Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 05 December 2011 - 10:04 AM
La taieturile de pe cant folosesc o lama de ras (taietura este mult mai fina). Spatiile goale le voi umple cu aschii de furnir lipite pe cant (cu aracet), taiate la nivel dupa uscare cu lama si slefuite cu 3 tipuri de smirghel. Pentru finisajul final recomand smirghel auto care este foarte fin. In privinta lacului, deocamata nu ma agit pentru ca mai e pana atunci. Oricum, voi folosi lac mat pentru ca vasul sa nu arate, asa cum spunea cineva mai sus "ca o mobila ieftina". Spor!
Postat 05 December 2011 - 11:29 AM
Numai spun ca un filmulet pe youtube a fi genial, unde deja am cautat deja, dar chiar nu exista nimic privitor la furnir.
Multumiri in avans
Pur si simplu am ramas mut la urmatoarele poze:
Aceasta postare a fost editata de Mondeo: 05 December 2011 - 12:06 PM
Postat 05 December 2011 - 11:54 AM
- In week-end-ul am terminat de furniruit si ultima bucata si i-am administrat primele portii de zeama de pila si smirghel pentru finisaj.
- Acum cred ca e important este sa termin de finisat coca, inclusiv lacul protector si ce alte protectii mecanice temporare voi gasi (scotch peste lac sau altceva). Mentionez ca eu am furniruit si lacuit demult interiorul parapetilor de pe puntea principala si am vazut cat e de usor de ciobit. Iar asta a fost o zona mai putin expusa decat exteriorul barcii.
- Daca va fi sa umplu spatiile cu ceva - ceea ce nu e deloc sigur ! - voi face asta prin stergere cu o carpa imbibata cu vopsea acrilica diluata ori cu crema de ghete - dar asta doar dupa ce aplic stratul exterior de lac.
- Deocamdata planul este sa o construiesc cu aspect de nou - fara imbatranire. Nu am talentul lui Staric si mi-e ca o zbarcesc iremediabil.
- Omuletii -figurine ar trebui sa aiba cam 3cm/1.50m inaltime? Daca ar fi executati realist in detalii si atitudini/pozitii ar putea sa iasa brici. Dar daca nu sunt asa... Hmm, cam complicat si cu riscul sa iasa kitsch. Deocamdata nu.
Stie cineva in ce etapa din revista se face lacuirea furnirului?
Postat 05 December 2011 - 12:48 PM
Mondeo, la 05 December 2011 - 11:29 AM, a spus:
Numai spun ca un filmulet pe youtube a fi genial, unde deja am cautat deja, dar chiar nu exista nimic privitor la furnir.
Multumiri in avans
Pur si simplu am ramas mut la urmatoarele poze:
lasand la o parte aspectul care este de necontestat,aratand minunat,la SIB-ul lui Staric nu cred ca este aplicat furnir.Daca ma insel imi cer scuze anticipat!
Postat 05 December 2011 - 01:03 PM
Va avertizez ( nustiu a cata oara) pare usoara ,dar e al de grea ... stai tot timpul pe muchia de cutit, inre a continua si a da foc la tot ce ai facut pana acuma. Si nu uitati imbatranirea se face la TOT , pana la ultimul cuisor ... nu poti avea o corabie imbatranita cu o punte oglinda, cu o barca ca de la pachet,cu panze curate ca lacrima ... sa nu ziceti ca nu v-am spus
Tehnica in pricipiu e simpla ... aveti nevoie doar de putin vopsea pictura Umbra naturale ( Maimeri 493) , un pic de Siena (#278), o carpa ... si mult curaj ( e un sfat pe care l-am primit si eu de la un as ...) Ca etapa premargatoare eu am mai filat cu file la care am slefuit marginea ( sa zicem sub 45 grade) ...Acuma luati corabia in mana si uitativa cam unnde sunt locurile unde se aduna cea mai multa murdarie ... acolosi aplicati UMBRA ... nu uitati sa aducei granita intre culori spre zero cu carpa ( stergeti pur si siplu )... pe la centru aveti murdarie doar printre file,deci dati cu vopsea si stergeti cu carpa ... asta e tot ...dar urmeaza alte detalii care au ttehnici putin diferite ... am scris in topicul meu.
P.S.
Daca nu aveti UMBRA...o obtineti amestecand ( la ochi ...) SIENA ( maro) cu NEGRU ...atentie la NEGRU ( ca fapt divers in liceu aveam interzisa aceasta culoare ...)
si mai repet ... FOLOSESC DOAR CEIA CE PRIMIM IN REVISTE ( poate doar cumparate in dublu exeplar)
Aceasta postare a fost editata de staric: 05 December 2011 - 01:05 PM
Postat 05 December 2011 - 07:43 PM
staric, la 05 December 2011 - 01:03 PM, a spus:
Da' ALB aveati voie??? Ma gandesc ca si albul fiind o nonculoare poate era si el interzis.
staric, la 05 December 2011 - 01:03 PM, a spus:
Nu am niciun motiv sa nu te cred, dar cand ne-a dat producatorul filele bentru braurile puse de tine? Nici filele de furnir nu prea cred ca sunt cele primite cu revista, ca sa nu mai vorbim de toata structura din prova (galbionul). Chiar in pozele puse de tine se vede un raft cu tot soiul de bucati de lemn, baghete, shipci, etc.
Evident ca observatia mea, cred ca corecta, nu diminueaza cu nimic frumusetea lucrarii tale.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 05 December 2011 - 07:53 PM
Postat 05 December 2011 - 08:18 PM
...a si inca un material nonDEA ... din asta am facut chila si carma la barcuta
si asta e marele meu atelier ...lipseste doar lipiciul si vreo 10m de hartie abraziva de la 80...400
vezi ... nu ascund nimica
Aceasta postare a fost editata de staric: 05 December 2011 - 08:19 PM
Postat 05 December 2011 - 08:38 PM
La brauri chiar nu m-am prins ca sunt asa de inguste. Totusi, un pic de dreptate am avut.
Dar nu mi-ai zis daca aveati voie sa folosit ALBUL, in liceu, cu siguranta liceu de arte plastice. Chiar sunt curios.
Si da, sunt cu ochii pe lucrarile tale ca pe butelie.
Postat 07 December 2011 - 03:16 PM
Leo2003, la 07 December 2011 - 02:46 PM, a spus:
Postat 07 December 2011 - 04:09 PM
lupanmarian, la 07 December 2011 - 12:13 PM, a spus:
Are cineva idee cate straturi de furnir se vor aplica? Sa inteleg ca primul strat nu este si ultimul?
bine ai venit ...nu stiu de unde ai dedus asta (desi lucrurile au luat-o cateodata razna pe forum nu cred sa fi zis cineva asta). Cu siguranta e ultimul. In alta ordine de idei...mi-a sarit in ochi numarul de cititori pe forum mai devreme...30. Nu tin minte sa fi vazut atatia (sau n-am dat importanta pana acum)..Asta e de bine. Inseamna lumea munceste :)
Postat 07 December 2011 - 09:12 PM
lupanmarian, la 07 December 2011 - 03:16 PM, a spus:
Eu nu am mai smirgheluit pentru ca mi se pare mai natural sa o las in stadiul in care este. La un moment dat da impresia de mobila (parerea mea).