coszmin_art, la 24 Feb 2011, 23:47, a spus:
Zona care am încercuit-o , este tăiată în unghi.
Adică nu face 90 de grade.
în fine, sper că m-am făcut înţeles.
Dacă, coastele sunt montate cu numerele de pe ele (cele gravate pe piese) faţă în faţă în momentul placării, fâşiile de lemnt nu "calcă" bine pe acestea
Exact, dar cu în locul unde ai marcat tu, ci pe partea curbată (exterioară) a coastei.
În sfârşit ...
mulţumesc
Teoretic, conturul coastelor putea fi taiat in unghi. Exista astfel de scule doar ca ... zona aia pe care ai inceruit-o nu stiu cum de a ajuns in unghi pentru ca pe aceiasi coasta vad la ca la inbinarea cu cila ai unghi de 90 de grade (cu negru).
Cu albastru, cum ar trebui sa se vada daca era taietura in unghi.
Daca la tine, zona incercuita are un oarece alt unghi inseamna ca fie capul de taiere s-a dereglat in timpul taierii fie piesa s-a desfacut din prindere asa ca este posibil ca defectul sa apara si la altii doar ca in functie de cauza care a generat defectul, unghiul poate sa se schimbe chiar si in functie de cealalta latura asa ca nu poate fi o regula cu ce parte sa fie in fata coastele.
Din prelucrare coastele trebuie sa iasa simetrice si ca la toate chiturile de gen, indiferent de producator, latura trebuie sa fie la 90 grade fata de fete. (al doilea "a", a se citi "a" si a se citi "t" in loc de "t")
Deci, nu este un postulat "toate cu numerele in fata".
Bafta!