Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#4124
Postat 23 February 2012 - 08:03 AM
Mai mult de atat am prestat una din cele doua piese cu stift si gauri si stupoare se potriveste la catargul mare ca nuca-n perete !
Adica iese deasupra puntii coverta foarte putin iar gaurile respective nu isi mai au sensul pentru ca sunt aproape mascate de piesa de la baza catargului !
La catargul trinchet iar arata ca naiba cu piesa B trecand prin gratar , insa de bine de rau piesa iese deaspra acestuia ceva mai mult
Cred ca totusi piesa B pentru catargul mare are mai degraba 60mm , iar piesa B pentru catargul trinchet 55 mm!
Era sa uit , nici unde in instructiunile Dea nu se face referire la cavilierele ce vin montate pe piesele C, dimensiuni forma .....am vazut ca leo le-a prestat deja...
Una peste alta nu le voi monta inca, mai astept putin sa vedem ce parere au colegii nostri cu mai multa experienta Traian, Crios , Leo.....
Poate ne ajuta ei cu un sfat!
#4127
Postat 23 February 2012 - 09:39 AM
#4128
Postat 23 February 2012 - 10:21 AM
Încă nu am tăiat piesele, dar, după ce ați semnalat voi, am măsurat.
Cele trei piese cu găuri și știft au același rol, de legare a unei manevre, deci eu cred că trebuie să aibă aceeași înălțime deasupra punții. Dacă piesa de la arborele artimon are 20 mm (deasupra punții, deoarece e lipită pe punte), atunci și celelalte trebuie să fie la fel, deoarece corespund cu înălțimea omului care le folosește. La mine nivelul covertei este la 39 mm deasupra punții de dedesubt, iar al punții teugii tot la 39 mm deasupra covertei (așa s-a nimerit). În urma semnalării voastre eu voi face acele piese de 39 + 20 = 59 mm în loc de 55.
Piesele „lungi” din figuri pur și simplu nu sunt introduse complet, sunt fotografiate una introdusă și una în curs de introducere, ca să vedem noi că sunt până la puntea de dedesubt.
@ACHRISTIAN:
Între manele trebuie să încapă oamenii care împing. Ei nu stau vertical, ci aplecați înainte, cu mâinile complet întinse la orizontală, că împing cu mâinile, nu cu pieptul sau burta. Ca urmare, manelele mi se par cam dese.
@cei ce întreabă de cabestan:
Traian a explicat că manelele au formă pătrată la îmbinare. Logica este să nu se rotească, să nu alunece mâinile pe ele când împing. Ca să obținem găuri pătrate eu și Leo2003 am lipit trei straturi, cel de jos e o șaibă fixată de ax, cel din mijloc are rolul de distanțier, iar cel de sus este de închidere a găurilor și fixare a distanțierelor. Construcțiile noastre sunt diferite, a lui Leo este mai simplă (a pus poza), poziționarea manelelor este dată de o singură piesă, ceea ce presupune o divizare exactă a locașurilor din piesa de distanțare (= mașină, cap divizor), iar soluția mea este cu distanțiere separate (v. poza), mai laborioasă, dar permite ajustarea manuală a pozției găurilor prin poziționara manelelor în prealabil și fixarea lor cu clame, și lipind distanțirele între manele. Fiecare face cum poate.
Aceasta postare a fost editata de pe_dos: 23 February 2012 - 10:22 AM
#4129
Postat 23 February 2012 - 10:34 AM
_dos}Între manele trebuie să încapă oamenii care împing. Ei nu stau vertical, ci aplecați înainte, cu mâinile complet întinse la orizontală, că împing cu mâinile, nu cu pieptul sau burta. Ca urmare, manelele mi se par cam dese.
Ai foarte mare dreptate,mie mi-au iesit 12 la nr.in loc de 6 sau 8 cat sunt de regula,dar nu mai puteam da inapoi,daca incercam cu mai putine iesau defalcate rau si inestetic ,asa am ales varianta de 12 nerespectand realul.Este vina mea de" proiectare".Multumesc !
