@raducindrea: Nu te critic.
Constat doar că fiecare are calea lui.
Voi vreți să obțineți o machetă frumoasă și o faceți cum știți că se face ca să iasă cât mai bine.
Eu vreau să învăț să lucrez în lemn și vreau să mă lovesc de toate problemele. De obținerea neapărată a produsului din specificații, nu altceva, de lucrul cu materialele care ți le-a dat aprovizionarea, nu cu cele care le-ai vrea etc. Probabil după ce voi termina o voi pune undeva prin praful de pe vreun dulap, nu într-o vitrină de cristal.
Așa cum spui, structura internă este foarte departe de realitate. Coastele ar trebui să fie muuult mai dese și nu din placaj, Piesele de care sunt prinse coastele sunt altfel decât în realitate, cala n-are punte, mărfurile nu se pot introduce în cală etc. Poate după ce mă mai prind de tehnicile de lucru și mă mai documentez fac o navă realistică, cu coaste cu genunchi etc.
Încep să visez... Mă gândesc la tehnologie. Ca să bagi un cui în machetă trebuie o forță foarte mare, care ar face praf o structură la scară. Cuiele au trebui bătute de „pitici” cu ciocănele, DAR... la scăderea dimensiunilor cu scara, masele scad cu scara la cub, deci una la mână, ciocănelele piticilor n-au masa necesară să bată un cui, iar a doua la mână piesele n-au masă ca inerția lor să „țină contra” când bați cuiul în ele, cum se întâmplă când bați un cui într-o bârnă la scară reală. Un cui îl bați la scară reală în câteva secunde, la scara 1:50 îți ia o veșnicie. Construcția navei la scară reală lucrând mulți oameni a durat ani, a machetei, lucrând singur ar dura... Nu, deschisă sau închisă, macheta e machetă, n-are cum fi reala redusă la scară.