Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 27 February 2012 - 12:16 AM
Cu ultima parte nu prea sunt de acord, nu sunt singurul si nici cel mai expert, faptul ca stiu ceva mai mult decat altcineva nu inseamna ca nu ar fi cineva sa stie mai multe decat mine iar pe forum sunt si alti colegi cu experenta. Doar ca vremurile prin care trecem poate ii leaga de alte activitati aferente vietii curente, timpul pentru alte activitati fiind limitat. Eu sunt mai putin adaptabil la actualul ritm de viata si ma limitez la ceea ce imi multumeste sufletul iar faptul ca macar unul din cei care in urma celor prestate de mine a ales calea modelismului, e una din multumiri.
Postat 27 February 2012 - 11:33 AM
Leo2003, la 25 February 2012 - 01:18 PM, a spus:
Daca va uitai atent la pozele mele, capatul suportului pentru pavilionul pupa e nitel modificat. E scurtat cu 3mm iar in capul lui e bagata o mica bagheta cu diametrul de 3mm lunga de 3mm.
Adica ca aici:
aaa.jpg
Evident, se poate face si mai la toamna dar mie mi s-a parut mai usor cu suportul nemontat.
Ne dai si noua linkul cu numerele viitoare pana la urma ?
Postat 27 February 2012 - 12:05 PM
Postat 27 February 2012 - 01:30 PM
Singura sugestie pe care pot sa o fac, este sa dai o cautare pe google, dupa "velikie parusniki". De acolo te descurci singur.
L.E. Alora le zice "ochi de mort" sau "capete de berbec". Nu stiu ce diametru au, dar nu mai e mult pana vin.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 February 2012 - 01:33 PM
Postat 27 February 2012 - 01:37 PM
Chestile pe care le-ai aratat tu in imagine se numesc ochi de mort sau citandul pe Leo ( Ochiu lu mortu...) cat despre dimensiuni nu am nici o idee!
Prefer sa astept piesele Dea si om vedea atunci !
Spor!
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 27 February 2012 - 01:37 PM
Postat 27 February 2012 - 01:40 PM
Leo2003, la 27 February 2012 - 01:30 PM, a spus:
Singura sugestie pe care pot sa o fac, este sa dai o cautare pe google, dupa "velikie parusniki". De acolo te descurci singur.
L.E. Alora le zice "ochi de mort" sau "capete de berbec". Nu stiu ce diametru au, dar nu mai e mult pana vin.
Asta cu "velikie parusniki" il stiam dar nu am gasit nici o dimensiune precisa doar aprecierea ochiometrica
Ms oricum
Postat 27 February 2012 - 02:00 PM
titishor, la 27 February 2012 - 01:40 PM, a spus:
Ms oricum
prin google,tst. deagostini.ru ,primul site in chirilice,cauta sub titlu '' комплектация с картинками ''
si o sa vezi toate numerele aparute la rusi
Aceasta postare a fost editata de valeriu2011: 27 February 2012 - 02:02 PM
Postat 27 February 2012 - 02:06 PM
Postat 27 February 2012 - 05:35 PM
Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, la ochiu' meu de soim chior (a se vedea cu ce lupane lucrez la BIS ), comparand cu o fila de bordaj, io zic ca diametrul defunctului ochi este in jur de 5mm.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 February 2012 - 05:38 PM
Postat 27 February 2012 - 05:55 PM
Leo2003, la 27 February 2012 - 05:35 PM, a spus:
2012-02-27_172549.jpg
Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, la ochiu' meu de soim chior (a se vedea cu ce lupane lucrez la BIS aaa.jpg), comparand cu o fila de bordaj, io zic ca diametrul defunctului ochi este in jur de 5mm.
Cam asa mi-am facut si eu calculele ochiometrice, la 4-5 mm tinand cont si de santul care inconjoara berbecul respectiv
Postat 27 February 2012 - 08:30 PM
Pentru mine e vitala nu efiicienta cand lipesc gagalicile alea de PE-uri la SIB.
