Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 23 July 2011 - 10:57 PM
Rasfoind pe net am dat de acest forum unde am ramas profund inpresionat lucrarile si ingeniozitatea de la multi din voi, sunt cu mult in urma fata de multi din voi, va prezint cateva poze cu lucrarea mea, criticile si comentarile sunt bine venite.
nu ma pot hotara cum sa finalizez balamalele la usite.........
aici cu gemuletele m-am inspirat de la voi ..... :)
si improvizatie cu aspect placut zic eu
Postat 24 July 2011 - 09:48 AM
bobby, la 23 July 2011 - 09:22 PM, a spus:
O preabunadimineata la toata lumea
Fiind duminica mai putem sta la cateva vorbe pe tema fara aspecte lucrative. Am subscris la postul lui staric insa vin cu precizarea ca doar pentru aspectul pur tehnic. Personal apreciez orice initiativa in domeniul modelistic si stiu si cat efort se depune in materializarea acestora, asa ca pentru ceea ce faci nu pot decat sa te felicit. Pe latura tehnica insa se poate discuta. Din cate am vazut pana acum, majoritatea isi doresc o corabie cat mai ,,adevarata'' si isi dau tot interesul pentru asta. Daca in multe privinte s-au facut abateri (necesare sau explicabile) de la indicatiile kitului, sunt unele lucruri de care totusi si in special daca se doreste o continuitate creativa in domeniul modelistic, trebuie tinut cont. Un model, indiferent care ar fi el implica ceva munca si ceva investitii pentru a arata cum trebuie la final, iar pentru asta e necesar de urmat niste reguli. Sunt modele din plastic, din carton, din tabla, fibre sau mixturi la cele functionale, toate modele deosebite insa consider eu ca cele mai frumoase raman modelele statice din lemn, special corabiile. Sunt o multime de elemente ale lor care constructiv pot fi realizate din diverse materiale si aduse la aspectul original dar pentru corpul in sine orice inlocuire a lemnului e ceva vecin cu blasfemia. E normal, fiecare isi face modelul asa cum ii place sau cum crede ca e mai bine dar e bine de tinut cont ca de la arta la artizanat pasul e foarte mic insa diferentele foarte mari iar improvizatii de moment devin de regula obisnuinte si scad din valoarea muncii depuse. E drept ca modelismul implica de multe ori eforturi financiare mari, cel putin in patria noastra si macar in ideea ca suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine, daca tot facem ceva, macar sa facem bine.
Daca tevile de tun au iesit bine, special cele cu model sunt o nebunie, pentru restul de elemente singura apreciere pe care o pot face e ca sunt plastice dar, repet, e parerea mea.
In materie de dotari, problema e discutabila. Stiu ca posibilitatile materiale pentru achizitionarea sculelor necesare sunt reduse dar am vazut ca marea majoritate au indemanarea necesara pentru asi confectiona singuri unele din ele. Se gasesc prin unele vechituri din casa sau prin talciocuri la preturi acceptabile unele componente din care se pot confectiona un minim de scule, poate chiar mai performante decat unele de firma iar dintre astea, un circular e prima si destul de usor de facut. Acum, depinde de fiecare ce ganduri are pentru viitor si ce intentioneaza sa faca, eu am dat doar o parere.
O zi frumoasa va doresc.
Postat 24 July 2011 - 11:48 AM
bobby, la 23 July 2011 - 09:46 AM, a spus:
este facut de mine, nu este copiat, nu incalca niciun drept de autor (daca exista), l-am pus langa cel de la DEA pentru a se observa diferenta.
(domnul administrator care mi-a inchis topicul de la vanzari si care imi ignora mesajele stie la ce ma refer)
SDC12545.JPG SDC12548.JPG
Ai drepatate! Domnul administrator nu trebuia sa-ti inchida topicul. Trebuia sa-l stearga pur si simplu. Faptul ca doar l-a inchis nu face altceva decat sa accepte in continuare incalcarea drepturilor de autor detinute de DeAgostini.
Daca moderatorul cu pricina n-a fost suficient de explicit iti spun eu ca nu incalci doar regulamentul acestui forum ci incalci legile acestei tari. Daca tu esti dispus sa-ti asumi riscurile, acest forum este unul public si se supune legilor acestei tari pe care daca le incalca suporta consecintele, consecinte ce pot duce chiar la inchiderea lui. Cred ca esti suficient de matur ca sa intelegi cele scrise de mine si sa gasesti solutii care sa nu bage in galeata si pe altii.
