Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 26 February 2011 - 05:01 PM
catalinxmi, la 26 Feb 2011, 16:50, a spus:
Multumesc mult.
nu il cumpara! daca masori cum trebuie vei folosi fix 2 baghete. iar din a treia va trebui sa obtii doar o traversa pe care o poti incropi din bagheta subtire. nu cred ca are rost sa dai banii inca o data. daca nu am fost clar pot sa pun o poza cu incadrarea traverselor pe baghete.
Postat 26 February 2011 - 05:14 PM
catalinxmi, la 26 Feb 2011, 16:50, a spus:
Multumesc mult.
Nu neaparat. Daca a treia bagheta are sectiunea 2x4mm o tai in doua, lipesti cele doua bucati si iti faci o bagheta 4x4mm lunga de 150mm. Cu cele doua de 300mm io zic ca-ti ajunge. Pentru toate traversele ai nevoie de cca. 700mm.
Fa niste masuratori si vezi cum le croiesti mai convenabil.
Daca bagheta mai subtire are 2x2mm e mai naspa dar n-o arunca. Poate iti va trebui mai tarziu.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 26 February 2011 - 05:23 PM
Postat 26 February 2011 - 05:45 PM
Postat 27 February 2011 - 11:24 AM
Postat 27 February 2011 - 04:43 PM
Fără a folosi baitz pe bază de solvenţi.
Totul este realizat din baitz făcut, fiecare scāndurică este lucratp şi tăiată la dimensiune,după care a fost lipită.
Luciul īn are de la uleiul de in pe care l-am aplicat īn 4 straturi, după fiecare start am dat lustru cu o cārpă de bumbac.
Nu ştiu cāt de elocvente sunt pozele, dar īn realitate au o patină sidefie, fiin vizibilă fibra lemnului, care este diferită de le o scāndură la alta.
Īnainte de lipirea scāndurilor, puntea am dat-o cu baitz negru.
Baintzul pe care l-am confecţionat, nu intră īn conflict cu aracetul, nu īnchide porii lemnului, nu deformează placajul
P.S.
Scāndurile sunt din kit-ul din revistă şi este aplicat fără a folos pensula...
Aceasta postare a fost editata de coszmin_art: 27 February 2011 - 04:45 PM
Postat 27 February 2011 - 05:16 PM
Cele doua punti din ultima poza... nu stiu ce sa zic, arata ciudat asa patata si cu file inverzite (de la umezeala presupun). Pare mai curand o punte uzata decat una noua.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 February 2011 - 05:21 PM
Postat 27 February 2011 - 05:39 PM
1. Am intarit lipiturile coastelor pe exterior, ca la cit de aiurea sint pre-taiate - nu stateau nicicum lipite doar pe "taieturi".
2. Am pregatit traversele (nu-s lipite) si am constatat (cum mai ziceam cred intr-un post anterior) ca nu peste tot inaltimea lor e OK; asa ca pe ici pe colo or mai trebuit pilite; aici n-am terminat inca actiunea.
3. Desi initial am vrut sa urmez sfatul lui Daniel, parca - cu adaugarea a doua bucatele de placaj - in final am preferat doar aceeasi metoda ca la coaste - intarirea lipiturii pe exterior; pare indeajuns de solida... Om vedea mai incolo cum se comporta.
4. Tot vazind problemele cu gaurile pentru catarg - am gasit un pix care-i FIX pe dimensiunea interioara a inelelor (deci probabil cam cit catargul); si am constatat ca desi pixul cu care incercasem initial intra perfect prin gaurele - cu asta aveam si eu problemele semnalate: gaurile formate prin unirea puntilor - erau prea mici. Asa ca am purces la o noua sesiune de pilit si le-am facut rotunde. Am pus cite o poza cu fiecare dintre cele doua punti - si apoi, treptat, cu ele suprapuse. Sper ca e clar ce-am vrut sa se vada, ca tocmai mi se gatasera acumulatorii - si-o trebuit sa fac pozele cu telefonul...
Cam atit deocamdata
Postat 27 February 2011 - 08:21 PM
NightAngel, la 27 Feb 2011, 19:49, a spus:
In cazul in care ar fi inclinate - nu ar intra nici atita in gaurile alea!
Dar din cite disting eu in poze - asta e cam vertical...Ma rog - nu perpendicular, dar oricum... Altfel as indrazni sa comentez ca inelele alea pe care le primim sint inutile... N-am vazut sa aiba vreo inclinatie pe interior!
Ady, la 27 Feb 2011, 19:56, a spus:
O intrebare: tu ai dat cu lac piesele? In acest caz cred ca vei lipi puntile si restul cu super glue, asta daca nu vei pili precum chinezul

NU; nu e lac - e un bait mai ciudatel :D. Impresia de lac e de la blitzul telefonului :(
Oricum - partile de contact, unde vor veni lipite puntile - nu sint date cu nimic; sint "natur". Si se lipeste foarte OK pe ele (primele 2 traverse sint lipite, ca alea nu incurcau mai departe montajul).
Iar daca inca o data se va dovedi ca am fost vaca si m-am grabit - oi pili precum chinezu' al batrin :) si asa nu am ce face pina or aparea numerele urmatoare

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 27 February 2011 - 08:17 PM