Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 10 August 2011 - 12:54 PM
Pacific,
Scula la care faci referire e foarte utila pentru gauri mai mici de 1,5 mm si vei avea nevoie mai incolo de ea.Daca mi-aduc bine aminte ,la sectiunea scule&instrumente, la topicul "mandrine de mana" 2 "profesori ",cel putin pt mine,de la care inepatori ca mine chiar au ce invata,Crios si Traian ,dezbat utilitatea sculei ,atat in versiunea manuala,cat si electrica.
Scula la care faci referire e foarte utila pentru gauri mai mici de 1,5 mm si vei avea nevoie mai incolo de ea.Daca mi-aduc bine aminte ,la sectiunea scule&instrumente, la topicul "mandrine de mana" 2 "profesori ",cel putin pt mine,de la care inepatori ca mine chiar au ce invata,Crios si Traian ,dezbat utilitatea sculei ,atat in versiunea manuala,cat si electrica.
Postat 10 August 2011 - 12:54 PM
Pacific,
Postat 10 August 2011 - 01:18 PM
johnreno36, la 10 August 2011 - 12:57 PM, a spus:
Pe_dos Dea spune sa bagi cuiele tot pt ca te vor incurca la slefuire, spune sa le tai floarea
Da, așa spune.
Cum să le tai floarea? Cu ce? Cu un clește? Ca să prindă cleștele floarea și s-o taie trebuie să scoți puțin cuiul. Bine, l-a scos și l-ai tăiat. Apoi îl bați cu ciocanul. Dacă lovești ușor, nu ajunge sub nivelul filei, iar dacă lovești cu nădejde obții kitul inițial, te apuci de lipit din nou.
Ok, l-ai săltat, ai tăiat floarea și l-ai băgat din nou (am încercat). Prin săltare/ciocănire gaura din filă s-a slăbit, cuiul stă acolo ca să fie consumat, să cumperi altele, nu că ar mai ține ceva. Nici măcar deplasare laterală n-o împiedică, că e subțire, lemnul moale, totul se îndoaie.
Altă metodă, fără să-l salți sau bați: cu un flex („polizor unghiular”, deh) polizezi floarea cuielor. Ții discul în lungul filei și intri puțin în filă. Urma nu se vede după chituire. Îți trebuie o îndemânare drăcească și la prima greșeală te alegi cu două SIB-uri în loc de unul.
Ca urmare, eu am decis că dacă tot scot puțin cuiul, îl scot de tot. Știți care a fost surpriza? Pe toate, după ce am ridicat floarea cu vârful unui cuțit, le-am scos cu unghiile, n-am avut nevoie de niciun clește. Stau ca într-o perniță cu ace. De aia zic că n-are rost să rămână acolo.
Postat 10 August 2011 - 06:25 PM
Postat 10 August 2011 - 08:30 PM
johnreno36, la 10 August 2011 - 01:18 PM, a spus:
Cam asa
Exact în zona încercuită mi-a rămas și mie exact atâta spațiu. Inițial mi-am zis: „hait! am pus brâul strâmb”. Dar nu era. Apoi am umplut acolo cu o așchie fasonată ca să pot lipi pe cant.
Zicea Leo că el a filat cu file de 1,5 mm grosime, dar acum nu le-ar recomanda. Bănuiesc de ce. Placajul de azi este de 1,5 mm, nu de 2, ca filele. Concluzia este că sunt abateri mari și trebuie adaos de prelucrare mare, iar la file de 1,5 mm nu prea ai. Să ne împăcăm cu ideea că avem de șlefuit mult.
Postat 10 August 2011 - 08:40 PM
Avand in vedere ca vine acoperita cu furnir nu mi-am batut capul sa o mai slefuiec in zona aia
Eu am lipit pe spatele placalejelor de azi cate o bucatica de fila de punte in dreptul fiecarei coaste si a iesit la fata foarte bine
Eu am lipit pe spatele placalejelor de azi cate o bucatica de fila de punte in dreptul fiecarei coaste si a iesit la fata foarte bine
Aceasta postare a fost editata de johnreno36: 10 August 2011 - 08:42 PM