Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#4207
Postat 29 February 2012 - 02:23 PM
Mi-as permite sa mentionez legat de perfectiune: nu exista perfectiune intr-o meserie, doar tendinta de a o atinge sau impresia ca deja ai atins-o. Tendinta e benefica, necesara si laudabila, impresia de cele mai multe ori duce la ,,esece''.
#4210
Postat 29 February 2012 - 10:56 PM
Trebuie sa recunosc ca gasesc ca originala solutia ta geam termopan in 2 respectiv 3 canate!
Orcum arata foarte mistoo BRAVO
P.S.
Tunurile sunt aurii de la mama lor , insa daca doresti sa arate altfel atunci trebuie sa le vopsesti, sablezi , sau chiar electroplachezi!
Tunurile ce tu le-ai pus pe puntea coverta sunt tunurile pentru puntea principala ( adica cea de sub coverta )
Cele pentru puntea coverta vor arata putin diferit ( adica mai mici )
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 29 February 2012 - 11:01 PM
#4212
Postat 01 March 2012 - 11:23 AM
Deci cu alte cuvinte ti s-au patinat natural tunurile!
Eu am preferat vopsirea lor cu spray ce imita cuprul, dupa care le-am mai dat un strat de vopsea maron inchis foarte diluata( cat sa scoata in evidenta mai bine detaliile) !
In curand voi pune si ceva pozici cu ele!
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 01 March 2012 - 11:40 AM
#4213
Postat 01 March 2012 - 11:56 AM
Sunt posesor al celor 57 de numere de la DeAgostini, si sunt in curs de construire al machetei oferite in revista Mari Corabii. Sunt incepatorul absolut la capitlolul modelism, si sunt si nerabdator pe deasupra, sper sa aveti rabdare cu mine si sa ma instruiti si pe mine in aceasta arta :D
Momentan, am ramas blocat cu progresul la numarerele 30-40 deoarece nu beneficiez de uneltele necesare pentru a construi corabia la un standard cat mai decent. Citind instructiunile oferite de revista, am observat ca este folosit un bisturiu. Nu stiu daca aceasta este o unealta de baza a machetistului expert, dar din pacate nu beneficiez de aceasta. Cred ca aceasta este singura mea speranta in a lipi scandurile pe copastie si a decupa gaurile din fante pentru tunuri. Poate ma insel.. daca ati putea sa ma lamuriti m-ar ajuta mult sa progresez cu corabia. Mai am multe alte intrebari dar momentan as fori un raspuns la nelamurirea de mai sus.
Multumesc mult! :}
#4214
Postat 01 March 2012 - 12:21 PM
Desi urmaresc de ceva vreme acest topic, pana acum nu am postat nimic, multmindu-ma sa studiez diversele realizari, sfaturi si pareri ale celor "muscati", ca si mine, de "microbul" numit modelism naval, mai precis SIB. Am deja o varsta apreciabila, sunt din generatia marilor consumatori de "Modelism", "Tehnium", etc...si sincer regret faptul ca azi, nu orice tanar mai poate sa-si permita "luxul" de a face modelism _ materialele, sculele si documentatia necesara au preturi din ce in ce mai prohibitive ....
Avand in vedere faptul ca (aproape) singura posibilitate de documentare este de pe net si fiindca am observat ca unii dintre participantii la forum au depasit de mult faza amatorismului, doresc sa-mi aduc si eu contributia, pe cat posibil, la aceste discutii, punand la dispozitia celor interesati, o lista de linkuri foarte interesante, pe tema dezbatuta:
-http://www.all-model.com/cmb/cmb-1.html
-http://gabierschimeriques.free.fr/modelisme/Ficelles.htm#_Hlt478038223
-http://gerard.delacroix.pagesperso-orange.fr/sommaire.htm
-http://shipmodeling.ca/aaplandusite.html
-http://www.servicehistorique.sga.defense.gouv.fr/02fonds-collections/banquedocuments/planbato/atlas/rec.php
-http://www.billingboats.com/download.html
Astept parerea voastra despre aceste site-uri si, in caz ca va intereseaza, voi putea posta si altele.
Spor la modelit !
#4215
Postat 01 March 2012 - 05:34 PM
Și eu am început cu această corabie, este prima machetă în lemn pe care o fac.
