@doru2: Da, o să-mi ajungă filele. Pentru filarea unui parapet de la pupa mai am nevoie de 4 file și ceva (unele se taie pe diagonală și se folosesc simetric la tribord/babord), deci 9 file vor ajunge. În nr. 36 vor mai veni 21 de file, deci voi avea și un rest de 12 file întregi. Și mai am două
, deci rămân cu 14.
Sunt mici diferențe față de DeA, datorită (ne)potrivirii filelor/pieselor:
A. Sunt 2 file față de 1 la DeA. Ca să obțin exact cum zice DeA trebuia să trag tare de file, iar eu am consolidat întâi parapetele central și pupa, așa că n-am avut puncte de sprijin pentru îndoirea cerută de tragere.
B: Filă adăugată. Cauza: n-am tras destul de toate filele de sub ea, unele le-am ajustat la 4 mm în loc de 5, și astfel rămânea o deschidere mai mare decât zice DeA, inestetică.
C: Improvizație. Sper că nu am greșit. Dacă am greșit, e foarte ușor de demontat.
În altă ordine de idei: limbuța dintre balamalele care au venit în nr. 35 are 3 mm. Tăiată fix pe mijloc permite rularea în jurul unui ax de 0,5 mm, astfel că se pot realiza balamale adevărate, pentru uși mobile. Știu sigur că ușile trebuie să se deschidă spre exterior (m-am documentat), dar nu sunt sigur că trebuie să se deschidă cum sugerează DeA, am senzația că trebuie să se deschidă invers, spre borduri, nu spre centru. Voi cum știți că trebuie să se deschidă?