Aceasta postare a fost editata de titishor: 21 February 2012 - 01:26 PM
Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 21 February 2012 - 01:23 PM
Postat 21 February 2012 - 02:20 PM
Am rasfoit topicul si nu am vazut pe nimeni sa fi semnalat problema asta. Imi cer scuze daca m-am inselat si a intrebat cineva inaintea mea.
Postat 21 February 2012 - 02:35 PM
Referitor la fila centrala te asigur ca toti am avut aceasi problema!
Tot ce poti face este sa pui dedesupt cate un adaos de material ; spre exemplu bucatele de furnir alb ramase de la filarea puntilor !
Eu cel putin asa am procedat pentru ca alfel ar fi trebuit sa slefuiesc primul strat de bordaj (in zonele unde fila centrala era ingropata prea mult) pana nu ar mai fi ramas decat 0,8mm din el!
Din pacate asta este calitatea Dea , trebuie sa te descurci cu ce ai , si foarte important sa iei in calcul toate erorile care se pot acumula daca nu sunt inlaturate cumva!
In rest iti urez spor la modelit, curaj si mai ales sa te tina rabdarea cat mai mult! Bafta!
bubba_000
Si inca o chestie! ai slefuti canturile coastelor? Pentru ca dupa slefuirea pentru alinierea filelor de bordaj ar trebui sa se mai diminueze adancimea canalelor pentru fila centrala!
titishor
Bravo foarte frumos lucrat!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 21 February 2012 - 04:37 PM
Postat 21 February 2012 - 03:34 PM
Jpr: Eu am folosit la inceput un lac acrilic (pe baza de apa). E un lac pentru parchet pe care l-am luat de la Bricostore. Poti insa folosi ce vrei. Verifica insa ca prinde corect pe aracet.
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 21 February 2012 - 03:39 PM
Postat 21 February 2012 - 03:40 PM
@ bubba_000: problema am avut-o si eu. Probabil dintr-un exces de pilire. Am rezolvat problema desfacand braurile si bagand sub ele niste file ramase de la punte ca sa le ridice la nivelul dorit.
il zapacim pe om. Intr-adevar poate fi si de la pilirea insuficienta a coastelor . La mine se pare ca le-am prea pilit si mi s-a micsorat canalul. Asa ca in necunostinta de cauza m-am apucat sa adancesc acel locas.
deci raspunsul final ...foloseste filele ramase de la punte ca sa ajustezi treaba. Oricare ar fi motivul
Postat 21 February 2012 - 03:42 PM
jack, la 21 February 2012 - 03:40 PM, a spus:
il zapacim pe om. Intr-adevar poate fi si de la pilirea insuficienta a coastelor . La mine se pare ca le-am prea pilit si mi s-a micsorat canalul. Asa ca in necunostinta de cauza m-am apucat sa adancesc acel locas.
deci raspunsul final ...foloseste filele ramase de la punte ca sa ajustezi treaba. Oricare ar fi motivul
Lui i-a ramas canalul prea adanc si cu toata fila groasa ramane sant.
Postat 21 February 2012 - 04:52 PM
Si cat despre slefuire, nu stiu daca trebuia sa slefuiesc coastele mai mult doar pentru asta. E drept ca nu le-am slefuit foarte mult, dar filele "calca" pe aproape toata suprafata coastelor, ceea ce mi s-a parut suficient.
Postat 21 February 2012 - 07:03 PM
bubba_000, la 21 February 2012 - 04:52 PM, a spus:
Si cat despre slefuire, nu stiu daca trebuia sa slefuiesc coastele mai mult doar pentru asta. E drept ca nu le-am slefuit foarte mult, dar filele "calca" pe aproape toata suprafata coastelor, ceea ce mi s-a parut suficient.
Nu trebuie sa slefuiesti cantul coastelor excesiv! Doar atat cat sa calce pe toata suparata acestuia filele de bordaj! Insa daca ai slefuit prea putin atunci pe langa faptul ca fila centrala este aproape ingropata nici filele de bordaj nu vor calca cum trebuie pe coaste!
Ideea este ca orcum acele canale pentru fila centrala nu sunt aliniate cum trebuie ( defect de proiectare) !
Daca ai fixa fila centrala in acele canale ca atare atunci linia navei vazuta de sus va fi foarte stramba ( adica cu o adincitura undeva in zona centrala a navei)!
Postat 21 February 2012 - 07:04 PM
Informativ, eu am șlefuit coastele într-o veselie, doar în 2-3 locuri am „umplut” cu file de punte.
Postat 22 February 2012 - 12:01 AM
am pilit asa de mult incat a trebuit sa mai vin cu fila de bordaj pt. a aduce la nive in unele zone:
dupa care am pilit si am chituit si a iesit cam asa:
Si am facut si multe alte greseli de care rad cu pofta si le-am dres cum ma dus pe mine capul..... si am tinut cont si sfaturile celor experimentari.
Postat 22 February 2012 - 03:37 PM
doru2, la 22 February 2012 - 03:16 PM, a spus:
Daca ii m-ai adaugi un dinte in portiunea de adaus, crezi ca strica?
Se poate rezolva si asta. Chiar mi-ai dat o idee buna Doar ca pe partea deschisa nu incape decat daca "musc" un pic din el. Sa vad cum o rezolv si pe asta
Aceasta postare a fost editata de titishor: 22 February 2012 - 03:39 PM
Postat 22 February 2012 - 05:25 PM
Acum lucrez la cabestan, la multi am vazut si vreau sa va intreb, cum ati facut acest "dop"(nu stiu cum se numeste) ?
In curand poze cu SIB-ul meu dupa ce voi termina cu cabestanul.
Postat 22 February 2012 - 06:01 PM
bullseye, la 22 February 2012 - 05:25 PM, a spus:
Acum lucrez la cabestan, la multi am vazut si vreau sa va intreb, cum ati facut acest "dop"(nu stiu cum se numeste) ?
In curand poze cu SIB-ul meu dupa ce voi termina cu cabestanul.
"Dopul" este al meu si l-am facut dintr-o bucata de placaj de 5 mm. Cu traforajul am taiat fain frumos, l-am slefuit si gaurit pana l-am adus la forma pe care o vezi.