SorinR, la 10 August 2011 - 11:52 AM, a spus:
Are cineva informatii de asa ceva la un scor mai mic??
http://www.hobbytool...ism-p-1045.html
LE:
Deoarece cineva m-a contactat pe PM, revin cu problema grosimii la etambou.
Întrebarea era dacă filele de bordaj interioare sunt necesare în zona aia, dacă nu se pot pune direct doar cele exterioare, iar răspunsul meu a fost că filele exterioare necesită suport dedesubt.
Problema este că șlefuirea nu se poate face peste cuie. DeA zice să îngropăm capetele cuielor prin ciocănire, dar când am auzit cum sună macheta la prima lovitură am zis că dacă continuu o dezlipesc din toate încheieturile. Deci poza DeA cu cuie în dreptul etamboului nu corespunde. Oricum, grosimea filei acolo fiind nulă, cuiul nici n-are ce ține. Mai ales în zona etamboului trebuie aracet la greu, cum zicea bobby.
Vedeți, asta este problema, nu ni se spune dinainte ce urmează și acest tip de îndrumări îl solicităm din partea celor experimentați: „lipiți solid în zona curtare, deoarece va trebui prelucrat cu forță”. După ce ai greșit, e foarte greu de remediat o greșeală comisă cu mai multe săptămâni în urmă. Și eu am făcut destule greșeli, acum aș ști ce să fac, dar nu mai pot. La declarația „așa se învață” pot răspunde că poți învăța din greșeli, conform dictonului „experiența se câștigă prin obiectele distruse”, sau poți învăța din ce se spune dinainte, că după de obicei e târziu.
Bine, multe lucruri s-au mai spus și cei ce le-au spus s-au săturat să le repete, cunosc prea bine sentimentul. Totuși, acest caz este special: datorită chioșcurilor, mulți au fost curioși, iar pentru ei trebuie repetat tot și explicat și de ce, care sunt posibilele probleme viitoare etc. Cine vrea, spune, cine nu, nu este obligat. Zău că eu cred că acest topic ar trebui să fie unul de școală, nu doar unul de expoziție și schimb de păreri.
Aceasta postare a fost editata de pe_dos: 10 August 2011 - 12:50 PM