Aceasta postare a fost editata de SorinR: 10 July 2011 - 06:17 PM
Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 11 July 2011 - 08:03 AM
Postat 11 July 2011 - 09:59 AM
chiar pe acest forum e o discutie interesanta despre aceste gratare!! http://www.cartula.r...dpost__p__68414
ma gandeam sa mai bag ceva culori, ca aspectul final al corabiei e cam de mobila, numai cu furnir, lemn natur, lacuri mate (oricum alea lucioase nici nu intra in discutie)!!
ma gandeam sa mai bag ceva culori, ca aspectul final al corabiei e cam de mobila, numai cu furnir, lemn natur, lacuri mate (oricum alea lucioase nici nu intra in discutie)!!
Aceasta postare a fost editata de SorinR: 11 July 2011 - 10:02 AM
Postat 11 July 2011 - 10:41 AM
Tot pe acest forum si nu numai ,indrumarea de baza este ca trebuie respectate in proportie cat mai mare reperele istorice si modelul de baza. La final, personal nu cred ca aspectul va fi de mobila, bine asta depinde de fiecare in parte.Am vazut si pe alte forumuri externe, tipuri de galioane "colorate" extrem de placut ochiului, insa cred ca trebuie o cunoastere aprofundata a folosirii acestor culori vis a vis de modelul abordat, pentru a nu transforma totul in kitsch.
Postat 11 July 2011 - 11:42 AM
SorinR, la 11 July 2011 - 09:59 AM, a spus:
chiar pe acest forum e o discutie interesanta despre aceste gratare!! http://www.cartula.r...dpost__p__68414
ma gandeam sa mai bag ceva culori, ca aspectul final al corabiei e cam de mobila, numai cu furnir, lemn natur, lacuri mate
ma gandeam sa mai bag ceva culori, ca aspectul final al corabiei e cam de mobila, numai cu furnir, lemn natur, lacuri mate
Acolo e vorba de alt model, alt mod de abordare a kitului, alte variante posibile. Ca sugestie e insa in tema. Modelul respectiv are deja coloratura si unele modificari in limite nu ii afecteaza aspectul. In cazul de fata kitul e deja pteformat de producator si modificarile facute e bine sa se incadreze intre limitele acceptabile abordarii. Lemn natur nu inseamna neaparat ,,mobila'' daca e lucrat cum trebuie. Se pot face si chiar da bine, modificari la culoarea operei vii, la esente de lemn folosite la brauri sau alte elemente, se poate folosi lac mat sau ceara pentru finisaj, orice schimba aspectul de mobila e binevenit insa parerea mea e ca a exagera cu vopsiri la un model ,,lemn natur'' la care se folosesc esente diferite din care se da aspedtul lui nu duce la aspecte placute.
Dar asta e functie de gustul fiecaruia.
Postat 11 July 2011 - 03:10 PM
Cam asa au iesit tunurile mele dupa ce le-am aranjat putin, sunt turnate de Bobby. Mie-mi plac foarte tare, FELICITARI Bobby, ai facut treaba buna.
Toate 3 sunt din plastic(rasina), colorate cu marker permanent negru. Atentie, daca mai vrea cineva sa faca aceast procedeu, sa probeze markerul inainte pe plastic.
Toate 3 sunt din plastic(rasina), colorate cu marker permanent negru. Atentie, daca mai vrea cineva sa faca aceast procedeu, sa probeze markerul inainte pe plastic.
Aceasta postare a fost editata de johnreno36: 11 July 2011 - 03:11 PM
Postat 11 July 2011 - 06:45 PM