Io am lucrat vreo 15 ani la planseta si urmatorii 20 pe computadore. Mai am fo 7 si imi trece. .
Asa ca ... vai de ochii mei.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 February 2012 - 08:48 PM
Postat 28 February 2012 - 06:48 PM
Şi îmi cer scuze că abia acum am reuşit să mă prezint comunităţii acestui topic, care din peregrinările mele la temă, pare cel mai amplu şi în aporturi precum şi în valoarea lor, pentru "novicia" mea.
Prima tentativă de aderare la topic am avut-o când am montat prima punte pe structură, dar am întrerupt de atunci datorită unor motive mai presus de voinţa mea. Reluarea lucrărilor de "şantier" nu
se leagă cum mi-aş fi dorit şi aceasta este principala cauză pentru care mă simt cam intrus(după ceva zile de lectură a câteva zeci de pagini din activitatea din spatele topicului).
La obiect, cred că toţi mi-aţi zice că am găsit construcţia torsionată. Cooorect! Am ataşat poza(am fost suficent de guraliv până acum).
Daaaţi o mână de ajutor(soluţie tehnică) unui om neajutorat şi mai ales cu un talmeş-balmeş în cap după strădaniile de a mă adapta atmosferei.
Cu respect şi nu ascund, cu drag, NNegoiţă.
Oricum,pe site-ul rusesc DeA,pozele cu piesele din reviste,nu sunt clare,mie mi se par in ceata...Nu stiu ce rezolutii maxime admit,dar KB,pixelii, pt. ei e sunt o problema.:dribble:Davai...!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 28 February 2012 - 08:40 PM
Postat 28 February 2012 - 08:58 PM
Referitor la problema ta legata de torsionarea intregii structuri , si eu am avuto la scurt timp dupa montaj!
Problema am rezolvato in felul urmator : am facut rost de o bucata de scandura perfecft dreapta de esenta tare ( stejar ) pe care am fixat in holzsuruburi la distante egale intre ele niste coltare de metal !
Distantele dintre coltare corespundeau exact cu zonele dintre coaste
Coltarele respective erau perechi de cate doua montate opus cu o distanta intre ele ce corespundea exact grosimii chilei false pe care sunt fixate coastele
Dupa care pur si simplu am introdus intreaga structura chila+ coaste intre coltare!
Si astfel am reusit sa realiniez structura , dupa care am inceput fixarea partiala a filelor de bordaj !
In felul acesta bordajul pe jumatate montat nu mai permite revenirea structurii in forma torsionata!
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Postat 28 February 2012 - 09:30 PM
între ele pe o tijă filetată de 6 mm, cu reglaje prin piuliţe şi contra-piuliţe. Cred că-mi va ieşi ceva gen aparatele dentare, care să lucreze tot cu cavaletul. Desfac deseori barca din cavalet ca să-i pot urmări toate detaliile.
P. S. Pentru că mi-e clar că duşmanul lui "BINE" este "ŞI MAI BINE" mi-ar plăcea să ating normalitatea topicului făcându-mă util celor care ar realiza anumite detalii ale lucrării altfel de cum sunt ele acum.
Sunt deschis să aplic pe lucrarea mea orice tehnică îmi este accesibilă şi bineînţeles nu încalcă flagrant principiile mele estetice sau de altă natură(nu mă împac decât în extremă-urgenţă cu materialele polimerice).
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 February 2012 - 11:42 AM
Motiv editare: citat inutil
Postat 28 February 2012 - 09:46 PM
Pe masura ce vei inainta cu constructia, structura va deveni din ce in ce mai rigida. Vor contribui pe and puntile ( datorita curburii longitudinale), peretii de la castelul pupa si prova, placajele de parapeti de la pupa, puntea principala si castelul prova. La final structura se rigidizeaza complet la punerea filelor de bordaj.
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 28 February 2012 - 09:48 PM