Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 26 November 2011 - 04:48 PM
Postat 27 November 2011 - 02:40 PM
Ceva idei?
Ar merge sa incadrez numai sabordurile cu cate doua coaste?
Postat 27 November 2011 - 11:35 PM
Leo2003, la 27 November 2011 - 02:40 PM, a spus:
Merge dar nu coaste, coastele sunt intre bordajul exterior si cel interior. Poti lipi cate 2 intarituri laterale la fiecare sabord de latimea unei file si subtiri atat cat sa iasa in evidenta (furnir). In ele poti implanta inelele pentru macaralele tunurilor.
Postat 28 November 2011 - 10:47 AM
@Leo Si eu intentionez sa pun pe punte intre saborduri "coaste" sau intarituri. Dupa gustul meu arata mai bine daca sunt asezate la mijlocul distantei intre saborduri si nu dupa asezarea coastelor. Intentia - deocamdata vaga - este sa le fac din file de bordaj, cu cantul lipit de bordaj si ingustate dinspre punte in sus. De asemenea ma gandesc sa pun file de bordaj la exterior pentru sabordurile tununurilor de pe puntea 2, intre cele doua file aparente. Am vazut pe undeva niste imagini in care existau astfel de intarituri la corabii reale. Dar deocamdata las toate astea pe mai mult mai tarziu...
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 28 November 2011 - 10:48 AM
Postat 28 November 2011 - 12:29 PM
Eu, pe interior am sa fac exact asa cum a zis Traian. La exterior mai vedem ca mai e timp.
Poate vede Traian si ne mai lumineaza.
Postat 28 November 2011 - 01:20 PM
Stiu pozele. Sunt de la un spaniol (cu mutra asiatica ) care a facut tot SIB-ul cumparat la kit. Seamana foarte bine cu al nostru dar nu este identic. Are mai multe brauri, draci, laci. Vedem noi cum il mai "inbunatatim" la exterior cand o veni vremea.
"Intaritoarele" alea cred ca mai curand sunt un soi de rampe pentru incarcarea marfurilor, butoaie, etc. Cel putin asa cred. Sper sa nu bat campii definitiv.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 28 November 2011 - 01:24 PM
Postat 28 November 2011 - 04:24 PM
Postat 29 November 2011 - 09:39 AM
Leo2003, la 28 November 2011 - 12:29 PM, a spus:
Poate vede Traian ............
De vazut, vede, nu poate raspunde intotdeauna.
Normal, sabordurile, atat cele de artilerie cat si cele de scurgere a apei trebuiau sa fie intre coaste dar tot normal - la kitul asta - nu sunt chiar toate. Asta nu influienteaza prea mult partea inchisa a navei insa ip partea deschisa o sa cam loveasca retina celor mai pretentiosi. La interior, deasupra puntii coastele sunt acoprtite la modelul asta cu un bordaj interior asa ca problema nu e chiar grava. Prelungirea coastelor deasupra puntii si lasarea lor vizibile ar deveni problema, nu pentru ca nu ar fi nave cu coaste vizibile ci tocmai datorita celor sus discutate. Intarituri laterale la sabordurise pot pune si nu numai laterale. De fapt mai era candva pusa problema modificarilor, la cate s-au facut pana acum, ce mai conteaza una in plus..... esential e sa fie in norme si sa arate bine.