@
dominicue și
doru2:
Încă nu am tăiat piesele, dar, după ce ați semnalat voi, am măsurat.
Cele trei piese cu găuri și știft au același rol, de legare a unei manevre, deci eu cred că trebuie să aibă aceeași înălțime deasupra punții. Dacă piesa de la arborele artimon are 20 mm (deasupra punții, deoarece e lipită
pe punte), atunci și celelalte trebuie să fie la fel, deoarece corespund cu înălțimea omului care le folosește. La mine nivelul covertei este la 39 mm deasupra punții de dedesubt, iar al punții teugii tot la 39 mm deasupra covertei (așa s-a nimerit). În urma semnalării voastre eu voi face acele piese de 39 + 20 = 59 mm în loc de 55.
Piesele „lungi” din figuri pur și simplu nu sunt introduse complet, sunt fotografiate una introdusă și una în curs de introducere, ca să vedem noi că sunt până la puntea de dedesubt.
@
ACHRISTIAN:
Între manele trebuie să încapă oamenii care împing. Ei nu stau vertical, ci aplecați înainte, cu mâinile complet întinse la orizontală, că împing cu mâinile, nu cu pieptul sau burta. Ca urmare, manelele mi se par cam dese.
@
cei ce întreabă de cabestan:
Traian a explicat că manelele au formă pătrată la îmbinare. Logica este să nu se rotească, să nu alunece mâinile pe ele când împing. Ca să obținem găuri pătrate eu și Leo2003 am lipit trei straturi, cel de jos e o șaibă fixată de ax, cel din mijloc are rolul de distanțier, iar cel de sus este de închidere a găurilor și fixare a distanțierelor. Construcțiile noastre sunt diferite, a lui Leo este mai simplă (a pus poza), poziționarea manelelor este dată de o singură piesă, ceea ce presupune o divizare exactă a locașurilor din piesa de distanțare (= mașină, cap divizor), iar soluția mea este cu distanțiere separate (v. poza), mai laborioasă, dar permite ajustarea manuală a pozției găurilor prin poziționara manelelor în prealabil și fixarea lor cu clame, și lipind distanțirele între manele. Fiecare face cum poate.
Aceasta postare a fost editata de pe_dos: 23 February 2012 - 10:22 AM