Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 04 August 2011 - 12:12 PM
gl_mmm, la 04 August 2011 - 11:42 AM, a spus:
Tehnologia de executie a bordajului presupune la un moment dat si folosirea chitului pentru lemn? La mine ar cam fi obligatoriu la cat de "bine" am lucrat.
Nu pui aracet numai pe coaste, ci chiar si intre file, altfel la slefuit s-ar putea sa ai probleme.
Postat 04 August 2011 - 12:56 PM
Spuneam intr-un post mai vechi ca aceasta operatiune nu este chiar asa de usora. Traian v-a spus cam tot ce trebuie. Mi-am permis sa va dau si eu cateva sfaturi de "modelist" care nu a facut in viata lui o astfel de macheta. Se pare ca foarte putini tin cont de ce se scrie pe aici.
Acu' nu pricep cum de la noi sunt mai subtiri coastele decat la rusi, si se flenduresc. Pai de cat sa fie??? Recunosc ca poate vorbesc cam mult uneori, uneori sunt mai rau, dar am si pus o gramada de poze fara sa ascund nimic.
Am pus, cui langa cui, dupa cum se vede in poze, ba mai mult, am folosit cuiele mele mai groase si nu s-a intamplat nimic.
Am folosit file de BIS pentru simplu' motiv ca sunt mai nerabdator. Dar, se poate lucra si numai cu filele date de DeA.
Ba mai mult... Cu toate ca filele de BIS sunt OK, acu' eu nu as mai sfatui pe nimeni sa le foloseasca pentru SIB. O sa va arat saptamana viitoare de ce, cand voi pune poze cu tot babordul inchis.
Si pana la urma... daca noua nu ne iese, poate e vina noastra, nu a kit-ului. Ca sa parafrazez pe cineva muuult mai rau decat mine.
Succes la bordat !!!
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 August 2011 - 01:11 PM
Postat 04 August 2011 - 01:01 PM
Domnilor eu nu am intampinat pana acum nici o problema si am bagat si cuie destule, ce-i drept am dat gaura inainte sa bag cuiul si asa cum spune Bobby, am pus aracet destul si am pus si pe toata lungimea filei.
Si la inceput primele 5 file le-am rasucit la capete inainte sa le pun.
Nu va mai luati dupa tot ce vedeti in pozele vecilor, ati vazut ca nici tunurile nu au fost la fel.
Postat 04 August 2011 - 01:21 PM
O sa ma repet pebtru cei interesati. Eu folosesc chit "Pate a bois - naturel" pe baza de solvent.
Daca staric nu se refera la "golul" din acea zona... scuze.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 August 2011 - 01:23 PM
Postat 04 August 2011 - 01:32 PM
Asa ca... Bordati, slefuiti, chituiti, apoi iar slefuiti, iar chituiti... si tot asa pana va place ce a iesit. Cam asta e solutia.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 August 2011 - 01:37 PM
Postat 04 August 2011 - 01:36 PM
Sorin uite cam asa ceva, am tinut de unde am masurat ca trebuie rasucita si in continuare cu doua degete am rasucit, dar atentie usor, traba asta ajuta foarte mult.
Postat 04 August 2011 - 01:48 PM
Zicea Radu cu ceva timp in urma, cred ca la Bismarck, ca "filele trebuie linse un pic". Scuze, dar, cam asa zicea el. Cum sunt rau, am vrut sa ma dau la el, ca e indecent. Apoi am cautat pe net chestia cu pricina si am vazut pe la niste mesteri asiatici ca chiar asa faceau. Cu cele doua maini lipeau o fila, iar, pe urmatoarea o molfaiau in gura.
Nu stiu daca e o metoda consacrata in modelism, dar, de cand am vazut chestia, io asa fac.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 August 2011 - 02:34 PM
Postat 04 August 2011 - 03:22 PM
Leo2003, la 04 August 2011 - 01:48 PM, a spus:
Nu stiu daca e o metoda consacrata in modelism,
Aia ziceam si eu, treaba am invatat-o pe vremea cand eram pustan de la un maistru batran , zicea ca e bine sa iti adaptezi limba pentru orice fel de trebi ca nu se stie in viata.......si nu tot timpul te poti folosi numai de maini.
Oricum functioneaza pentru muieri ,,instant'' la cele mai pretentioase tot fiertura e mai eficienta. ( a se interpreta inmuieri )
Aceasta postare a fost editata de traian: 04 August 2011 - 03:24 PM
Postat 04 August 2011 - 03:35 PM
N.B. Azi, pentru prima data de cand bananai pe acest forum, am fost vizitati de o fata. Asa ca ,,,, mare atentie...
oanasm o cheama
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 August 2011 - 03:43 PM