Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#3405
Postat 16 November 2011 - 09:46 AM
#3406
Postat 16 November 2011 - 05:28 PM
![Imagine postata](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/good.gif)
@george_s Braul central parca trebuia mai sus la pupa. Parca are o pozitie nefireasca. Braul inferior mi se pare prea jos. Ambele mi se par cam inguste.
![Imagine postata](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/unknw.gif)
SIB-ul meu mai asteapta. Am o saptamana de cosmar la institut. Poate sambata sa reusesc sa mai fac oarece.
![Imagine postata](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif)
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 16 November 2011 - 05:30 PM
#3407
Postat 16 November 2011 - 05:53 PM
#3408
Postat 16 November 2011 - 08:01 PM
Conform DeA la pozitia 44c se specifica: taiati sipcile in segmente de 150 mm si lipiti-le.
Poate cineva sa imi explice de ce? Pe partea sectionata nu a fost nicio sipca taiata, iar acum se mentioneaza clar sa se taie. Are ceva daca le las intregi si le aplic de la coasta 7, respectiv 8?
#3411
Postat 17 November 2011 - 12:22 PM
La filare mi sa parut destul de buna metoda data de DeA, sa se foloseasca o "lingura". Se ruleaza coada de lemn pe lungimea furnirului iar acesta se muleaza si ramine presat si lipit foarte bine. Totodata se inlatura si excesul de aracet care iese prin presarea furnirului. Personal am folosit furnirul asa cum l-am primit doar l-am sters cu o pensula inmuiata in apa inainte de a incepe presarea prin rulare a "lingurei".
Nu a fost necesar sa folosesc superglue, banda adeziva sau sa aburesc furnirul.
Spor la modelit
![:drinks:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/drinks.gif)
#3412
Postat 17 November 2011 - 11:52 PM
@mondeo: in pozele din revista furnirul e pus destul de aleator/ Cred ca e in regula sa il pui cum ti se pare mai la indemana,
Eu am pus furnirul azi cu adeziv de contact (lipiciul cu uscare rapida din revista...). Am folosit Moment pentru pantofi pentru ca e singurul transparent pe care l-am gasit. Recunosc ca m-a prins tehnica asta pentru ca mi-a fost usor sa asez furnirul in curbe continue (obsesia, deh...). Ceea ce am lipit acum cateva zile s-a prins foarte bine, asa ca probabil voi continua cu prenadezu' . Am de gand sa lacuiesc exteriorul cu lac alchidic (am in vedere lacul pentru barci de la Kleber, care are nuanta mierii). Pentru asta am nevoie ca furnirul sa fie poros ca sa se imbibe cu lacul. Daca folosessc aracetul pot lacui doar cu lac acrilic pe baza de apa, iar cel pe care il am ramane si uscat cu o tenta usor albastruie.
Intrebare: si la voi furnirul de saptamana asra e de calitate mai buna (fibrele inchise la culoare mai groase si mai rare, taietura in lung, lemnul parca din alt film) decat cel de pana acum, sau doar am avut eu noroc?
![:diablo:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/diablo.gif)
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 17 November 2011 - 11:53 PM
#3414
Postat 19 November 2011 - 02:45 PM
eu am ales sa o fac inchisa pe ambele parti. Am ales pentru filare n strat intercalat care formeaza un oarecare model.Daca este sau nu este conform nu stiu carui plan din nu stiu ce carte de istorie...nu imi pasa...o fac asa pt ca eu consider ca e mai bine asa.Detaliile de genul asta sunt pt alta categorie de modelisti pe care ii admir.Neoprenul pe care il folosesc ca adeziv este minunat.Sincer mi-a ajutat f mult munca.Acum fiecare alege ce adeziv vrea.
![Imagine postata](http://s9.postimage.org/bcfkztnqz/IMG_20111117_00047.jpg)
![Imagine postata](http://s9.postimage.org/r0gs6m3cr/IMG_20111117_00048.jpg)
![Imagine postata](http://s9.postimage.org/3osohip2z/IMG_20111117_00049.jpg)
#3416
Postat 19 November 2011 - 08:41 PM
![:whistle:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/whistle.gif)
Este neșlefuit, așa că filele strălucesc, se vede cum au venit puse.
Am avut nevoie de două curbări pe cant diferite, la prova mai mult.
