Eu lipesc cu aracet pentru parchet de la Moment (ales doar pentru ca recipientul parea rezonabil de mare). Intotdeauna lipesc si tai furnirul umezit. Pentru taiat folosesc cuttere gen scalpel dintr-o trusa chinezeasca proasta gasita pe la Bricostore. Pentru pilit furnirul folosessc pile dintr-un set de pile mici (tot ceva chinezarie). Daca nu apas cu cutter-ul ci mai curand zgarii usor, daca nu apesi tare cu pila si pilesti doar in sensul spre suprafata pe care e aplicat furnirul, atunci merge. La sfarsit smirgeluiesc usor cu burete abraziv. Taietura ramane astfel curata si fara aschii. Chiar nu stiu daca furnirul are o problema sau este vorba de caracteristicile esentei de lemn din care e facut. Eu unul m-am obisnuit cu el. Altul tot nu am de unde.
@Leo, Traian: V-ul intors era preferat pentru ca scandurile V-ului se prindeau pe sctructura de rezistenta in T pentru capetele din interior si pe ultima coasta pentru capetele de exterior. In felul acesta scandurile erau prinse solid si aveau deformari controlabile la sarcinile mecanice date de valuri. Cu V-ul normal scandurile de exterior erau prinse ciudat pe ultima coasta si riscau sa sa desprinda la socuri si sa crape la oboseala.
Despre cuie: stie cineva sigur ca se vedeau cuiele la exterior? Intreb pentru ca sub actiunea sarurilor din apa de mare s-ar fi corodat repede. In pozele cu reproduceri ale galioanelor in marime naturala nu am vazut cuie la exterior. Ma intreb daca nu cumva si la corabiile adevarate existau doua straturi de file ca la modelul nostru., iar cele exterioare erau cumva prinse in imbinari fara cuie.
Aceasta postare a fost editata de Confucius: 23 October 2011 - 04:45 PM