Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 24 February 2011 - 08:11 PM
Si inca ceva; la lipirea cu super glue am observat cu totii albirea suprafetelor din apropierea lipiturii, pentru a sterge aceste suprafete se poate folosi cu succes uleiul de orice fel, atat timp cat respectam proprietatile acestuia sa nu atace plasticul, depinde ce se lipeste.
Data viitoare va explic cum se sudeaza (lipeste) aluminiul cu ciocanul de lipit sau letconul.
Si sa ne vedem cu nr. 15
crios, imi cer scuze. A fost un fel de-a spune, acu pe bune cine taie cu drujba placajul (asta daca nu e asezata fiecare foaie una peste alta sub forma de palet)
Postat 24 February 2011 - 08:19 PM
Eu unul am folosit bait de stejar, de la Kober...dar e mult de munca, cam la al 5-a mana mi-a iesit cam ce doream eu...o culoare inchisa, de stejar, pe alocuri tocita, imbatranita (o idee mai deschisa decat culoarea care apare la nava din revista asta aparuta acum, nr. 4)...sa vad cum ma descurc si la restul coastelor...realitatea e ca fetele placajului absorb in mod diferit baitul, functie si de consistenta acestuia...spre exemplu, la etrava mi-a iesit culoarea din a 3-a mana...
Am incercat si o asamblare la "rece" a coastelor sa vad cum vine puntea din nr. 4...are o deviatie cam de 1 mm, dar per ansamblu, eu zic ca merge...
E bine ca macar traversele la punti sunt suficiente...au dat 3 baghete, ajunge...mai si ramane...si sunt si la dimensiune, se incadreaza perfect in locasuri.
Cam atat...deocamdata.
Cu respect,
Olimpiu
Postat 24 February 2011 - 08:38 PM
Ady, la 24 Feb 2011, 20:11, a spus:
Man, am glumit!
Si da, e buna aia cu aluminiul si nici macar nu-i gluma.
coszmin_art, la 24 Feb 2011, 19:31, a spus:
Uau! Cu care linie a corpului?
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 24 February 2011 - 08:40 PM
Postat 24 February 2011 - 08:48 PM
Se ia o bucată de brânză de vacă şi sela să se altereze. (150 grame)
În momentul când la suprafaţa brânzei se observă că este lipicioasă sau chiar are mucegai se fac următoarele:
- pasul unu - se pune bulgărele de brânză pe o bucată de lemn (tocător)- de preferinţă o bucată de lemn pe care ulterior o aruncaţi
- pasul doi - se adaugă cca. o linguriţă de var (praf de var pe care anterior amestecului îl topiţi cu apă până se face ca margarina)
- pasul trei - cele două ingrediente se amestecă până prinde o consistenţă asemănătoare cleiului.
- pasul patru - se adaugă apă (până la 1/2 litri) precum şi culoarea pe care dosiţi să o daţi baiţului
P.S.
1. Baiţul se poate lăsa la păstrat la frigider, amestecat numai cu apă
2. colorarea baiţului se poate face cu pigmeţi pentru zugrăveli sau prafuri (oxidanţi)
3. Dacă mergeţi până la pasul trei o să obţineţi un clei EXTRAORDINAR de puternic.
ATENŢIE bucăţile de lemn lipite cu clei nu se mai pt desface nici chiar autnci când acestea sunt lucuite
crios, la 24 Feb 2011, 20:38, a spus:
Si da, e buna aia cu aluminiul si nici macar nu-i gluma.
Uau! Cu care linie a corpului?
Bafta!
Mă refer la canturile costelor care sunt tăiate în unghi în aşa fel încât în momentul montării parapeţilor, coastele nu mai trebuie pilite
Postat 24 February 2011 - 08:56 PM
coszmin_art, la 24 Feb 2011, 20:48, a spus:
Aaaa! Credeam ca te referi la canturile coastelor livrate de DeAgostini in cele patru numere aparute pana acum.
Acum m-am lamurit.
Bafta!
Postat 24 February 2011 - 08:57 PM
Se stie ca aluminiul proaspat slefuit se oxideaza imperceptibil ochiului uman (nu precum cuprul se face verde) se aplica ulei pe suprafata unde se va lipi si apoi se pune cositor si cu pistolul de lipit se lipesc piesele. Chestia e ca punctul de lipire se afla sub pelicula de ulei (adica in lipsa oxigenului, care stim cu totii cat de coroziv e).
Postat 24 February 2011 - 08:59 PM
coszmin_art, la 24 Feb 2011, 20:48, a spus:
Canturile eu le vad la 90 de grade, cantul care urmeaza linia corpului se face cu pila. In alta ordine de idei un mic sfat pentru nerabdatori, ultima lipitura ajutati-o cu ceva bucatele de placaj de esenta tare, exclus balsa.
