am facut propunerea am avut in vedere scule sau unele materiale legate strict de lucrul la galion pentru a nu off. tica permanent topicul de baza care si asa s-a pierdut de mult de ,,mama'' lui dar are totusi farmecul lui refigurat pe parcurs. Ar fi mai usor de parcurs si mai pe subiect decat cautatul printre alte scule. Zic eu, nu trebuie sa fie si neaparat asa.
Postat 04 March 2012 - 11:44 AM
SorinR, la 04 March 2012 - 11:41 AM, a spus:
Vezi ca sunt diluati pt. lac, trebuie sa ti cont de marca lacului, te duci la magazin si ceri diluant pentru lacul care il ai .