Cere stergerea acelui topic de la vanzari si speram ca lucrurile n-au fost observate mai mult decat era cazul avand in vedere ca deja sunt 10 zile de la deschiderea lui.
Bafta!
Postat 24 July 2011 - 12:55 PM
l.e. daca eu nu as fi adaugat acel comentariu adresat domnului administrator, acest eveniment ar fi trecut neobservat, si sunt sigur domnule crios ca nici dumneavostra si nici altcineva nu mi-ar fi spus "ca nu e bine", dar de... acum toti suntem moralisti
si cu acestea eu ma retrag de pe forum, va doresc tuturor spor la modelit, si sa terminati cu bine "marea corabie"
Aceasta postare a fost editata de bobby: 24 July 2011 - 01:17 PM
Postat 24 July 2011 - 07:36 PM
Cred ca am cam gresit scara si de aceea va deveni o lucrare independenta.Mai am sa-i pun panza(in poza este hartie) si micile "bibileli. Acum vreau si parerea voastra
Aceasta postare a fost editata de pelly67: 24 July 2011 - 07:37 PM
Postat 24 July 2011 - 08:43 PM
Ps. La parapat parca ii lipseste ceva...nu imi dau seama ce...niste idei ar fi bine ( dar fara contraziceri si intepaturi,, ci constructive)
Multumesc anticipat si sper sa traga fiecare cate un fum din pipa
Postat 24 July 2011 - 08:49 PM
Eu zic sa mergeti toti sa beti o bere, sa fumati o tigara sau ce vicii va mai atrag si sa incercati sa va calmati.
Nu stiu care-i aplicarea dreptului de autor aici, dar in unele cursuri de management am aflat ca daca vrei ca subordonatii sau colegii sa nu-ti poarte pica este preferabil sa-i urechezi in particular, nu in fata altora. Asa a fost si cazul lui Bobby. Daca existau suspiciuni privind incalcarea dreptului de autor trebuia contactat prin PM si oferita o explicatie a pozitiei cartula. Nu in public, deoarece se poate pierde un membru care a dovedit creativitate si dorinta de a oferi noi metode de abordare a constructiei, iar pe de alta parte, inflamarea forumurilor si incercarea de a iesi in evidenta prin pozitii de gen "eu's mare, tare si destept" sunt manifestari neaose ale romanismului nostru.
Bobby, accepta critica, dar ramai. Cine este interesat de oferta ta te va contacta pe PM.
Cat despre pozitia lui Crios desfid pe oricine care spune ca nu este o persoana care s-a mentinut mereu echidistanta fata de conflictele dintre membri sau care nu a raspuns niciodata cu jigniri masive fata de adevaratele jigniri primite.
Hai sa ne intoarcem la constructia SIB.
Postat 24 July 2011 - 10:02 PM
johnreno36, la 24 July 2011 - 09:51 PM, a spus:
Parca la Hornbach ( militari) am vazut asa ceva, dar nu mai stiu exact daca erau la aceaste latimi. Oricum, daca mergi pe acolo, sunt exact langa balsa. SA NU TE DUCI LA RAIONUL DE PROXON CA NU MAI PLECI DE ACOLO
Spor...
PS: am ametit sa trag fumuri la pipa pacii...nu mai vrea nimeni...hai cu curaj, Crios? Bobby? Staric? Valeriu?
Postat 24 July 2011 - 10:18 PM
Postat 24 July 2011 - 10:39 PM
mentionez ca este facut in intregime de mine, orice asemanare cu produse ale unor firme este total intamplatoare.
iar copierea, si distribuirea fara acordul meu scris constituie infractiune.
l.e. nu este complet inca mai am de construit o piesa
Aceasta postare a fost editata de bobby: 24 July 2011 - 10:41 PM
Postat 24 July 2011 - 10:49 PM
johnny, eu nu am circular de la proxxon dar este la fel de bun ca unul, daca nu chiar mai bun.
aici poti sa vezi cum arata:
http://www.cartula.r.../5940-circular/
problema mea e ca stau la bloc nu la curte si mai mult decat atat, si in chirie. deci, daca vrei sa te ajut, eu nu posed spatiu.
Aceasta postare a fost editata de KIT: 24 July 2011 - 10:50 PM