Bafta
Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 24 February 2011 - 09:33 PM
Postat 24 February 2011 - 09:00 PM
Ady, la 24 Feb 2011, 20:57, a spus:
Se stie ca aluminiul proaspat slefuit se oxideaza imperceptibil ochiului uman (nu precum cuprul se face verde) se aplica ulei pe suprafata unde se va lipi si apoi se pune cositor si cu pistolul de lipit se lipesc piesele. Chestia e ca punctul de lipire se afla sub pelicula de ulei (adica in lipsa oxigenului, care stim cu totii cat de coroziv e).
Adevarat 100%.
Bafta!
Postat 24 February 2011 - 09:22 PM
@Olimpiu - si al meu e Kober - dar cires, in 3 straturi; ce-i drept - nu am cautat unul special, ca stiam ca asta il am prin casa - si mi-a parut potrivit contrastul intre punte si ce urma sa-mi iasa mie; cert e ca e enervanta chestia cu modul de absorbtie al diverselor bucatele de placaj; mai mai ca numa' nu nimeresti doua la fel la culoare... de-aia ma gindeam ca poate nu era totusi o ideea rea vopseaua...
Cit despre traverse - ale mele NU potrivesc perfect! cel putin una (cea care vine pe coasta 7) e aproape cu 1 mm mai sus decit ar trebui.
De asemenea - tot "la rece" asezindu-le la locul lor - am constatat ca desi primul st de punti la mine se potriveste perfect (spre deosebire de cele ale lui SorinR) - al doilea set gindes'ca e de la alta barca! Daca le "imping pina la capat" cum se sugereaza in instructiuni in revista - imi ramin cam 2-3 mm intre ele pe mijloc! Singura solutie e sa le lipesc una linga alta, dar nu stiu cum o sa mai obtin alinierea finala, chiar daca astept pina e construit tot scheletul. Si aici chiar mi-ar prinde bine un sfat/idee.
All in all - spuse fiind cele de mai sus - io unul nu pot sa trag decit o concluzie: nu stiu cum e cu "laser-cut"-urile astea - da' se pare ca fiecare avem kitul nostru unicat! Adica...daca la 4 numere dintr-o suta si nici 15 piese din total avem ATITEA diferente - ma gindesc ca la final - norocosii or sa aiba Sf IB, cei mai "jmecheri" Bounty-ul, profesionistii oarece Victory si astia mai de la "curu' companii" (cum zicea bunicul meu) - o barca de pescari din Delta
@DGDaniel - nu stiu daca am inteles bine poza ta (da' cre' ca da...): tu zici ca la imbinarea aia sa mai adaugam DEFINITIV 2 bucatele de placaj (ca sincer eu ma gindeam ca nu prea are cum sa tina chestia aia lipita DOAR asa)?
Postat 24 February 2011 - 09:47 PM
DGDaniel, la 24 Feb 2011, 20:59, a spus:
Chiar trebuie intarita lipitura precum in fotografii? Intreb deoarece am lipit cu aracet si imi pare destul de solida lipitura, as putea sa zic ca ansamblul se comporta ca o singura piesa.
Postat 24 February 2011 - 10:01 PM
raducindrea, la 24 Feb 2011, 21:22, a spus:
Multumesc! De mult n-am mai ras cu atata pofta.
ButonEL, la 24 Feb 2011, 21:47, a spus:
E solida lipitura dar este mai sigur s-o intaresti. Te scapa de eventualele neplaceri din timpul montajului.
Bafta!
Postat 24 February 2011 - 10:13 PM
Citeaza
o solutie/idee pentru problema asta a fost prezentata de moflea la postul [post="0"]#71[/post]
Citeaza
Postat 24 February 2011 - 10:25 PM
DGDaniel, la 24 Feb 2011, 20:59, a spus:
Bafta
Canturile coastelor LA EXTERIOR, nu sunt brepte tăiate ci în unghi, iar dc nu m-am făcut înţeles, renunţ...
Postat 24 February 2011 - 11:42 PM
Eu unul nu stiu, ca nu le am la indemana acum, dar banuiesc ca la asta se refera coszmin_art
Postat 24 February 2011 - 11:47 PM
Adică nu face 90 de grade.
în fine, sper că m-am făcut înţeles.
Dacă, coastele sunt montate cu numerele de pe ele (cele gravate pe piese) faţă în faţă în momentul placării, fâşiile de lemnt nu "calcă" bine pe acestea
moflea, la 24 Feb 2011, 23:42, a spus:
Untitled.png
Eu unul nu stiu, ca nu le am la indemana acum, dar banuiesc ca la asta se refera coszmin_art
Exact, dar cu în locul unde ai marcat tu, ci pe partea curbată (exterioară) a coastei.
În sfârşit ...
mulţumesc
Postat 24 February 2011 - 11:55 PM
Spor sa aveti si sa tina pasiunea modelistica cu noi; cu ajutorul lui DeAgostini binenteles.
O seara faina.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 24 February 2011 - 11:57 PM