Aceasta postare a fost editata de ACHRISTIAN: 23 February 2012 - 10:37 AM
#4130
Postat 23 February 2012 - 10:42 AM
#4131
Postat 23 February 2012 - 10:52 AM
Citeaza
Noi am constatat si tu ai rezolvat foarte logic. Multumim
Si o intrebare..... Placajul din poza piesei de la cabestan, sunt resturi de la dinozauri ?
Bafta
Aceasta postare a fost editata de doru2: 23 February 2012 - 10:54 AM
#4133
Postat 23 February 2012 - 11:45 AM
Pentru lungimi am respectat dimensiunile din instructiuni. Daca nu e bine asta e. Pot numai sa demontez "dracia" de la artimon si sa o fac mai scurta. Restul aleluia... asa raman.
@jack Asa e corect. Sa te vad cum le faci pe alea de la gruia de capon.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 23 February 2012 - 12:41 PM
#4134
Postat 23 February 2012 - 12:52 PM
Confucius, la 21 February 2012 - 03:34 PM, a spus:
Jpr: Eu am folosit la inceput un lac acrilic (pe baza de apa). E un lac pentru parchet pe care l-am luat de la Bricostore. Poti insa folosi ce vrei. Verifica insa ca prinde corect pe aracet.
Multumesc mult dar lac mat sau lucios? Voi aveti experienta mai mare,cum ar arata mai bine?
#4135
Postat 23 February 2012 - 01:43 PM
Lacul acrilic pe care l-am folosit la punti e lucios - ca doar asa am gasit. Acrilicul e bun pentru ca e pe baza de apa (nu miroase...) si prinde bine pe aracet. Are dezavantajul ca dupa uscare e mai casant.
Pentru corpul navei mi-am cumparat un lac alchidic (ceea ce e altceva decat acrilic...) mat. Doar ca pe asta inca nu l-am folosit ( aman lacuirea pana cand termin de lipit tot ce e de prins pe corpul navei - ex. galbionul). Dupa lacuirea mata (care are rol de protectie anti oxidare, anti UV si de lipire in profunzime a fibrelor furnirului) probabil ca voi da cu o ceara ca sa aiba un luciu stins.
Lumea pe aici a folosit cam orice chestie imaginabila. Prin urmare solutia ideala pentru tine e aia pe care o alegi
#4137
Postat 23 February 2012 - 03:01 PM
doru2, la 23 February 2012 - 10:52 AM, a spus:
Cam așa... Sunt resturile de la nr. 49.
Cu pila. Eu folosesc pila dată de DeA pentru a modela piese, nu pentru a șlefui. Evident că pentru șlefuire șmirghelul lipit sau fixat pe suport este scula potrivită. Însă nu avem plastice care trebuie lustruite, așa că eu mă mulțumesc cu două granulații, una grosieră, 60, pentru „săpat”, „ajustat” și cealaltă fină, cea de 240 dată de DeA, pentru netezit, mătuit. Însă la prelucrarea orificiilor și canalelor este nevoie de ceva mai rigid. Deși am vreo două truse de pile subțiri, la SIB cea care merge cel mai bine este cea dată de DeA. Când cumpărați, eu zic să luați o bucățică de filă de bordaj cu voi și să faceți proba, să nu aveți surpriza că pila nu „mușcă” din ea.
#4138
Postat 23 February 2012 - 06:06 PM
#4142
Postat 23 February 2012 - 10:00 PM
@ Referitor la alte probleme strict legate de galion, eu nu am mai cumparat revista si nici nu am habar ce minuni mai apar in instructiuni de aceea rog atunci cand e o nelamurire sa atasati si o imagine a respectivei ca sa mai pot interveni pe ici pe colo, doar faptul ca nr. X nu se potriveste cu nr.Y din revista nu imi spune nimic. Repet ca eu inca nu am inceput constructia. Chiar si o imagine a navei in ansamblu pe care e marcat cu o sageata sau incadrat pozitia problemei e suficient.
@ Gruia de capon se poate realiza foarte usor din 3 fasii subtiri intre care se intercaleaza alte 2 mai groase, sectionate in locul unde sunt locasurile pentru raiuri (scripeti, rotite), lipite intre ele.