Am făcut cârma.
Ideea lui Leo2003 privind o gaură suplimentară în balamalele care vin pe pană este bună, dar nu și ușor de pus în practică.
Ca să dau gaura suplimentară și să realiniez găurile (așa cum se încheie nasturii de la haină strâmb) a trebuit să îndrept benzile, urmând ca apoi ele să fie îndoite în noua poziție. Asta duce la o slăbire catastrofală, este obligatorie lipirea cu cositor.
În aceste condiții, grosimea axului nu mai contează, că banda vine îndoită după ea, așa că am folosit sârma groasă. Bineînțeles, sârma se taie după lipire
Pana cârmei este demontabilă, dar ca să încapă balamalele a trebuit să lungesc decupajele din pană cu cca 3 mm. Alternativa este balamale cu axe foarte scurte, ilogic dpdv funcțional.
Cuiele le-am scurtat tăindu-le oblic cu un clește. Dacă sunt tăiate bont, deși materialul penei este moale, se îndoaie foarte ușor. La cele care au venit în bordaj n-am îndrăznit să le bag boante, că forța este mare și se pot întâmpla accidente. Dacă faci gaură în prealabil, cuiele nu țin, trebuie lipite în gaură (așa am făcut la cele de centrare, dar cele de fixare sunt bătute). Nici vorbă de nituit pe cealaltă parte, așa că am consumat la cuieee... cât n-am consumat la filare.