- In week-end-ul am terminat de furniruit si ultima bucata si i-am administrat primele portii de zeama de pila si smirghel pentru finisaj.
- Acum cred ca e important este sa termin de finisat coca, inclusiv lacul protector si ce alte protectii mecanice temporare voi gasi (scotch peste lac sau altceva). Mentionez ca eu am furniruit si lacuit demult interiorul parapetilor de pe puntea principala si am vazut cat e de usor de ciobit. Iar asta a fost o zona mai putin expusa decat exteriorul barcii.
- Daca va fi sa umplu spatiile cu ceva - ceea ce nu e deloc sigur ! - voi face asta prin stergere cu o carpa imbibata cu vopsea acrilica diluata ori cu crema de ghete - dar asta doar dupa ce aplic stratul exterior de lac.
- Deocamdata planul este sa o construiesc cu aspect de nou - fara imbatranire. Nu am talentul lui Staric si mi-e ca o zbarcesc iremediabil.
- Omuletii -figurine ar trebui sa aiba cam 3cm/1.50m inaltime? Daca ar fi executati realist in detalii si atitudini/pozitii ar putea sa iasa brici. Dar daca nu sunt asa... Hmm, cam complicat si cu riscul sa iasa kitsch. Deocamdata nu.
Stie cineva in ce etapa din revista se face lacuirea furnirului?