Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 28 August 2011 - 04:14 PM
Voi vreți să obțineți o machetă frumoasă și o faceți cum știți că se face ca să iasă cât mai bine.
Eu vreau să învăț să lucrez în lemn și vreau să mă lovesc de toate problemele. De obținerea neapărată a produsului din specificații, nu altceva, de lucrul cu materialele care ți le-a dat aprovizionarea, nu cu cele care le-ai vrea etc. Probabil după ce voi termina o voi pune undeva prin praful de pe vreun dulap, nu într-o vitrină de cristal.
Așa cum spui, structura internă este foarte departe de realitate. Coastele ar trebui să fie muuult mai dese și nu din placaj, Piesele de care sunt prinse coastele sunt altfel decât în realitate, cala n-are punte, mărfurile nu se pot introduce în cală etc. Poate după ce mă mai prind de tehnicile de lucru și mă mai documentez fac o navă realistică, cu coaste cu genunchi etc. Încep să visez... Mă gândesc la tehnologie. Ca să bagi un cui în machetă trebuie o forță foarte mare, care ar face praf o structură la scară. Cuiele au trebui bătute de „pitici” cu ciocănele, DAR... la scăderea dimensiunilor cu scara, masele scad cu scara la cub, deci una la mână, ciocănelele piticilor n-au masa necesară să bată un cui, iar a doua la mână piesele n-au masă ca inerția lor să „țină contra” când bați cuiul în ele, cum se întâmplă când bați un cui într-o bârnă la scară reală. Un cui îl bați la scară reală în câteva secunde, la scara 1:50 îți ia o veșnicie. Construcția navei la scară reală lucrând mulți oameni a durat ani, a machetei, lucrând singur ar dura... Nu, deschisă sau închisă, macheta e machetă, n-are cum fi reala redusă la scară.
Postat 28 August 2011 - 09:10 PM
Spatiile mici sau denivelarile le pot acoperi cu chit de cutit am inteles, care se finiseaza. Dar aracetul adera la acesta?
Am incercat sa lucrez cat mai atent si mai ingrijit dar am aplicat aracet si pe cantul filelor de bordaj, sa fiu mai sigur, dar nu prea imi place cum se vede pe partea deschisa (desi aracetul pe care il folosesc e cat de cat transparent dupa uscare). La voi cum a iesit?
Postat 29 August 2011 - 05:24 PM
La ce te referi când zici că nu-ți place cum se vede partea deschisă? La urmele de aracet? Cele din interior sunt puțin vizibile (eu șterg excesul de aracet după ce poziționez câte o filă), iar cele de la exterior oricum vin șlefuite.
Aceasta postare a fost editata de pe_dos: 29 August 2011 - 05:25 PM
Postat 29 August 2011 - 08:32 PM
Chitul cu rumegus merge la rosturi mici dar pe suprafata e calamitate la slefuit, nu spun ca nu e bun, doar ca e mai greu de lucrat comparativ cu chitul de cutit. Pe de alta parte nu vad rostul chituirii atat timp cat grosimea filelor permite slefuire uniforma daca au fost lipite corect.
Postat 29 August 2011 - 09:02 PM
L.E.: nu neg ca e mai bun chitul de cutit; dar ala e pe bani
Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 29 August 2011 - 09:02 PM
Postat 30 August 2011 - 09:57 AM
Pe de alta parte am observat ca exista un adevarat trend pe aici privind cheltuielile... Nu a zis nimeni sa arunci cu banii, dar unele economii mi se par de a dreptul bizare...
Postat 30 August 2011 - 10:46 AM
Mondeo, la 30 August 2011 - 09:57 AM, a spus:
Nu fi rautacios. Sa ne gandim ca suntem in situatia in care suntem (ca natiune) sa recunoastem ca se simte la buget fiecare cheltuiala in plus si sa constientizam ca a fi hobbyst in Romania e o forma de nebunie. Pe de alta parte nu sunt reguli stricte in modelism, fiecare foloseste ceea ce il multumeste sau avantajeaza, ceea ce conteaza e rezultatul final.
Postat 30 August 2011 - 11:42 AM
- mai usor de finisat;
- umple si spatiile mici ramase, aplatizazeaza suprafetele mai mari daca este cazul.
Am aplicat aracet si pe cantul filelor; chiar daca am sters dupa montarea unei file surplusul de aracet si chiar daca acesta se usuca transparent, tot nu sunt multumit. Nu se vede frumos in lumina. Voi incerca sa vopsesc Nu m-am hotarat daca sa vopsesc in culoarea puntilor (pin) sau a coastelor (mahon) . Cred ca voi incerca mai intai cu vopseaua deschisa si daca nu imi place dau mahon.
bobby, la 30 August 2011 - 11:36 AM, a spus:
Ups! A reaparut Bobby. Nici o poza?
Postat 30 August 2011 - 12:20 PM
Mondeo, la 30 August 2011 - 09:57 AM, a spus:
Pe de alta parte am observat ca exista un adevarat trend pe aici privind cheltuielile... Nu a zis nimeni sa arunci cu banii, dar unele economii mi se par de a dreptul bizare...
1. Ala pe care il am DEJA in casa - da, poti sa zici ca e gratis.
2. Momentan nu ma dau afara din casa nici macar aia 13 lei pe kil despre care vorbesti tu...
3. Se gaseste aracet mult mai ieftin de atita, daca te uiti si in alte magazine decit cele "de profil" si cele "de fite". Bunaoara, ultumul pe care l-am luat eu, tot la un kil, daca bine-mi amintesc o fost undeva in jurul a 8-10 lei. Dar e luat dintr-un amarit de "Fieru' "....
4. Nu prea am inteles partea cu "trendul privind cheltuielile". Si nici ce anume ti se pare "economie bizara".
5. Nici activitate prea intensa din partea ta nu-mi amintesc sa fi vazut pe aici... De bagat strimbe de pe marginea drumului e simplu.... Da' de ce nu deschizi matale un topic dedicat "ne-economiei deloc bizare", in care sa vedem ce scule si accesorii minunate posezi si ce anume ai facut cu ele...
Scuze tuturor de off-topic.
Si ca sa nu fiu TOTAL pe linga - uite si poze actuale:
bobby, la 30 August 2011 - 11:36 AM, a spus:
probabil o sa ma vada pe mine, ca m-am atacat la postul lui @Mondeo
Postat 30 August 2011 - 03:44 PM
Cu lucrarea sunt inca in urma pentru ca am avut si Bismarck-ul de facut de la zero, de abia ieri am terminat, ma-i am de slefuit de bibilit la el, si ca sa fiu sincer nici nu vreau sa pun poze acum ci SIB pentru ca nu sunt tocmai incantat de cum arata in momentul actual.