Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.
Postat 28 December 2011 - 01:18 PM
De acord cu tine. Asa pare. Fila aia pe acolo trebuie sa vina. Probabil ca fringerea pare mai accentuata deoarece, cu toate ca este continua, acolo am facut o crestatura.
Cavaletul - ca asa se cheama - e un element reprezentativ pentru un model, modul in care e executat punand in valoare modelul. Acelasi respect care se acorda navei trebuie acordat si cavaletului, asta fiind si o eticheta pentru realizator.
Nu pot sa spun ca cel prezentat de DeAg. nu arata bine nici comentarii la pret nu o sa fac, s-au facut destule ca sa mai fie reluate. Cert e ca de accesoriu e nevoie, cine isi permite se merita, cine poate il poate realiza dupa propria indemanare, esential e sa fie si sa indeplineasca cerintele.
Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.
Postat 30 December 2011 - 11:46 AM
Prima data am incercat sa o fac cum zice DeA, "aluna". Am ajuns la o oarece nuanta de aluna cu bait stejar in diferite dilutii, dar, dupa ce am pus pozele pe forum si m-am uitat la ele nu mi-a mai placut. Asa ca am slefuit cu smirghel etrava si am baituit-o iar. De aceasta data am folosit o parte bait cires, doua parti bait mahon si doua parti apa chioara. Am dat trei "maini" si a iesit ce se vede.
Aceiasi soarta vor avea chila, carma, taievalul si ce-o mai trebui.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 30 December 2011 - 12:08 PM
Am montat taievalul și etrava, n-au fost chiar așa de greu de ajustat, doar o bucățică de filă de mahon între ele.
Etrava este rigidizată cu două ace cu gămălie înfipte în găuri forate în prealabil. Unul din ace trece prin îmbinarea dintre taieval și etravă.
Deoarece am primit doar 3 șipci de 3 x 1,5 n-am putut finaliza ornamentele decât la tribord (poza), deoarece, ca să-mi reușească linia continuă, întâi am curbat șipcile, apoi le-am îmbinat între ele cu o lipitură oblică și abia apoi le-am poziționat. Asta nu pot face și la babord până nu vine încă o șipcă de 3 x 1,5.
Brâul încă nu este lipit deoarece abia astăzi am apucat să pun piesele care vin spre prova în presă la curbat longitudinal. Apoi, mai am de curbat după forma provei. Poate mâine, dar nu știu dacă mai am timp. Poate la anu'
poze noi cu barcuta proaspat slefuita si nelacuita.
a ajuns intr-un stadiu in care imi este foarte draga.A trecut pe primul loc ca preferinte in dauna Bismarck-ului.Insa lucram si la ala.....