traian, la 25 Feb 2011, 19:21, a spus:
Scuze, dar esti efectiv enervant. Habar n-ai vazut in viata ta un kit ca asta, te-ai invatat sa rasfoiesti de 100 de ori un plan, te zbati cu saptamanile pana sa tai o piesa si acum incerci sa dai lectii de geomertie. Unde s-a mai intalnit ca un fascicol laser sa taie pe directia de propagare? Daca unghiul sub care ataca suprafata e de 90 gr. urmare a multiplelor reflexii date de urmatoarele file din componenta placajului taietura iese inclinata sub un unghi (X) dorit de beneficiar.

SorinR, la 25 Feb 2011, 20:40, a spus:
si eu pana la urma ce fac cu orificiile mele (de la corabie evident), pana acum am incercat sa le pilesc nitel pana reusesc sa introduc acel pix prin ele? daca mai vin celelate piese nu cred ca se centreaza!! As dori va rog un raspuns sa pot dormi si eu noaptea!

Nu stiu daca pixul tau se potriveste cu diametrul cercurilor pe care le-ai primit pana acum (cu mici ajustari ale diametrului exterior al catargului, aceea este dimensiunea care te intereseaza). Probabil ca va trebui sa pilesti gaura la o punte catre babord si la o alta punte catre tribord. In principiu nu-i bai atata timp cat se acopera cu inelulele.
Pentru aliniere, ar trebui sa faci un bat care sa intre usor pe inele, fara prea mare joc si cu ajutorul lui sa pozitionezi inelele, trecand prin punti, ca sa vezi daca dupa ce ai pilit inelele acopera gaura. Daca nu acopera va trebui sa faci alte inele cu diametrul exterior mai mare.
Nu se fac greu, dar iti doresc sa n-ai nevoie.
Si scuze ca am uitat sa-ti raspund la postul unde puneai prima data problema, dar m-am luat cu tot soiul de unghiuri si intrebarea ta mi-a iesit din minte.
Oricum nu stiu daca si la mine este aceasta problema pentru ca n-am inceput montajul.
Bafta!