Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 17 February 2011 - 09:39 PM
Si eu cred ca fac la fel...astept numarul 10, dupa ce vine si etamboul, lipesc atunci chila, etrava si etamboul, pun intarituri pe cele 2 lipituri, si d-abia dupa aceea ma gandesc sa pun coastele, daca nu cred ca astept si numarul 14....sa apara toate.
In alta ordine de idei, am inteles ca pe la numarul 9 o sa apara si o trusa de scule, separat...astept si cavaletul de lucru...
Cu respect,
Olimpiu
Postat 17 February 2011 - 10:46 PM
Postat 18 February 2011 - 06:27 PM
Dupa doua zile de citit tot ce ati scris pe aici, ma inscriu si eu pe lista celor care asteapta saptamanal fragmentul de corabie. Masa de lucru e pregatita, am facut un inventar complet al sculelor si al necesitatilor, am pus forumul la favorite....
Sa auzim de bine
Postat 18 February 2011 - 08:46 PM
Postat 18 February 2011 - 11:03 PM
olimpiu, la 17 Feb 2011, 17:42, a spus:
Leo2003, la 17 Feb 2011, 20:10, a spus:
Noi la nr 2 am inceput sa combinam resturile de la 1, iar acum am ramas cu 6 bucati in plus.
Postat 19 February 2011 - 12:18 PM
Lazile din bete de chibrit si furnir de mahon. Ferecaturile din tabla de cupru.
Mobilierul din bete de chibrit si furnir de stejar.
Butoiul din bloc (8x8) de baghete de balsa 2x2mm modelat manual. Cercurile din tabla de cupru.
Voi ce zieti (da' pa bune), mai prestez (la nivel de amator, desigur) sau sa ma ocup numai de cei din avatarul meu.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 19 February 2011 - 01:10 PM
Postat 19 February 2011 - 03:23 PM
Dupa ce am urmarit forumul ceva vreme si am citit despre diversele metode de placare a puntii am facut si eu o incercare inainte de a trece la placarea "pe curat".
Asa ca postez cateva poze pentru a obtine cateva pareri/sugestii.
Poza1: Baghetele au fost date cu marker negru pe margine, vopsite cu bait, nu am slefuit puntea:
Poza2: Baghetele au fost date cu creion pe margine, vopsite cu bait, puntea neslefuita:
Poza3: Baghete date cu marker, vopsite cu bait, slefuite cu smirghel:
Poza 4+5: Baghete date cu creion, vopsite cu bait, slefuite cu smirghel:
Scuze pentru lungimea postului dar nu am gasit cum sa atasez pozele ca sa fie micsorate de catre forum.
Postat 19 February 2011 - 04:02 PM
rek, la 19 Feb 2011, 15:23, a spus:
Dupa ce am urmarit forumul ceva vreme si am citit despre diversele metode de placare a puntii am facut si eu o incercare inainte de a trece la placarea "pe curat".
Poza3: Baghete date cu marker, vopsite cu bait, slefuite cu smirghel:
Poza 4+5: Baghete date cu creion, vopsite cu bait, slefuite cu smirghel:
Scuze pentru lungimea postului dar nu am gasit cum sa atasez pozele ca sa fie micsorate de catre forum.
Salut REK,
Parere personala (a nu se tine neaparat cont de ea) imag 4,5 dar cu alta dispunere a baghetelor pe suport.
Postat 19 February 2011 - 04:17 PM
rek, la 19 Feb 2011, 15:23, a spus:
Fiecare trebuie sa fie multumit de munca lui, corabia care o sa o faci tu o sa stea la tine in casa si daca tie iti place e foarte bine. O macheta este o reproducere la scara a unei corabii reale, in acest caz si tot in acest caz da-ti si tu cu parerea, crezi ca puntile nu erau facute cu scanduri egale, constructia era facuta totusi pe un santier unde probabil aveau o unitate de masura in afara de ochi, nici invechirea extrema nu ar trebui sa existe, munceau marinarii la lustruit puntile de le sareau capacele ca altfel se cam supara capitanul. Parerea mea ca la punti e ca la tancuri, se murdaresc senilele cu noroi, praf si altele dar dupa o misiune slefuiesc soldatii la ele si le dau cu ulei de arata ca noi. Ideea e sa te gandesti tu cum ar fi aratat in realitate o corabie si ce se gasea pe ea. Sincer puntea din poze arata ca un gard vechi, neintretinut si aproape putred si batut de ploaie, tu din greseala ai creat un efect foarte bun si anume rugina de pe cuie care curge si se impregneaza in lemn, asta se aplica mult la nave si mai ales la submarine dar pe verticala nu pe orizontala ca la tine si numai intr-un sens.
bafta
Postat 19 February 2011 - 04:18 PM
Postat 19 February 2011 - 05:17 PM
Nu stiu daca baitul pe punte la placare e o idee tocmai buna...la osatura mai merge...dar puntile trebuie sa iasa in relief, sa dea "contrastul" (parerea mea)...
Cred ca de aceea si se "calafatuiesc"...eu unul am dat cu bait doar pe partea dorsala, ca sa protejez putin...cat de curand o sa pun si poze cu cele 2 punti...
Cu respect,
Olimpiu
Postat 19 February 2011 - 05:34 PM
MariusA, la 19 Feb 2011, 16:02, a spus:
Parere personala (a nu se tine neaparat cont de ea) imag 4,5 dar cu alta dispunere a baghetelor pe suport.
Dispunerea scandurilor pe punte va respecta dispunerea cu scanduri de 7cm alternand cu o diferenta de 3,5 cm pe randul urmator. Aceasta a fost facuta din resturi pentru a vedea cum iese culoarea finala.
Postat 19 February 2011 - 07:23 PM
Badea_Mihai, la 19 Feb 2011, 18:23, a spus:
Cele acril,email prind pe metal ? Ce sa folosesc ! Nu am mai folosit pana acum !
acrilicul prinde pe maetal, primul strat sa nu fie apos insa, eu am dat negru primul strat, apoi am venit cu straturi ce imita metalul putin corodat si vopsea expusa la soare, straturile aplicate dupa, sunt mult mai apoase. Obligatoriu este ca vopseaua sa fie protejata cu un lac fixator!!!!! se ia repede!!