Am constatat (adică mi se pare mie) că filele date de DeAgostini sunt dintr-o esență foarte tare, care nu pot fi tăiate cu un bisturiu după ce sunt montate. DeAgostini recomandă tăierea cu fierăstrăul, dar asta nu merge la saborduri („fantele” în mesajul tău). Înainte de montare filele pot fi tăiate și cu cutterul, tăind jur împrejur. La saborduri eu am confecționat și lipit separat bucățile de file dintre ele și după lipire am ajustat (puțin, că n-a trebuit mult) cu pila dată de DeAgostini. Așa am procedat cu ambele straturi de file. Cred că lipirea peste saborduri a unor file întregi, urmată de găurire în dreptul sabordurilor și pilire la forma pătrată este și mai laborioasă. Iar tăierea cu bisturiul mi se pare imposibilă. Aia merge la modele din hârtie, din plastic sau din esențe lemnoase moi.
De asemenea, deschizăturile pentru scurgerea apei le-am decupat din file tot înainte de a lipi filele.
Pentru cine are, sabordurile se pot prelucra cu un biax, dar trebuie și mână formată, deoarece forțele sunt mari, macheta poate fi smulsă din mână și avariată serios. Deși dispun de biax, nu l-am folosit la decupatul sabordurilor.
#4216
Postat 01 March 2012 - 07:01 PM
Sa las asa afeturile sau sa pun o fila de mascare a imbinarii ca in imaginea de mai jos?
Tevile si rotile le voi vopsi cand va fi formatia completa.
Si doua poze cu corabioara in stadiul actual.
Parama de la scari am dat-o jos. De 1.2mm mi s-a parut prea groasa. Va fi inlocuita cu o parama de 0.8mm
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 01 March 2012 - 07:19 PM
#4219
Postat 01 March 2012 - 08:54 PM
#4220
Postat 02 March 2012 - 07:48 AM
Referitor la problema ta legata de scule !
Acel cutter pe cei de la Dea il denumesc bisturiu poate fi usor inlocuit cu un cutter mai mic de genul celor ce se gasesc prin magazine gen Praktiker, Obi, Baumax etc
Singura conditie este ca acest cutter sa taie foarte bine
Spre exemplu daca doresti o unealta similara celei figurata in instructiunile Dea , o gasesti in Praktiker sub forma de set ( manerul plus 7 lame de diverse forme si dimensiuni ) si te asigur ca taie chiar mai bine decat un bisturiu!
Daca ti neaparat sa fie bisturiu atunci nu-ti ramane decat pe langa achizitionarea setului de care ti-am spus sa-ti mai achizitionezi cateva lame de bisturiu de la farmacie care se potrivesc in manerul respectiv
Setul respectiv este in jur 22 ron si eu zic ca merita ! Mai pe seara voi pune si o poza cu acest set ca sati faci o ideea despre ce este vorba!
Era sa uit te asigur ca filele date de Dea nu sunt chiar asa de dure eu le-am decupat fara probleme in zona sabordurilor cu scula de care iti spun!
Totul tine doar de rabdare, incetisor incetisor si ai sa vezi ca se poate!
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 02 March 2012 - 07:52 AM
#4221
Postat 02 March 2012 - 01:51 PM
#4223
Postat 02 March 2012 - 02:46 PM
PS daca am vazut bine, pe langa fila de mascare in poze mai sunt si scrijelituri ca sa imite constructia afetului din scanduri alaturate.
my 2c
#4224
Postat 02 March 2012 - 05:08 PM
#4225
Postat 02 March 2012 - 08:21 PM
Din cate observ eu te-ai aruncat la acel cuting set doar pentru ca e mai ieftin si are mai multe lame respectiv manere pentru acestea!
Asta este capu face capu trage!
Uite ce ai fi putut sa-ti iei din praktiker ! E in jur de 22 de ron setul si te asigur ca merita!
PS Penseta manerului care fixeaza lama este facuta din dur aluminiu inclusiv filetul!
Asa ca maibine casti ochii bine inainte de a cumpara ceva si bineinteles te uiti atent prin toate raioanele magazinului !
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 02 March 2012 - 08:24 PM
#4226
Postat 02 March 2012 - 08:37 PM