Deocamdată nu mai am nicio bucățică de filă, așa că trebuie să mă opresc.
Am devenit „expert” în timpul de așteptare până aracetul se întărește suficient ca să facă priză aproape instantaneu
![:crazy:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/crazy.gif)
De-ale consoartelor:
„- Hai să-ți arăt cum lipesc filele!”
„- Tu ungi cu lipici fiecare filă separat ???”
Aceasta postare a fost editata de pe_dos: 19 November 2011 - 08:49 PM
#3418
Postat 19 November 2011 - 11:06 PM
O rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu un link sau orice spre planurile de la sib, am niste nelamuriri cu dimensiunile si mi-ar fi de ajutor, multumesc anticipat, pe pm daca deranjeaza link-ul respectiv.
Multumesc anticipat si o seara buna!
#3419
Postat 19 November 2011 - 11:26 PM
Din câte am înțeles eu, Sfântul Ioan Botezătorul din acest topic este o navă fictivă, așa că nu există planuri reale ale navei.
DeAgostini probabil are un proiect după care se debitează piesele, dar eu nu știu să fi fost făcut public. Ca urmare nu se dispune de nicio altă dimensiune în afară de ce s-a publicat sau se va publica în revistă.
#3420
Postat 19 November 2011 - 11:38 PM
pe_dos, la 19 November 2011 - 11:26 PM, a spus:
Din câte am înțeles eu, Sfântul Ioan Botezătorul din acest topic este o navă fictivă, așa că nu există planuri reale ale navei.
DeAgostini probabil are un proiect după care se debitează piesele, dar eu nu știu să fi fost făcut public. Ca urmare nu se dispune de nicio altă dimensiune în afară de ce s-a publicat sau se va publica în revistă.
la un moment dat au aparut si ceva planuri dar nu mai gasesc link-ul (mi-am formatat pc-ul) :(, tot ce am gasit e asta:
#3423
Postat 20 November 2011 - 03:28 PM
Întrebare pentru cei cu experiență: cu ce „călăfătuim” infimele spații dintre file (v. poza)? Unele poate vin acoperite de alte detalii, dar restul? Că la lumină puternică (blitz) se vede lemnul alb de dedesubt. Le vopsim? Le umplem cu niscai ceară colorată după ce lăcuim mat bordajul?
#3424
Postat 20 November 2011 - 04:01 PM
Desi nu am alta experienta in afara SIB-ului de fata, zic si eu cum am facut:
Eu doar am reusit sa evit aparitia spatiilor albe astfel: inainte de lipire uniformizez cantul filelor de furnir (mai multe dintr-o data, desigur) folosind un calup de burete abraziv (daca asa s-o chema, e o chestie cumparata de-a gata, o bucata paralelipipedica de spuma acoperita cu amestecul abraziv de smirghel). Dupa aceea furnirul se potriveste fara probleme. Acelasi |smirghel in folosesc atunci cand fac o taietura oblica in furnir pentru pene. Asta imi permite se sa obtin eventualele curburi necesare unei bune imbinari. Asta functioneaza si la lipirea cu aracet si la cea cu prenadez. Eu am furniruit la greu cu aracet interiorul bordajului peste puntea superioara si la tunurile de dedesubt si ma declar multumit de rezultat.
In plus:
La lipirea cu aracet, la slefuire apar si spatii albe false, in care se aduna praful de la slefuire. Pentru oglinda pupa si pentru cele 3 randuri de furnir de pe lateral unde am lipit acum cu aracet, am experimentat o chestie care pare sa mearga bine pentru eliminarea acestor linii albe: dupa o prima slefuire usoara (la o zi dupa lipire) cu buretele de mai sus (doar pentru a elimina aschiile care se pot agata), am curatat/frecat cat mai bine furnirul lipit cu o laveta udata din belsug. In felul asta am reusit sa scot rezonabil aracetul de pe suprafata exterioara a furnirului si din spatiile dintre file. Dupa zvantare am slefuit complet, iar la sfarsit am mai sters inca o data furnirul cu laveta umeda.
PS Cu adezivul de contact pentru mine e mult mai simplu de furniruit si rezultatul e mult mai bun. Nu am mai avut nevoie sa curbez filele pe cant in prealabil. Pentru aracet, ca sa obtii o suprafata frumoasa si curata e nevoie e o indemanare care inca imi lipseste.