Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 23 August 2011 - 03:24 PM
Scuze ca revin, poate ca un neghiob, dar asta e. Pot lipi chestiile din lemn umede cu aracet? Sau trebuie dupa ce le "fragezesc" la aburi sau in apa si sa le las sa se usuce? Folosesc un aracet de la Moment (un tub cumva triunghiular) care devine transparent dupa uscare (oarecum transparent). Insa nu prea am incredere in el (zice pe eticheta ca cel putin o suprafata trebuie sa fie absorbanta si dupa 24 ore rezita la 70 kg forta - aiurea; am lipit niste piese din lemn (natur) de chila (vopsita) - le-am scos destul de usor cu un cutter. Mi-e cam teama sa scot cuiele. Cand am introdus cuiele am "dat semn" cu o surubelnita stea ca sa intre capul, insa nu prea sunt multumit de rezultat (pe alocuri). Sa risc sa scot cuiele?
Postat 23 August 2011 - 04:52 PM
Am vazut. Numai ca, asa cum am mai zis, eu o sa cumpar in continuare de la DeA. Daca n-ar mai cumpara nimeni, ar da DeA faliment , ar sista revista si multi ar avea de suferit. Asa ca... trebuie sa ma cinstiti pentru sacrificii in slujba navomodelismului romanesc.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 23 August 2011 - 04:59 PM
Postat 23 August 2011 - 05:00 PM
johnreno36, la 23 August 2011 - 03:31 PM, a spus:
Pe_dos, sa nu ai surprize daca ai fiert placajele alea, nu stiu daca e indicata treaba asta
Bine, să discutăm, că de aia există forumul (ca să aibă trafic ), iar mie îmi place să înțeleg despre ce este vorba.
La ce te gândești, că cleiul se va topi și straturile se vor umfla și exfolia? Dacă da, nu s-a întâmplat nimic din toate astea. Este o săptămână de când au fost montate și sunt complet uscate. Nu există nicio denivelare pe ele.
Nu le pun la fiert ca atunci când aș vrea să fac supă din ele, că nu-mi încap în tigaie. Încălzesc apă la fierbere și pun apa cu lingura pe piese, nu le scufund. Se moaie puțin lemnul, îndoi puțin, cât să nu pârâie, ud iar, îndoi mai mult etc. Nu durează mai mult de cinci minute. Nu cred că apa are timp să pătrundă cleiul și să-l umfle. Pe de altă parte mă tem de tensiunile remanente dacă montez piesele îndoindu-le direct la montaj. Parcă văd după câtva timp vreo filă sau piesă făcând „pac!” și ridicând capătul ca o aripioară.
Postat 23 August 2011 - 05:10 PM
Explicatia mi se pare logica si corecta. Numai ca exprimarea "Eu le-am fiert..." a fost haioasa si m-am prapadit de ras. De acolo si replica mea.
Apropos: Am vazut pe net un modelist dibaci rau, care curba intr-o veselie baghete la flacara unei lumanari.
N-am incercat, dar o sa incerc.
Apropos: Am vazut pe net un modelist dibaci rau, care curba intr-o veselie baghete la flacara unei lumanari.
N-am incercat, dar o sa incerc.
Postat 23 August 2011 - 05:23 PM
Păi, eu sunt adeptul îndoirii lemnului la cald, nu la rece, aia voiam să subliniez, udat cu apă fierbinte, nu cu apă rece.
@Leo2003: Da, este posibil, DAR... nu orice lemn se poate îndoi doar punându-l deasupra lumânării. Eu știu că doar bambusul, până nu este complet uscat. Restul trebuie udate în prealabil, iar lumânarea încălzește și „fierbe” apa local. E mai rapid, dar trebuie exercițiu. Pentru mine e mai sigur cum fac eu.
@Leo2003: Da, este posibil, DAR... nu orice lemn se poate îndoi doar punându-l deasupra lumânării. Eu știu că doar bambusul, până nu este complet uscat. Restul trebuie udate în prealabil, iar lumânarea încălzește și „fierbe” apa local. E mai rapid, dar trebuie exercițiu. Pentru mine e mai sigur cum fac eu.
Postat 25 August 2011 - 08:39 PM
Vad ca e prea liniste pe aci ... eu zic sa-l animam un pic pana apar lucrarile cu prima filare ...
O gravura veche si intrebarea pentru o bere virtuala ... e reala? putea fi asa ceva?
Daca va uitati bine lipseste ...cosul de fum! Deci roata aia era manevrata de mitici din corabie. Cind se dadea lupta, normal, toata lumea era la alte posturi, asa ca roata era pusa ...in drapel. Iertare de interventie aici, dar deja ati schimbat subiectul.
Z.
O gravura veche si intrebarea pentru o bere virtuala ... e reala? putea fi asa ceva?
Daca va uitati bine lipseste ...cosul de fum! Deci roata aia era manevrata de mitici din corabie. Cind se dadea lupta, normal, toata lumea era la alte posturi, asa ca roata era pusa ...in drapel. Iertare de interventie aici, dar deja ati schimbat subiectul.
Z.