Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 01 February 2012 - 08:24 AM
1- Baza cabestanului de pe puntea inferioara se lipeste de punte. Cum ati reusit lipirea efectiva a piesei tinand cont ca respectivul cabestan trebuie dupa lipire sa se invarta in baza si totodata sa fie perpendicular pe axul cabestanului superior ?
2- Ati lipit cele 2 axuri dupa imbinare, sau cabestanul puntii superioare devine detasabil ?
3- Cabestanul puntii superioare l-am modificat putin si aici ma refer doar la CAP si MANETE (manere). Numai ca in loc de 6 am montat doar 4. Grava greseala ? Intreb pt ca o pot remedia urgent !
Sper sa primesc un raspuns rapid, si din acest motiv va multumesc anticipat.
Cu deosebit respect,
Cristian
Postat 01 February 2012 - 10:49 AM
Totul ar trebui privit in ansamblu ca sa se vada cum se potriveste, inhohane si indurliga. La prima vedere atat basoanele cit si balustrada par cam dolofane, sarite din scara.
Nu toate scarile de pe astfel de nave aveau balustrade. Am vazut undeva, din pacate nu mai stiu unde, o alta solutie. Pur si simplu, de undeva de la capatul de sus al scarii (sa zicem bastonul cel mai apropiat de scara), era legata o parama cu noduri care atarna pe langa scara. Cand urcau "marineli" scara pe o mare montata, se tineau de parama cu pricina. Daca imi aduc aminte unde am vazut, va arat.
Poate intra Traian si are solutia asta prin documentele lui.
O alta solutie este confectionarea balustradei (mainii curente) din parama fixata pe montanti de sarama cu ochi la capatul de sus.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 01 February 2012 - 11:08 AM
Postat 01 February 2012 - 12:27 PM
MoRb, la 01 February 2012 - 11:58 AM, a spus:
Sau poti opta pentru o surubelnita cu acumulator la 49.99 lei si o mini-mandrina 0.3 - 6.00 mm
Postat 01 February 2012 - 01:30 PM
In alta ordine de idei am refacut cabestanul...
popacatalin68: si mie mi se pare putin cam groasa balustrada facand niste calcule...in poza pare a avea aprox 4 mm diametru ceea ce la scara la care se vrea a afi barcuta ar veni undeva la 20 cm ...cam greu sa te tii de ea...mai ales daca esi mai matolit
Postat 01 February 2012 - 01:47 PM
Mi-am facut "mulaj" pentru dantura.
@jack Daca faceai manelele nitel mai subtiri era si mai OK.
Imi place ca deocamdata n-am vazut pe nimeni care sa fi facut "mizeria" din revista.
Va reamitesc pompita mea:
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 01 February 2012 - 02:11 PM
Postat 01 February 2012 - 01:48 PM
Postat 01 February 2012 - 08:28 PM
Leo, ma poti ajuta si pe mine cu o sugestie?
Chila falsa are niste imbinari destul de urate, dar asta am putut scoate din ce mi-au dat DeA. Problema mea este ca am aplicat chit la imbinari, cu partile care compun chila deja date cu bait. Acum ma intreb, daca smirgheluiesc chila, mai pot aplica cu succes bait pe chila, sau vor ramane urme de la chit?
Marian
Postat 01 February 2012 - 09:09 PM
Mai bine faci o proba pe o rama de placaj ramasa si daca esti multumit de rezultat prestezi pe chila.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 01 February 2012 - 09:23 PM
Postat 02 February 2012 - 11:04 AM
Eu cred ca tu stai toata ziua si cauti prin "nimicurile" nevestei, jucariile copiilor sau prin talcioc unde ai si norocul sa gasesti obiecte vechi dar folositoare. Calutul este superb, parca acolo a fost intotdeauna.
Dar apropo.... Ce mai poate fi in locul lui ?
Spor
Postat 02 February 2012 - 11:13 AM
M-am gandit sa-l folosesc pe post de galion al navei cu toate ca galionul ar trebui sa aiba legatura cu numele navei.
Oricum, e pus acolo de proba. Nu stiu daca va ramane in final.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 02 February 2012 - 11:15 AM
Postat 02 February 2012 - 01:15 PM
Postat 02 February 2012 - 01:17 PM
Leo2003, la 02 February 2012 - 11:13 AM, a spus:
Sta foarte bine acolo, nu cred ca ai putea gasi un loc mai potrivit pentru el. Cat despre legatura nava/nume/galion, e drept ca trebuie sa fie o identificare dar cum din nastere proiectul DeAg. e o fantezie, mai merge una care macar arata bine.
Felicitari pentru scule, se zice ca daca ai mana buna totul e rezolvat dar si mana fara scule nu face mai nimic iar pe langa mana si scule mai trebuie inca destule.
@ lupanmarian- depinde mult ce chit ai folosit dar indiferent de chit trebuie lucrat cu atentie separat pe suprafete, intai sa aduci la nuanta pe cele chituite apoi per total pentru uniformizare. cu doar o mana de bait nu se rezolva. Sunt chituri pe care nu prinde baitul caz in care trebuie apelat la vopsele.. Recomand acrilice.
Postat 02 February 2012 - 02:35 PM
traian, la 02 February 2012 - 01:17 PM, a spus:
Felicitari pentru scule, se zice ca daca ai mana buna totul e rezolvat dar si mana fara scule nu face mai nimic iar pe langa mana si scule mai trebuie inca destule.
@ lupanmarian- depinde mult ce chit ai folosit dar indiferent de chit trebuie lucrat cu atentie separat pe suprafete, intai sa aduci la nuanta pe cele chituite apoi per total pentru uniformizare. cu doar o mana de bait nu se rezolva. Sunt chituri pe care nu prinde baitul caz in care trebuie apelat la vopsele.. Recomand acrilice.