Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 15 December 2011 - 06:27 PM
@Leo Eu parca n-as pune ornamentele alea. Ascund forma parapetului de la pupa. In plus acolo va veni si felinarul; parca sunt prea multe. PS si mie mi se pare ca e mult mai bine cu decuparea facuta de tine. Tre' sa caut o freza...
@pe dos Eu inclin sa pun braul mai jos in dreptul tunurilor. Am facut niste schite si s-ar putea sa mearga. Astept sa am ceva timp de verificat ideea.
@pe dos Eu inclin sa pun braul mai jos in dreptul tunurilor. Am facut niste schite si s-ar putea sa mearga. Astept sa am ceva timp de verificat ideea.
Postat 16 December 2011 - 08:44 AM
Postat 16 December 2011 - 12:11 PM
Postat 16 December 2011 - 02:36 PM
Leo2003, la 16 December 2011 - 01:22 PM, a spus:
Nu e bre. In Великие парусники; Часть 76 (nr.76) e barcuta de la SIB. Sa nu-mi zici ca ne dau astia "guguloaiele" alea si io n-am vazut.
In fine... N-are prea mare importanta. Scorul e strans, asa ca... "guguloaiele" raman la locul lor, deocamdata.
In fine... N-are prea mare importanta. Scorul e strans, asa ca... "guguloaiele" raman la locul lor, deocamdata.
Aici este. Deschizi la pag 76 unde este pozata barcuta din SIB, dar te duci jos in pagina si ai sa vezi pag 75 76 77. Dai click pe 75 si dupa aceea cobori cite o pagina pina la pag 50 unde gasesti poza cu bulbii. Celelalte 3 poze sunt pe la pagina 80 aprox.
In rest nu stiu daca o sa-l primim sau nu pt. ca in alta poza nu le-am mai vazut
![:crazy:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/crazy.gif)
Bafta
Postat 16 December 2011 - 03:13 PM
Leo, nu te mai flagela, arata bine. Gogoloaiele prezentate de rusi sunt CAVILE si au rolul lor. Ceea ce ai adaugat tu seamana a BINTE si au rol putin diferit de al cavilelor. Desi nu sunt prevazute in kit multe nave au asa ceva in dotare pentru asigurarea unor lrgaturi solide. Si nici nu aglomereaza pupa dat fiind ca felinarul e in afara bordului. Parerea mea e sa le lasi acolo, sigur or sa aiba si o utilitate pana la sfarsitul armarii modelului care sa le justifice prezenta. Ca veni vorba, cavilele sunt mult mai mici si diferite ca forma si amplasare fata de binte, rolul lor fiind de a asigura legaturi rapide si usoare pentru manevrele curente (adica paramele care se utilizeaza in permanenta la manevrarea velelor, vergilor -in general) spre deosebire de binte la care se efectueaza legaturi mai solide pentru elemente ce necesita sustinere solida si care sunt manevrate mai rar.
Copastiile ti-au iesit bine. Constructiv, copastiile sunt din mai multe bucati, separat in zonele de curbura asa ca se poate curba o fila dupa un cilindru cu raza de curbura aferenta, prin fierbere si se pot taia secmente de lungimea necesara pozitiei care apoi sa fie continuate cu file drepte. Bine e sa se astepte uscarea filei pe sablon, aceasta ramanand curbata dupa uscare.
Incepe sa ,,ma manance'' sa incep si eu ,,rugaciunile la sfant'' , mai oscilez inca.
Spor!
Copastiile ti-au iesit bine. Constructiv, copastiile sunt din mai multe bucati, separat in zonele de curbura asa ca se poate curba o fila dupa un cilindru cu raza de curbura aferenta, prin fierbere si se pot taia secmente de lungimea necesara pozitiei care apoi sa fie continuate cu file drepte. Bine e sa se astepte uscarea filei pe sablon, aceasta ramanand curbata dupa uscare.
Incepe sa ,,ma manance'' sa incep si eu ,,rugaciunile la sfant'' , mai oscilez inca.
Spor!
Postat 16 December 2011 - 03:21 PM
Confucius, la 16 December 2011 - 03:05 PM, a spus:
......... si sa legam sarturile de (unele dintre) ele.
O mica corectie, (cred ca din atentia la postare) - sarturile nu se leaga la cavile, pentru asta sunt intinzatorii de sart compusi din capetele de berbec (ochii de mort) si suportii de intinsator cu manevrele aferente.