MariusCezar, la 03 March 2012 - 11:33 AM, a spus:
eu doream un raspuns concret gen,pe strada ...,la numarul ...,gasesti scula ...,la pretul...,foarte buna pentru gaurit.daca cer prea mult e prima si ultima mea rugaminte.
MariusCezar eu cred ca nu pui problema bine !
Dominicue a dat un raspuns suficient ca tu sa poti alege si eu acelasi raspuns l-as fi dat, ce vrei tu marca concreta, model, strada, numar, etaj, este putin mai dificil...... nu poti sa recomanzi ceva anume ca masina de gaurit marci profesionale, consacrate, Milwaukee, Hilti, Makita, Dewalt, Bosch si care sunt foarte scumpe, sau ceva dedicat, special pt. modelism, probabil dupa ce ai sa-l cumperi si l-ai folosit este posibil sa nu fi multumit si de vina este X ca ti la recomandat, tu trebuie sa alegi in functie de necesitatea ta si de posibilitatea financiara, sa trecem peste.
De exemplu eu folosesc o masina de gaurit cu acumulator marca Budget 18V, 1400/rpn, mandrina de mana, diametru 0,1-10mm dar am pus si 12mm am cumparat-o din Bruxelles in 2004 cu 65 € si-a scos de 50 de ori bani si o mai folosesc si astazi se poate gasi si in magazinele din Romania, eu am vazut-o ultima data in Praktiker 180lei, exista si alte modele mai ieftine 14V, 16.5V. dar cel de 18V este ok, o spun din proprie experienta, are un singur defect: greutatea, devine obositor daca o folosesti cu o mana mai mult timp (trebuie muschi, biceps, triceps...) dar m-am descurcat.
Mai folosesc si o masina de gaurit Skil alimentare 220v, 3000/rpn mandrina cu cheie, diametru 1.5-13mm am cumparat-o din Praktiker la set cu un flex si pendular cred ca individual este pana in 150 lei.
Acum fiecare foloseste ce doreste cum poate si daca poate, poti specula oferte si poti incerca ocazii, second hand.
Scuze Traian ca am mai venit si eu cu un off si sustin ideea ta.
Aceasta postare a fost editata de ObY: 03 March 2012 - 03:35 PM