Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 21 September 2011 - 11:34 AM
johnreno36, la 21 September 2011 - 02:09 AM, a spus:
Așa este.
Eu am chituit pentru că pur și simplu am vrut să văd cum îmi iese mie chituirea. Și au mai fost mici adâncituri în zonele concave de lângă etambou lăsate în lemnul ud de clemele de fixare și n-am vrut să las luft acolo pentru filele care vor veni deasupra. Am folosit chit de cuțit pentru metal (pentru mașină), că asta am avut în casă. A intrat foarte puțin, vreo linguriță rasă, în etape, că se întărește într-un minut. După șlefuire se vede lemn peste tot, așa că nici nu-mi fac griji dacă n-ar prinde cleiul pe unde se mai vede chit.
La șlefuire n-am de gând să insist excesiv, până se frânge bordajul.
Postat 22 September 2011 - 07:23 PM
pe_dos, la 22 September 2011 - 07:12 PM, a spus:
După pavilioane și ancoră, SIB-ul tău stă în pană. După pânze... mă lămurește cineva?
Sunt 3 variante:
- nava a prins un curent turbionar care se intoarce deasupra vergilor
- are o viteza mult mai mare decat cea a vantului si normal, pavilioanele flutura spre inapoi
- cel mai sigur trebuie schimbata pozitia pavilioanelor.
Postat 23 September 2011 - 08:25 AM
Aceasta postare a fost editata de SorinR: 23 September 2011 - 08:26 AM
Postat 23 September 2011 - 01:05 PM
Ideala ar fi fost, desigur, o rindea, dar ... costa.
Am taiat o lama de cutter in 3 segmente: 1 segment de 2 lame, 1 segment de 3 lame, un segment de 4 lame.
Se plimba mai intai de-a lungul filelor, urmand curbura corpului navei. Apoi se plimba in diagonala, respectiv perpendicular pe file (tot dupa curbura). Se insista pe muchiile iesite in afara. Rezultatul e OK, mai ramane foarte putin de pilit. Aranjat putin cu pila si finisat cu smirghel fin iese coala de hartie (d-aia lucioasa).
Am uitat sa spun ca am scos aproape toate cuiele.
Postat 25 September 2011 - 12:13 PM
Este șlefuit. Deasupra brâului nu este chit deloc și nici nu pun.
La babord am încercat să așez filele natural, dar nu prea mi-a plăcut cum s-au așezat. La tribord, având „experiența” babordului, le-am pus altfel, trăgând puțin de ele. Tot nu mi se pare ideal, dar acum asta este.
Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor, nu am la dispoziție aparatul foto obișnuit. Datorită filelor de diferite esențe suprafața dă impresia că ar fi vălurită, dar nu este.
Postat 27 September 2011 - 09:30 AM
Postat 27 September 2011 - 09:53 AM
Postat 27 September 2011 - 02:09 PM
Postat 27 September 2011 - 02:21 PM
Postat 28 September 2011 - 07:51 AM
Postat 28 September 2011 - 08:41 AM
Stiu ca tu urmezi planurile DeA, asa ca iti cer parea privitor la filele de bordaj.
Crezi ca o sa-ti ajunga sa termini filajul cu ce ai acum, s-au este necesar sa cumperi ur. numar cu file ? La mine cred ca este de ajuns cu ce am primit pina acum si ma bate gindul sa nu-l achizitionez.
Filarea la tribord ( vezi atasat ) este conform DeA sau ai m-ai improvizat, pentru ca instructiunile la aceasta faza sunt in ur. numar de instructiuni.
Si in alta ordine de idei.......... Biaxul de la Lidl, la vazut cineva si in Lidl Romania ? Cred ca este oferta perfecta pt. incepatori ca mine.
Multumesc,
O zi buna.
Postat 28 September 2011 - 12:00 PM
Sunt mici diferențe față de DeA, datorită (ne)potrivirii filelor/pieselor:
A. Sunt 2 file față de 1 la DeA. Ca să obțin exact cum zice DeA trebuia să trag tare de file, iar eu am consolidat întâi parapetele central și pupa, așa că n-am avut puncte de sprijin pentru îndoirea cerută de tragere.
B: Filă adăugată. Cauza: n-am tras destul de toate filele de sub ea, unele le-am ajustat la 4 mm în loc de 5, și astfel rămânea o deschidere mai mare decât zice DeA, inestetică.
C: Improvizație. Sper că nu am greșit. Dacă am greșit, e foarte ușor de demontat.
În altă ordine de idei: limbuța dintre balamalele care au venit în nr. 35 are 3 mm. Tăiată fix pe mijloc permite rularea în jurul unui ax de 0,5 mm, astfel că se pot realiza balamale adevărate, pentru uși mobile. Știu sigur că ușile trebuie să se deschidă spre exterior (m-am documentat), dar nu sunt sigur că trebuie să se deschidă cum sugerează DeA, am senzația că trebuie să se deschidă invers, spre borduri, nu spre centru. Voi cum știți că trebuie să se deschidă?