@ACHRISTIAN Nu te supăra de raspunsul meu. L-am scris la repezeală. Dacă a părut iritat īmi cer scuze. Oricum numele Glossy pentru lac mat e ceva ... special
@Mondeo: Lipiciul din revistă e adeziv de contact (adică ceva similar prenadezului). Se numește așa pentru că metoda de folosire presupune lipirea instantanee la punerea īn contact a celor două suprafețe pe care a fost aplicat adezivul. După ce pui adezivul pe suprafată astepți un un număr de minute pānă se usucă, după care ai o fereastră de timp īn care poți pune īn contact cele două suprafețe. Lipirea are loc prin acțiunea unor forțe de atracție la nivel molecular īntre cele două suprafețe de adeziv. Aici pe forum adezivul de contact a fost criticat destul de vehement - parcă de Traian - dacă nu mă īnșel.
Pānă acum majoritatea membrilor forumului au folosit aracet. Rezultatele au fost foarte bune.
Eu am trecut de la aracet la adeziv de contact și sunt īncāntat de alegerea făcută: filarea e mult mai curată, mai ușor de executat și - spre surprinderea mea - mai puternică decāt cea cu aracet. Dezavantajul e că umpli camera de miros de la adeziv și că trebuie īntr-adevăr să fii atent cu poziționarea filei, pentru ca odată pusă așa rămāne. @Aiurica a folosit si el adeziv de contact și i-a ieșit foarte bine.
Fiecare īnsă alege ce crede de cuviință.
Parcă nu am văzut ca cineva să fi folosit cianoacrilat (superglue) pentru filarea cu furnir.
PS Scuze... iar am scris cam mult.